![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 08 July 2015 Skąd: Orzesze ![]() |
Witam,
czas przedstawić mój rodzinny samochód. Marka i Model '09 Skoda Octavia II FL vRS 2.0tsi Modyfikacje Silnika Program Stage III na turbinie K04 http://compsport.pl/ Układ Dolotowy Intercooler z Audi S3 8P Układ Wydechowy Kompletny wydech od turbo z nierdzewki; od Downpipe 3 cale http://www.gtperformance.pl/ Modyfikacje Elektroniki i Paliwa Akumulator Exide Premium Układ Napędowy Felgi ABT Sportsline 8Jx18 Opony Pirelli P Zero Nero GT 225 40 18 Układ Hamulcowy Układ hamulcowy 345mm z Golf 6 R Modyfikacje Zawieszenia H&R -50mm/-50mm Modyfikacje Wnętrza i Car Audio - Seria Body KIT i Oświetlenie Przyciemnione tylne szyby Tylne lampy LED OEM Grill plaster miodu bez znaczka Milotec Brewki Milotec Dokładka przedniego zderzaka Superskoda Usunięta wycieraczka na tylniej szybie Fabryczna Moc i Moment: 200 KM 280 NM Moc i Moment Po Modyfikacjach: 350 KM 460 NM ![]() ![]() ![]() -------------------- VW Scirocco CAWB 313HP 460NM
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 January 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Czyli zrobiony został tylko program i wydech? I już 350 km? Wow
-------------------- Było:
Astra F Kombi GL '92 1.4 8v -> 2.0 8v. Vectra B Kombi Sport Zender '01 2.6 24v. Jest: Volvo V70 '98 T5 |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
1bizkit: popraw informacje odnośnie modyfikacji silnika - przekieruj na stronę CS, ale daj luz i wklej co Ci tam zmienili.
ddziaduch: zobacz co obejmuje stage 3 dla tego silnika w comsport. |
|
|
![]()
|
|
Stage 3:
- kompletny wydech - intercooler - świece - zmiana turbiny z IHI na K04 - program -------------------- VW Scirocco CAWB 313HP 460NM
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 08 June 2009 ![]() |
Sprzęgło seryjne wytrzymuje?? U mnie w CCZB po tygodniu przy 412nm zaczęło ślizgać...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 July 2015 ![]() |
Dla mnie te silniki to śmiech. Już w trzech takich silnikach łańcuch po prostu tak się rozciagnal że kolizja na ssacym wszystkie 8 szt.
Wieczne pobieranie oleju bo olejowy pierścień jest za malusi. Podziwiam tych co grzebiom w tych papierowych koniach. Powodzenia. |
|
|
![]()
|
|
Sprzęgło seryjne wytrzymuje?? U mnie w CCZB po tygodniu przy 412nm zaczęło ślizgać... 40.000km zrobiłem na Stage 2 400NM bez problemów. Aktualnie te "stare" sprzęgło się nie ślizga ponieważ moc została zmniejszona na 1-szym biegu do 300NM i na 2-im biegu do 350NM. Dla mnie te silniki to śmiech. Już w trzech takich silnikach łańcuch po prostu tak się rozciagnal że kolizja na ssacym wszystkie 8 szt. Wieczne pobieranie oleju bo olejowy pierścień jest za malusi. Podziwiam tych co grzebiom w tych papierowych koniach. Powodzenia. Chodzą różne opinie na temat tych silników. Zapraszam np. do lektury na octaviaclub.pl (temat ma już ponad 50 stron). Aktualnie mam przebieg 190.000km z czego prawie 150.000km było robione na stage 2. Olej wymieniam co 15.000km i jeszcze nie zdarzyło mi się żebym musiał więcej niż 1l dolać miedzy wymianami. -------------------- VW Scirocco CAWB 313HP 460NM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 09 October 2006 Skąd: Gdynia ![]() |
Tyle, że sprzęgło wcześniej uślizgnie się na wyższych biegach, gdzie moment masz 460Nm
![]() -------------------- Sierra RS Cosworth 2.0T YB
|
|
|
![]()
|
|
Jak na chwilę obecną nie ma z tym problemu a nie raz się szybciej zmieniało biegi. Compoty twierdzą że przy tym stage-u seryjne sprzęgło jeszcze pociągnie. Powyżej 500NM juz będzie trzeba się rozglądać za Sachs performance.
-------------------- VW Scirocco CAWB 313HP 460NM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 14 November 2003 Skąd: Wwa ![]() |
Tyle, że sprzęgło wcześniej uślizgnie się na wyższych biegach, gdzie moment masz 460Nm ![]() Raczej nie, bo przełożenie bardziej bezpośrednie im wyższy bieg. -------------------- "When driving a car in real life, please remeber to be a safe driver by wearing a seat belt, using your turn signal and using good judgment"
Mercedes C270CDI T Mercedes 280CE (C123) Volkswagen Golf 1.9 TDI Opel Combo Pozdrawiam w0wacik |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 08 June 2009 ![]() |
Raczej tak; mi ślizgało od 4 wzwyż, wcześniej trzymało.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
jeździłbym na co dzień
![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
Tak, sprzęgło ogranicza moment obrotowy.
-------------------- VW Scirocco CAWB 313HP 460NM
|
|
|
gość_mat13por_* |
![]()
|
![]() |
Przeciez to auto juz tu bylo opisane? Tamtrn temat poleciał?
|
|
|
![]()
|
|
Przeciez to auto juz tu bylo opisane? Tamtrn temat poleciał? Zapomniałem że był temat zakładany. Na koniec tego roku jeszcze parę gratów zawitało w samochodzie. Proszę jeden temat zamknąć. -------------------- VW Scirocco CAWB 313HP 460NM
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 14 August 2013 Skąd: CGD/SB ![]() |
1bizkit czy Ty czasem nie miales wczesniej mesia.cos Ci mowi nazwa PKT?
-------------------- _https://www.facebook.com/RYBA-garage-1849542501947522
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
Połączylem tematy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
Pełen boost od drugiego czy trzeciego biegu?
Jak wyglada trakcja? Czy gwint daje uzysk? W sensie mniej podnoszący sie przód. -------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
Ryba1 tak miałem Mercedesa CLK W208. Za czasów PKT jeździłem jeszcze BMW E36
![]() As Pierwszy bieg jest ograniczony do 300NM a drugi do 400NM. Pełna moc jest od trzeciego biegu. Trakcja na gwincie i poliuretanow się znacznie poprawiła. -------------------- VW Scirocco CAWB 313HP 460NM
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 14 August 2013 Skąd: CGD/SB ![]() |
Ryba1 tak miałem Mercedesa CLK W208. Za czasów PKT jeździłem jeszcze BMW E36 ![]() co do BMW nie byłem pewien ale wiem że było w kameleon.ja wtedy miałem astrę coupe bertone.swiat jest mały As Pierwszy bieg jest ograniczony do 300NM a drugi do 400NM. Pełna moc jest od trzeciego biegu. Trakcja na gwincie i poliuretanow się znacznie poprawiła. dobra opcja z tym ograniczeniem NM -------------------- _https://www.facebook.com/RYBA-garage-1849542501947522
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 17:13 |