![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 02 October 2005 ![]() |
Witam. Czy ktoś orientuje się w temacie co to za soft pakuje AUDI do rs4 B7 który żekomo chroni sprzęgło i koło dwumasowe?? Jest to bezpłatna akcja Audi, po której auto jeżdzi słabiej - albo tak mi sie tylko wydaje. Jeżeli pojadę na hamownię i okaże się że np. nie trzyma serii to jak ubiegać się o poprawę softu oczywiście bezpłatnie. Podobno wgranie starego nie jest możliwe. A może dać sobie z nimi spokój i jechać do jakiejś firmy tuningowej żeby zrobili coś z tym.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 29 June 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
Nic Ci się kolego nie wydaje. Auta po wgraniu nowego softu mają ok 360KM i 370Nm ale z tego co ja się orientuję to dupki wgrywali go bo RS-y w tym roku nie trzymałyby normy spalin. Info od szkopa z ABT ile w tym prawdy,nie wiem. Mój RS i 2 innych uzytkowników miał taką właśnie moc a wiem,że przed wgraniem nowego softu było dużo lepiej. Wgrać softa starego można zresztą w przyszłym tyg sprawdzę to na moim struclu.
Ja sobie odpuściłem serwis Audi oni przecież zielonego pojęcia nie mieli co i w jakim celu wgrywali. Nie potrafią ogarnąć zawieszenia w RSie a co dopiero kompa. Nawiasem mówiąc nigdy bym się nie spodziewał takiego numeru w stosunku do klientów firmy Audi. Może za rok zrobią upgrade na 280KM bo skrzynia za słaba...Sprawa do sądu się nadaje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 17 November 2007 Skąd: Łódź ![]() |
Jak to czytam to mi oczy wyskakują z orbit
![]() A to tępe chu*e!! -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
Ciekaw jestem co powiedzą jak im pokażę wydruk z hamowni ? Przecież auto ma trzymać parametry katalogowe, a jak oni coś tam pierniczą to do kogo mam się odwoływać ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
Ciekaw jestem co powiedzą jak im pokażę wydruk z hamowni ? Przecież auto ma trzymać parametry katalogowe, a jak oni coś tam pierniczą to do kogo mam się odwoływać ? Wykonaj pomiar przed i po. Najlepiej na tej samej hamowni ![]() No chyba że jesteś już po tej operacji. -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
Właśnie jestem już po operacji
![]() |
|
|
![]()
|
|
Trzebaby bylo udać się na hamownie certyfikowane przez Audi więc pewnie będą iść w zaparte,że to nie ich wina.W Polsce oni nie wiedzieli przecież co wgrywają a Ty z wykresami przylecisz których odczytac nawet nie będą potrafić. Ja nie mam na to czasu ale byłoby dobrze jakby jakiś właściciel RSa oddał sprawę w ręce prawnika bo polecieli w h...panowie z Audi DE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Najpierw do
Jetronik Wrocław ul. Opolska 159, 52-013 Wrocław kontakt: Zbigniew Sulak tel. (0-71) 342-57-61, kom. 605-543-080 Mają nową hamownie przemysłową Maha. Jej wyników nie da się zakwestionować. Potem polecieć z tym do prasy motoryzacyjnej ![]() -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
Z tą prasą to jest niezły pomysł. Pewnie TVN Turbo byłby zainteresowany ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 23 October 2005 Skąd: WPR ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No tak, ale kilkanaście to nie kilkadziesiąt. Orientujecie się jaką tolerancję podaje producent odnośnie seryjnej mocy auta ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 17 November 2007 Skąd: Łódź ![]() |
Patrząc na wyniki to ok 30% łachy podadzą.
Boże, ale masakra!!!! Zatłukłbym... -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
Bobik będzie walczył z moim w tygodniu. Dam info jak już coś wymodzimy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 December 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
po akcji serwisowej brakuje okolo 55KM i 100Nm... i nie jest to kwestia jednego egzemplarza ale po hamowaniu wykresy kilku aut sie pokrywają...
czyli auto ma niewiele wiecej niz S4... -------------------- _ MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ _
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
po akcji serwisowej brakuje okolo 55KM i 100Nm... i nie jest to kwestia jednego egzemplarza ale po hamowaniu wykresy kilku aut sie pokrywają... czyli auto ma niewiele wiecej niz S4... Będziecie próbowali coś z tym zrobić w centrali? Tak jak to było w przypadku opisywanym na forum dotyczący Mini JCW (nie moge teraz odszukać wątka) EDIT: znalazłem http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=40107 http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=42639 -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 December 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
bobik chyba w czwartek bedzie walczyl z autem haary'ego wiec pewnie do nich trzeba bedzie sie udac celem poznania efektow...
-------------------- _ MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ _
|
|
|
![]()
|
|
Tak więc auto po pomiarach ma 381 KM i 360 NM. Szewczyk twierdzi że jest w tej kwestii bezsilny, a Kulczyk Tradex podobnie. Ch...j z takimi firmami. Wysyłają mnie do dobrego "tunera", a to wiadomo kogo bedzie kosztować. Ma ktoś wiedze jak skontaktować się z TVN Turbo i z kim ??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Skontaktuj się przez forum z użytkownikiem darksmile.
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
Jakby co to z chęcią użycze wszystkie papiery z pomiarami auta przed upgradem i po.
Stempel72 - W czwartek wieczorem dam znać co wyszło z modzenia. Nie powinno być problemów. Szkop z ABT wgrał już kilka starych programów i RSy odzyskały moc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
hehe, no tak, nie ma jak dobry tuner ...
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 23 June 2025 - 16:38 |