![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 04 August 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
Myślę, że wielu z Was zainteresuje mój kolejny projekt autka torowego, którego budowę tu opiszę.
Postanowiłem zbudować sobie torowe autko na puchar CA Cup 2013. Chciałem zmodyfikować w tym celu auto klasyczne i tylno napędowe. Na wstępnie BMW, Fiat 125p i Sierra odpadają... z wiadomych przyczyn ![]() Jak startowałem w CA Cup Lotusem, to spodobały mi się Porsche 924 i 944 i tak właśnie nabyłem swojego Złombola-"Dawce" ![]() Marka i Model Porsche 924 (z oryginalnego Porsche została tylko przednia szyba, lampy tył i fragment szkieletu nadwozia) Modyfikacje Silnika -Portowanie głowicy -Wyrzucenie mechanicznego wtrysku -Przróbka na gaźniki Kawasaki -sportowy wałek -Planowanie wywazanie elektroniczne układu korbowo tłokowego -Planowanie wyważanie elektroniczne koła -Generalka na nowych częściach markowych -Sportowe kolektory Układ Dolotowy -Filtr Pipercross -Portowanie -Własnego projektu kolektor ssący -Gaźniki Kawasaki -Modyfikowane nadwozie w celu poprawy dolotu Układ Wydechowy -Sportowy kolektor wydechowy 4w1 -Sportowy układ wydechowy -Portowanie Modyfikacje Elektroniki i Paliwa -Dwie pompy -Wtrysk mechaniczny idzie na śmietnik -Megajolt Układ Napędowy ...od Porsche S2 -Dogleg idzie na śmietnik niestety, nie ma gratów aby go zreanimowac. Układ Hamulcowy ...od Porsche S2 -Klocki Ferodo Racing -Nawiercane wentylowane tarcze hamulcowe P+T -Cztero tłokowe Brembo -Reczny hydrauliczny Modyfikacje Zawieszenia Gwinty i zawias od Porsche S2 Modyfikacje Wnętrza -Wydmuszka -Kubły -Pasy 5-punktowe -Pełna kaltka Body KIT i Oświetlenie -Błotniki laminat -Nosek laminat -Maska laminat -Drzwi lamiant -Szyby boczne poliweglan -Klaposzyba polięglan -Lampy replika GTP -Zderzak modyfikowane S2 + dodakowy dolot Fabryczna Moc i Moment: 125 KM / (Uzupełnię później) Moc i Moment Po Modyfikacjach: ??? / ??? Zdzjęcie: Obowiązkowa sesyjka zdjęciowa przed rozbiórką auta: ![]() Klip z backstage'u gdzie widać auto w całej okazałości: <object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HB4hrLDNIng"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HB4hrLDNIng" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object> Pzdr, AW -------------------- Walenda Motorsport | Retro Power | Regeneracja Brembo
_https://www.instagram.com/walenda_motorsport |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 18 May 2009 Skąd: Łomża ![]() |
Jak mi się uda być pierwszym to Gratuluje, a jak nie to razy 2. Po poprzednich tematach gwarantuje, że będzie co przeglądać. Czekamy ....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
no to czekamy na dalsza relacje, kolejny klasyk na forumie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 23 February 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Miałem kiedyś takie, dalej patrzę na nie z sentymentem. Jaki silnik docelowo?
-------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 06 March 2009 ![]() |
Uwielbiam autka z tamtych lat więc z przyjemnością będę śledził ten projekt.
Jaki silnik będzie zamontowany? Tam chyba jakieś mocno doładowane 2.0 siedziały. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 ![]() |
kiedyś robiłem na obczyźnie porządki w pewnej stodole należącej do starszej pani, po dwóch dniach wynoszenia gratów na końcu pod kocem stało takie porsche, jakie nabyłeś. Do dziś nikt mi nie chce w to uwierzyć...
Trzymam za wytrwałość, pomysł bardzo mi się podoba. 3M G. -------------------- Bóg też jeździ quattro.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Adam, ciekawy nowy projekt. Czy czas realizacji będzie zbliżony do prac jak nad golfem ? Bo nie sądze żebyś dopiero się przygotowywał do projektu ale miał wszystko ustalone...
-------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Od łebka jaram się tą marką, więc projekt pewnie mnie poskłada
![]() Jak bardzo dokładna będzie replika? Planujecie założyć oldskulowe, niesamowicie szerokie BBSy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
On jest jakoś dziwnie polakierowany? Tzn wycieniowany tak dziwnie czy to tylko na zdjęciach tak wyszło?
Fajny klasyk. Powodzenia w realizacji projektu. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 25 March 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
On jest jakoś dziwnie polakierowany? Tzn wycieniowany tak dziwnie czy to tylko na zdjęciach tak wyszło? Fajny klasyk. Powodzenia w realizacji projektu. Przecież to teraz nie ma absolutnie żadnego znaczenia! Powodzenia i czekamy na info o docelowym silniku pod maską. |
|
|
![]()
|
|
Maciek, Cowboy, Lino, A90Q, K47, K@rol, Calatrava,
Thnx za wsparcie! ![]() Celicafan, Lino, Calatrava, Narazie kwestii silnika nie poruszam, mogę powiedzieć tylko, że na pewno będę zmieniał motor, bo te 2.0 VW na mechanicznym wtrysku to straszny badziew (...i mój dieselek w dodatku sie lepiej zbiera) ![]() ![]() ...Wracając do motoru. Prawdopodobnie wyląduje motor 2,5 16v Turbo jak w 924 GTP , ale rozważałem jeszcze 3.0 od 944, ale skoro ma to być replika GTR/GTP to lepiej wpakować 2,5 16v Turbo... Jak już pisałem - na tym etapie nie chce jeszcze zapeszać i rzucać słów na wiatr, i nie napiszę jaki motor będzie docelowo, w każdym razie opiszę całą modyfikację tego autka, oraz modyfikacje motoru. K47, Czas realizacji szacuje na 1 do 1,5 roku. Wszystko zależy od mojego wolnego czasu i $, a mam jeszcze inne rzeczy i auta na głowie ![]() Offczar, Wszystko wyjdzie w trakcie ![]() K@rol, Foto robione telefonem komórkowym a nie lustrzanką, dlatego się tak wydaje. Zresztą i tak auto będzie przemalowywane i oklejane. Generalnie z tego co widzisz na fotkach przyda mi się tylko goły szkielet auta i kilka drobiazgów ![]() Pozdrawiam AW -------------------- Walenda Motorsport | Retro Power | Regeneracja Brembo
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
A ja zapytam: a jaka skrzynia?
![]() r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Jak byś miał jakieś techniczne pytania to wal do mnie, mój szef miał trochę doświadczenia w przygotowaniu tych aut do sportu
![]() -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
Skrzynia?
Jedynka do tyłu ![]() ![]() A tu klip z dzisiejszego Cruisingu ![]() ![]() Tak... i to własnie wtedy lampy otworzył się ostatni raz... Nie wiem, chyba wina jakiegoś przekaźnika, jak naciskam długie, to się na chwile wysuwają... -------------------- Walenda Motorsport | Retro Power | Regeneracja Brembo
|
|
![]()
|
|
Generalnie, na chwile obecną komletuję bebechy potrzebne do jego przebudowy, wiec chwilowo w temacie bedzie wiało nudą
![]() ![]() ...natomiast na okres kompletowania potrzebnych elementów, doprowadziłem autko do kultury ![]() ![]() Autko dostało w prezencie przeglądzik z filtrami płynami, świecami itd., dodatkowo wymieniłem gumę kolektora ssącego i już ładnie pali na ciepło & zimno. ![]() Chłopaki ze szpaczej doszli do ładu z wtryskiem i nie mam już problemu z odpalaniem, i silniczek ładnie pracuje, co prawda te 2.0 wiecej hałasuje niż jedzie ale polubiłem to autko i jazda nim sprawia wiele frajdy ![]() W miedzy czasie światła odmówiły posłuszeństwa, odgrzebałem gdzies w necie manuala o konserwacji mechaniznu podnoszenia przednich lamp, i się trochę z nim pobawiłem ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam AW -------------------- Walenda Motorsport | Retro Power | Regeneracja Brembo
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 03 December 2010 ![]() |
Podoba mi się Twój pomysł na życie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 28 July 2007 Skąd: Kraków ![]() |
jeśli uda wam się zbudować taka replikę to chylę czoła. Oryginał wygląda zacnie więc czekam na postępy prac.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 11 June 2006 Skąd: LU ![]() |
Z ciekawości ile kosztował 'nowy" włącznik do Prosiaczka?
|
|
|
![]()
|
|
Całe 43 złocisze
![]() Pzdr, -------------------- Walenda Motorsport | Retro Power | Regeneracja Brembo
|
|
![]()
|
|
Puki 24 nie jest jeszcze słynnym GTP, nic nie stoi na przeszkodzie (po za ciągłymi awariami) aby nim wystartowac w CA Cup
![]() Musze przed Pilicą zrobić jeszcze kilka rzeczy: -Wymienić amortyzatory tył (już zamówione, juz idzie paczka) -Zglebić trochę dupkę -Wstawić wkładkę Helicoil, gwint śruby koła LP "się" wyciął, chyba prosiakowi się kapcie nie spodobały ![]() -Zmienić wydech, bo ten mnie wpienia ![]() ![]() ![]() ![]() Jako, że to mój pierwszy start Prosiakiem, tym razem będzie rekreacyjnie ![]() ![]() Pzdr, -------------------- Walenda Motorsport | Retro Power | Regeneracja Brembo
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 04 July 2025 - 08:29 |