![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 30 May 2007 Skąd: W-wa ![]() |
witam
Mam dwa silniki jeden to m50b25(192KM) a drugi to m52b25(170KM) Teras pytanie co do m52 załozyc od m50, wiem ze koletor wydechowy, wałek bo jest ostrzejszy ale wiadomo kosztem vanosa. czy składac go na wiasce i sterowniku m50, jak i tak w planach jest ecumater? moze ktos cos podpowie? jakich wyników mozna sie spodziewac? -------------------- Świat Się Kręci Na Momencie...
Superb III E30 325tTi |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 25 January 2006 Skąd: Krosno ![]() |
zaloz odrazu cale kompletne m50 najwzyej z wydechowym kolektorem od m52 co i tak pewnie za wiele nie da ... elektronike zostaw od m50 na pewno bedzie latwiejsza do ogarniecia bo pewnie komp bosch a m52 to juz pewnie siemens...
ja bym ci proponowal m50 i stroker na 2.8 i jakis juz tam efekt bedzie -------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
![]()
|
|
nie mam zamiaru rozbierac słupka, bo m52 jest praktycznie kompletne.
-------------------- Świat Się Kręci Na Momencie...
Superb III E30 325tTi |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 25 January 2006 Skąd: Krosno ![]() |
to ssacy proponuje tez od m50
-------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 01 July 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Będziesz to upychał do e30?
To ja może podpytam czy smok z S50 podejdzie pod miche od e34 która jest konieczna przy swapie? -------------------- QUATTRO ist fur sissies
|
|
|
![]()
|
|
zmiana kolektora jest oczywista, pytanie tylko jak bedzie simens współpracował z ecumasterem, bo bosch juz wiem ze działa dobrze, dlatego pytam, moze kto juz robił cos takiego.
Superb III E30 325tTi |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 05 May 2009 ![]() |
Czy zakładając wałek ssący z m50 do m52 musimy rezygnować z vanosa?-czy źle zrozumiałem?
|
|
|
![]()
|
|
tak, chyba zeby dorwac wałek od m50 z wanosem albo moze od m52b28 ale czekam az sie ktos wypowie
Superb III E30 325tTi |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Wałki od M50 z vanosem też mają "emerycki" spec więc szkoda tej rzeźby. Jedyny z tych silników co ma w miarę sensowne wałki to m50 bez vanosa. Dlatego są szybsze od m50 z vanosem i od m52 170 KM.
A tak w ogóle to błąd ortograficzny w tytule trochę wali po oczach ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
dobra czy ecumaster poradzi sobie z vanosem?
Superb III E30 325tTi |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 27 November 2006 Skąd: [SRB] Adam ![]() |
Będziesz to upychał do e30? To ja może podpytam czy smok z S50 podejdzie pod miche od e34 która jest konieczna przy swapie? Smok nie będzie pasował, potrzebny jest smok z E34 Czy zakładając wałek ssący z m50 do m52 musimy rezygnować z vanosa?-czy źle zrozumiałem? Wałki od M50 z vanosem też mają "emerycki" spec więc szkoda tej rzeźby. Jedyny z tych silników co ma w miarę sensowne wałki to m50 bez vanosa. Dlatego są szybsze od m50 z vanosem i od m52 170 KM. Wałka bez vanosa nie da się włożyć do M52 czy M50vanos bez przeróbek - inny jest impulsator na wałku (ta blaszka) i nie pasuje zamiennie, trzeba ostro porzeźbić żeby to dopasować - do wywalenia Vanos wraz z pokrywą silnika, można też usunąć sam nastawnik z obudowy vanosa (przedniego dekla) i zaślepić otwór zasilający w olej - wtedy pokrywa rozrządu zostaje z silnika z vanosem - do kompletu z wałkiem potrzebna jest zębatka i śruby mocujące PS cała przeróbka nie warta zachodu, przerabiałem dobra czy ecumaster poradzi sobie z vanosem? Tak, można sterować vanosem w M50/M52 |
|
|
![]()
|
|
Smok nie będzie pasował, potrzebny jest smok z E34 Wałka bez vanosa nie da się włożyć do M52 czy M50vanos bez przeróbek - inny jest impulsator na wałku (ta blaszka) i nie pasuje zamiennie, trzeba ostro porzeźbić żeby to dopasować - do wywalenia Vanos wraz z pokrywą silnika, można też usunąć sam nastawnik z obudowy vanosa (przedniego dekla) i zaślepić otwór zasilający w olej - wtedy pokrywa rozrządu zostaje z silnika z vanosem - do kompletu z wałkiem potrzebna jest zębatka i śruby mocujące PS cała przeróbka nie warta zachodu, przerabiałem Tak, można sterować vanosem w M50/M52 takiej informacji oczekiwałem, dzieki -------------------- Świat Się Kręci Na Momencie...
Superb III E30 325tTi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 16:21 |