![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 10 March 2012 ![]() |
Witam
Kto w Polsce jest w stanie ogarnąć taki przeszczep? Czy jest to w ogóle wykonalne? Pisałem do CS i oni niestety nie podejmą się. Znalazłem tylko jeden projekt z tym silnikiem - Golf mk2 z Serbii (w trakcie). Czy ktoś widział coś jeszcze? Będę wdzięczny za jakiekolwiek informację. |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Chyba taniej, łatwiej i lepiej będzie R32 turbo, jak w znanym greckim projekcie S3
![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
A ja się zapytam skąd chcesz wziąć ten silnik ?
![]() -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
czasami można trafić taki silnik w cenie zwykłego :-)
sam poluje na 2,5 z RS3/TT-RS i już nie raz "prawie go miałem" . -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
A w cenie swapu nie zakuje 1.8 wraz z osprzetem na wypasie? Tak rozumiem co 5 garów to nie 4....
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
Witam Kto w Polsce jest w stanie ogarnąć taki przeszczep? Czy jest to w ogóle wykonalne? Pisałem do CS i oni niestety nie podejmą się. Znalazłem tylko jeden projekt z tym silnikiem - Golf mk2 z Serbii (w trakcie). Czy ktoś widział coś jeszcze? Będę wdzięczny za jakiekolwiek informację. Uderz do GTO z Digitun.pl -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: Gummersbach / Głogów ![]() |
Sam swap do ogarnięcia w www.genowefagarage.pl. Generalnie największym problemem będzie ściągnięcie immo z tego sterownika. Sam bym włożył ten motor do swojego Golfa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 30 December 2007 ![]() |
Sam swap do ogarnięcia w www.genowefagarage.pl. Generalnie największym problemem będzie ściągnięcie immo z tego sterownika. Sam bym włożył ten motor do swojego Golfa ![]() dobra dobra z 6 garczków się nie zmienia na mniej ;-) wracajac do tematu swap-a podejmie sie pewnie gto i genowefagarage, to ludzie którym sam bym zaufał. ciezko z dostepnoscia tej motorowni... chyba ze ktos ma dojscie? bo mi tez sie podoba ten silnik ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
-------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 29 December 2008 Skąd: Tarnowskie Góry ![]() |
Witam Kto w Polsce jest w stanie ogarnąć taki przeszczep? Czy jest to w ogóle wykonalne? Pisałem do CS i oni niestety nie podejmą się. Znalazłem tylko jeden projekt z tym silnikiem - Golf mk2 z Serbii (w trakcie). Czy ktoś widział coś jeszcze? Będę wdzięczny za jakiekolwiek informację. jesli mowa o tym czerwonym z Vortexa to miał byc 2.5 a teraz konczą 2.0 jednak wkładac... dziwna sprawa gosc kupil 2.5 po czym jednak doszedł ze 2.0 pakuje pytalem cemu taka zmiana to twierdzi ze firma ktora mu to wkłada opracowala STAGE dajacy moc wieksza niz program w 2.5 i to jedyny powod... troche dziwny... -------------------- 10' Golf mkVI R
365ps 481Nm powered by Compsport |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
zapytaj CS moze zrobia 2,5 ale non FSI NA silnik z amerykanskiej wersji golfa i zaturbia
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Cuda jak na wigilię ...moc x3 ...a zużycie paliwa obniżone z 6,9 na 5,3l/100km.....muzyka fajna ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Wie ktoś ile kosztuje nowy silnik 2.5 TFSI w ASO?
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 30 October 2010 ![]() |
Może to chodzi o 53l a nie 5.3l
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 21 March 2010 Skąd: wlkp ![]() |
Cuda jak na wigilię ...moc x3 ...a zużycie paliwa obniżone z 6,9 na 5,3l/100km.....muzyka fajna ![]() Może zjedli 1 na przedzie i powinno być 15,3... oczywiście przy spokojnej jeździe ![]() -------------------- 29256
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Tam jest dokładnie napisane przy jakich stale utrzymywanych obrotach spalanie spadło :-)
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
Wie ktoś ile kosztuje nowy silnik 2.5 TFSI w ASO? bez osprzętu 70-75 tyś zł zależnie od wersji (manual/automat) -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 30 December 2007 ![]() |
a orientuje sie ktos jakie sa różnice w budowie 2.5fsi vs 2.5tfsi?chodzi mi o sam slupek.
moze jest sens kupic fsi i zaturbić? ten silnik mnie rozbraja, to takie nowsze 2.2t zamontowane w inną strone ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
a jest taki silnik 2.5 FSI ?
jest silnik 2,5 L ale nie jest to FSI i idzie na rynek amerykański 2,5L, 5 cylindrów i 170KM w serii Comsport pisał o tym silniku, sa tez projekty z turbo na swiecie w okolice 400KM zdaje sie jak nie wiecej -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 28 June 2010 Skąd: Mogilno ![]() |
a jest taki silnik 2.5 FSI ? jest silnik 2,5 L ale nie jest to FSI i idzie na rynek amerykański 2,5L, 5 cylindrów i 170KM w serii Comsport pisał o tym silniku, sa tez projekty z turbo na swiecie w okolice 400KM zdaje sie jak nie wiecej nie ma FSI http://moto.allegro.pl/silnik-2-5-vw-new-b...2977969448.html http://moto.allegro.pl/vw-golf-6-jetta-2-5...2956293252.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 11:35 |