![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 27 November 2006 Skąd: [SRB] Adam ![]() |
Ostatnio zobaczyłem w komisie autko o którym wiele czytałem, między innymi na tym forum. Niektórzy pewnie go poznają, to śliczne czerwone M3 z silnikiem S50 odbudowane zupełnie od podstaw. Według mnie to jedno z najciekawszych BMW w naszym kraju. Jest do sprzedania, nieoficjalnie dowiedziałem się że za ok 80tys zł. Dużo to, połowę z tego można by dać, ale może ktoś będzie zainteresowany. Poniżej zdjęć link do strony z opisem odbudowy auta - warto zobaczyć i poczytać
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.bmwstory.pl/artykul.php?art=9 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
Pssss, za niecałe 40k można mieć E30 Maćka z turbo i 4x4 rozpinane na RWD. Wizualnie zrobione na M3 i zapierdzielające że aż strach
viewtopic.php?t=36075&highlight= -------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Pń ![]() |
Dużo czy nie to i tak zaj@#*e auto
-------------------- --== SRP Drift Team ==--
DRIFT CAR SPRZEDANY !!!! STR8 Team http://graphite.str8.pl/ http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 6245&hl=pl http://www.youtube.com/watch?v=1BTQljELTgk |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 17 October 2002 Skąd: Pruszków ![]() |
CYTAT("RaceboySRP":174cxoq5) Pssss, za niecałe 40k można mieć E30 Maćka z turbo i 4x4 rozpinane na RWD. Wizualnie zrobione na M3 i zapierdzielające że aż strach
viewtopic.php?t=36075&highlight= jasne ale to nie oryginlne M3 e30, tylko szkoda ze tu siedzi inne serce -------------------- Brakuje mi VTEC'a :(
MX-5 uczymy się RWD |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 15 November 2006 Skąd: Knurow(slask) ![]() |
bylo o tym e30 w GT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 06 March 2006 Skąd: z lasu ![]() |
w numerze 3/2006
-------------------- Golf II 1,6 (chrupek )--> Volvo V40 (gorzelnik)--> W140 320 SE (pancernik)--> Audi A8 4,2(nazwy brak)
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
CYTAT("RaceboySRP":30q6gqeh) Pssss, za niecałe 40k można mieć E30 Maćka z turbo i 4x4 rozpinane na RWD. Wizualnie zrobione na M3 i zapierdzielające że aż strach
viewtopic.php?t=36075&highlight= Nie mów, że chcesz podchodzić z m20 do s50.. -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: drifters.pl ![]() |
CYTAT("rennen":1vjctw3t) CYTAT("RaceboySRP":1vjctw3t) Pssss, za niecałe 40k można mieć E30 Maćka Nawet za 35k - ale nie porównujmy tych aut. Moja to (według mnie) wspaniała, kompleksowo przebudowana e30 z turbo i możliwością jeżdżenia AWD lub RWD, ale zawsze tylko e30. A tu jest oryginalna m3 w pokazowym stanie (ale niestety ze skundlonym i przeszczepionym silnikiem :/). CYTAT("rennen":1vjctw3t) Nie mów, że chcesz podchodzić z m20 do s50.. To zależy jakie będą kryteria "podchodzenia" Ja wole turbo, i dlatego moja jest turbo - na pewno łatwiej, szybciej i dużo taniej byłoby wsadzić do mojej silnik s50 niż uturbiać m20. Ale to kwestia zajawki. E30 z s50 jest duuużo. Turbo nie ma prawie w ogóle. Chciałbym się sprawdzić z takim s50 na torze i na prostej - na prostej pewnie bym dostał baty, ale fajnie byłoby ustawić się z takim autem. A co do samego auta z ogłoszenia, to wspaniały egzemplarz. Na prawdę wspaniały. Do ideału brakuje mu tylko s14 na turbinie . A cena jest może nominalnie wysoka, ale te auta , w takim stanie, są tyle po prostu warte. Jak nie sprzeda jej w Polsce, to na pewno bez większych problemów znajdzie nabywcę w Niemczech. Jest tylko jedna podstawowa kwestia dotycząca tego auta - czy w papierach jest porządek, bo jeżeli w dowodzie nie jest to M3 lub cokolwiek się nie zgadza, to IMO można zapomnieć o tym aucie.... |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("m@ciek":2r0kxl2r) Jest tylko jedna podstawowa kwestia dotycząca tego auta - czy w papierach jest porządek, bo jeżeli w dowodzie nie jest to M3 lub cokolwiek się nie zgadza, to IMO można zapomnieć o tym aucie....
Wątpię żeby ktoś ładujący tyle kasy w auto pozwolił sobie na zakup "niby-M3", zresztą z opisu w artykule wynika że to była M3 od początku Kwestja innego silnika i pojemności to też żaden problem w świetle obecnych przepisów. Co do ceny to może uda się ją zbić w dół dość sporo, podobno właściciel wysprzedaje swoją kolekcję samochodów (nieoficjalne info z komisu) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: drifters.pl ![]() |
CYTAT("korona":qk22132o) CYTAT("m@ciek":qk22132o) Jest tylko jedna podstawowa kwestia dotycząca tego auta - czy w papierach jest porządek, bo jeżeli w dowodzie nie jest to M3 lub cokolwiek się nie zgadza, to IMO można zapomnieć o tym aucie.... Wątpię żeby ktoś ładujący tyle kasy w auto pozwolił sobie na zakup "niby-M3", zresztą z opisu w artykule wynika że to była M3 od początku Kwestja innego silnika i pojemności to też żaden problem w świetle obecnych przepisów. Co do ceny to może uda się ją zbić w dół dość sporo, podobno właściciel wysprzedaje swoją kolekcję samochodów (nieoficjalne info z komisu) Ja nie mówie o "niby m3" , ani o tym, że ta nie była "em-trójką" od początku. Mówię o tym, że jest wiele oryginalnych m3 z szemraną historią. Powiem więcej - widziałem wiele m3 e30 w Polsce (seryjnych, jedną cabrio, doinwestowanych i niedoinwestowanych) i tylko jedna miała porządek w papierach. Nie twierdzę, że ta jest zarejestrowana jako jakiś składak, czy inny wynalazek - powiedziałem tylko, że jest to podstawowa kwestia przy zakupie takiego auta. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 10 December 2003 Skąd: Radom ![]() |
Nie kupi ,bo nie ma takowego w tej chwili do sprzedania w Polsce.
Nie nazywajcie mianem "M3 E30" aut ,którymi one nie są. Używajmy go w odniesieniu do tworów oryginalnych w postaci integry: unikalnego nadwozia z S14. -------------------- M3 E30 Sport Evolution 1990 with A gruppe motor -ex
MB W140 600 SEL 1992 AMG 441PS 600 Nm-now Ferrari 512 TR Testarossa Koenig Special 1991 500 PS 570 Nm-now and foreve |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("ravaglia":1m4yr4nu) Nie nazywajcie mianem "M3 E30" aut ,którymi one nie są.
Używajmy go w odniesieniu do tworów oryginalnych w postaci integry: unikalnego nadwozia z S14. o ile maćka auto jest zewnętrznike przerobione na M3 i tylko takie udaje (bez obrazy ) to to czerwone jest prawdziwym M3 z silnikiem M3. Nie jest to 100% oryginał i takie też nie próbuje być (klatka, dużo przeróbek i ulepszeń) ale mimo wszystko nadal to E30 M3 i to jedno z najciekawszych w kraju |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 10 December 2003 Skąd: Radom ![]() |
Oglądałem ten samochód jakieś 6-7 lat temu ,kiedy miał znacznie więcej z oryginału.
Trzeba by się zastanowić dlaczego chcemy kupić M3E30? Ale chyba nie dla motoru S50:-)))) Na pewno nikt kto chce świadomie kupić M3E30 i ma na to pieniądze czyli 10-20k euro,(bo tyle kosztują auta do niewielkiego remontu w Niemczech,a w Polsce nie występują) nie kupi w tej cenie składaka.Nie jest to jakiś mój wymysł,wystarczy poobserwować mobile.de. Oczywiście każdy ma własne zdanie i życzę powodzenia sprzedającemu. P.S.Mówisz "dużo przeróbek i ulepszeń"-ok.tylko byleby nie takich jak ten kawałek tworzywa przykręcony do tylnego spojlera mający naśladować skrzydło sport evo. -------------------- M3 E30 Sport Evolution 1990 with A gruppe motor -ex
MB W140 600 SEL 1992 AMG 441PS 600 Nm-now Ferrari 512 TR Testarossa Koenig Special 1991 500 PS 570 Nm-now and foreve |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 June 2003 ![]() |
Jak dla mnie włożenie innego silnika niż oryginalny do BMW M3 stawia pod znakiem zapytania całość wykonanego remontu.
Najważniejsze zalety auta,czyli ,unikalność,kultowość,założenia konstrukcyjne i wyścigowa przeszłość poszły w kosz.... Miało być pewnie szybkie to auto? Tyle ,że są na rynku auta szybsze i dużo tańsze -------------------- 968CS
C63w205 190 2,3-16V i inne |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 17 March 2007 Skąd: wawa ![]() |
ale nie z tak kultowym i według mnie pięknym nadwoziem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
CYTAT("borek251":w4uyicu7) ale nie z tak kultowym i według mnie pięknym nadwoziem
No to patrząc w takich kryteriach mamy E30 od Maćka, która nie dość, że wygląda po prostu niesamowicie, to jeszcze jest w stanie technicznym jaki jest nieosiągalny dla nowych aut od żabojadów Wystarczy popatrzeć ile serca Maciek wpakował w S14, by odnieść się do stanu jego E30. A ta E30 M3 z ogłoszenia jest skundlona i tyle, bo co komu po karoserii, skoro serce już nie te... -------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 07 November 2004 Skąd: Nottingham,UK ![]() |
szukam e30 m3 od dluzszego czasu,za zadne pieniadze bym niekupil jakiejkolwiek kombinacji,typu cwiartki inne silniki itp,ten samochod jest wyjatkowy ale tylko w oryginalnej formie,wszelkie przerobki sa bezsensowne, jezeli ktos ma oryginal e30 m3 w dobrym stanie to tego auta niesprzedaje,chyba ze ma naprawde powazne problemy finansowe itp.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 14 March 2004 Skąd: Kętrzyn/Wawa ![]() |
Przypadkowo znalazłem [url=http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120143417773&indexURL=1&photoDisplayType=2#ebayphotohosting:3n7o66dv]320is[/url:3n7o66dv]. Nie chodzi mi o porównywanie do m3, chociaż żartobliwie mówiono na nią włoska mka, ale może ktoś szuka akurat takiego modelu, jako tańszej alternatywy.
-------------------- Auto nie powinno wyglądać na szybsze niż jest w rzeczywistości.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 15 March 2004 ![]() |
CYTAT("Kucza":3byrhfbz) Przypadkowo znalazłem [url=http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120143417773&indexURL=1&photoDisplayType=2#ebayphotohosting:3byrhfbz]320is[/url:3byrhfbz]. Nie chodzi mi o porównywanie do m3, chociaż żartobliwie mówiono na nią włoska mka, ale może ktoś szuka akurat takiego modelu, jako tańszej alternatywy.
Oryginalna 320is /oczywiście nie ta z linka z lusterkami które nawet do e36 nie pasują/ ma dużo więcej wspólnego z oryginalną m3 niż te dwie z ogłoszeń. Określenie "włoskie m3" nie funkcjonuje jako żartobliwe, jest wiele różnic między tymi modelami - poszerzenia, sztywność karoserii, hamulce, układ kierowniczy, ustawienie geometrii a nawet rozstaw osi /m3 ma mniejszy/ - ale wszystkie one są MINIMALNE /choć oczywiście na torze razem zapewne odczuwalne/. To co najważniejsze w tych autach - silnik, skrzynia, sprzęgło, wydech - jest praktycznie identyczne. Wszystkie stare auta trzymają cenę wyłącznie jako oryginalne, ewentualnie kompleksowo przerabiane przez specjalistów /dla bmw to tylko trzy firmy na kuli/, na resztę trzeba szukać amatora. -------------------- *ostrzeżenia za friko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 April 2007 ![]() |
Tak BTW to nieźle ktoś zakatował to BMW.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 03 August 2025 - 06:25 |