![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 04 March 2007 ![]() |
zacisk 2-tlok Lucasa ma mocowanie 146mm - wiec musisz miec adapter. w S4 do lftu byly z przykrecanymi klockami - potem juz nie. te zaciski sa dobre do slabego auta i nie polecam ich jesli szukac od zera nowych hamulcow. Poszukaj 4-ro tlok zacisku SID czyli bez wzg. na rocznik eSy w budzie B5 mocowanie zacisku ma 146mm, i nie ma znaczenia czy zwrotnica jest żeliwna, czy już aluminiowa? Zgadza się? I jeszcze jedno pytanie. Czy zaciski do zwrotnicy żeliwnej i aluminiowej są takie same??? cowboy skoro wychodzi, że zacisk Lucasa nie podejdzie bez adaptera, to może idzie dobrac inną "słuszną" tarczę 5x112 z Vag'a o większym ET (nie pamiętam już z czego jest ta Twoja tarcza)? Wtedy automatycznie "znalazłoby" się miejsce na adapter pod Brembo. Pozdro Edit: Przyjrzałem się zdjęciom i widze, że mocniej odsadzona tarcza nie sprawdzi się, bo wejdzie na "uszy" zwrotnicy ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
cowboy jutro bede wjezdzał swoja S4 (tylko ze C4) na kanał, i jak nie zapomne, postaram sie zmierzyc rozstaw otworów. SID Ja mam hamulce, juz nie pamietam 319 albo 321mm i siada na nie bez stekniecia felga 15" ET37: guzior: z góry dziekuje za pomiar ! tylko S6 C4 ma chyba 314/30 SID czyli bez wzg. na rocznik eSy w budzie B5 mocowanie zacisku ma 146mm, i nie ma znaczenia czy zwrotnica jest żeliwna, czy już aluminiowa? Zgadza się? I jeszcze jedno pytanie. Czy zaciski do zwrotnicy żeliwnej i aluminiowej są takie same??? cowboy skoro wychodzi, że zacisk Lucasa nie podejdzie bez adaptera, to może idzie dobrac inną "słuszną" tarczę 5x112 z Vag'a o większym ET (nie pamiętam już z czego jest ta Twoja tarcza)? Wtedy automatycznie "znalazłoby" się miejsce na adapter pod Brembo. wydaje mi się ze system Lucasa jest wyłacznie na 146mm nie ma znaczenia jakie ET tarczy - przymierzałem do tarczy ET 60 jak również do ET 46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
CYTAT guzior: z góry dziekuje za pomiar ! tylko S6 C4 ma chyba 314/30 Wiesz ze nawet nie wiem jaka to ma w koncu srednice. Nigdy jakos specjalnie nie wnikałem - po prostu kupiłem kolumny od S6 i wywaliłem UFOki -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
he he nie piszcie do mnie na meila bo trudno na odleglosc pomoc.
kazdy zacisk w S4 b5 1997-2000 jaki i w A4 S4 2000-2008 ma 146mm mocowanie. Mam u siebie w garazu luzem zawieszenie z S4 B5, kilka zacisków, tarcz to mozna poprzymierzac ![]() ogolnie uwazam ze zaciski 4-ro tlocz brembo sa rewelacyjne dla tarcz do 345mm -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 05 November 2009 ![]() |
Potrzebuje info na temat hamulcow z Porsche 944 do Bory GLI 1.8T co i jak zrobic zeby pasilo przod tarcze 312mm tyl 256mm
Link do forum z zapytaniem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=277576 |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
cowboy - w S4 C4 rozstaw srub to tez 146mm
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 27 June 2005 Skąd: Kraków ![]() |
podobna sytuacja jest u kolegi MPS. Rzeczywiście może być problem z adapterem....... PozDRo ale przygladnij się jeszcze na to zdiecie czy tam nie jest na tyle szeroko miedzy zaciskiem i zwrotnica że wystarczy wykonać adapter zmieniajacy tylko rozstaw śrub przecież te otwory wcale nie musza na siebie zachodzić i mozna to rozsunąć ![]() -------------------- SCIROCCO 1.8T 20V 251Km 345NM , powered by DV-T
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 06 August 2009 ![]() |
no ale niestety nie znam wielkości tej "szczeliny"......
-------------------- cnc machine
|
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nowe zaciski z mocowaniem równoległym do tarczy (czyli jak z vipera, boxtera itd) szczelina 32mm wiec bedzie po 1mm luzu tu przymiarka do tarczy 314/30 ale bedzie docelowo 321/30 z mniejszym ET o około 17mm - ta tarcza na zdjęciu za głęboko wchodzi tabakm rozstaw śrub mocujących 130mm to chyba standard ? juz chyba podobne robiłeś ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 16 April 2006 Skąd: ja to wiem... ![]() |
-------------------- B4 8C 2.0 20vt 7163 EFR 6-gang quattro
|
|
|
![]()
|
|
Cowboy, do tych zacisków podpasują ori adaptery z Rs2, big break kit. obawiam się że nie, bo u mnie idzie piasta 5x112 z A6 która ma inne większe ET (około 9mm) niz standardowa z B3 4x108 do tego tarcza bedzie z S4 : http://www.allegro.pl/item818296032_tarcze...road_s4_s6.html o ET 46,5mm więc podejrzewam że ten adapter z S2 nie podejdzie ![]() aczkolwiek jakby ktos miał, to chętnie bym przymierzył ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 12 October 2008 ![]() |
To z czego najlepiej zacisk 4-tłoczkowy dopasowac do S4 B5 99r pod tarcze 321mm,bo z tego co widze to z BMW E38 bedzie problem z adapterem bo otwory sie prawie pokrywaja:/
|
|
|
![]()
|
|
nie ma sensu zakładać takiego Brembo z e38 do S4 bo IMO to porównywalna siła hamowania i powierzchnia klocka
jak juz to przejść na 345 i duży zacisk -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 12 October 2008 ![]() |
No tak czyli jednak hamulce z S4 B6 tarcza 345mm,tak? Czy moze zaproponujesz mi cos innego ale nie w cenie 1500zł za same zaciski.Bo moje ori sie przegrzewaja i tak zeby to weszło pod kola 17'' ori S4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 29 December 2002 Skąd: Trójmiasto ![]() |
a obiektywnie (tzn. czy ktos testowal), jaka jest roznica miedzy 321mm na jednym tloczku np. z A6 C5 a 321mm na 4 tloczkach z BMW czy innej budy? Czuc mocno? (pomijam pojezdzawki na torze)
-------------------- Pozdrawiam,
Maciek |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 06 August 2009 ![]() |
cowboy, takie adaptery to już jak najbardziej wykonalne.....jak u kolegi zoltar.....
PozDRo -------------------- cnc machine
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 January 2006 Skąd: Toruń ![]() |
tabakm, ja na dniach bede do Ciebie wyslal nastepne "polprodukty" jak ostatnio. skontaktuje sie via email
![]() -------------------- ITAL Performance
www.ital-performance.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 12 February 2009 ![]() |
Witam
Sorry, ze sie podczepię pod temat ale dostałem namiary na ten temat w sprawie adapterów do zacisków Willwood. Własnie jestem juz prawie na ukończeniu modyfikacji silnika 2.0 DOHC oraz przeniesienia napędu w moim hyundaiu i teraz czas na hamulce. Planuje założyć zaciski Willwood ale nie ma dedykowanych do mojego hyundaia wiec pomyślałem o jakiś adapterach. Po poszukiwaniach znalazłem sie w końcu tutaj na tym temacie. ktore Willwoody beda odpowiednie i jak z tymi adapterami, da sie cos dorobić ? http://www.wilwood.com/CaliperListLanding.aspx Z góry dzieki za info -------------------- Mitsubishi Colt Ralliart 1.5T, 200KM Powered by Maptek
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
a obiektywnie (tzn. czy ktos testowal), jaka jest roznica miedzy 321mm na jednym tloczku np. z A6 C5 a 321mm na 4 tloczkach z BMW czy innej budy? Czuc mocno? (pomijam pojezdzawki na torze) roznica DUZA -------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 21 December 2007 Skąd: W-w ![]() |
he he nie piszcie do mnie na meila bo trudno na odleglosc pomoc. kazdy zacisk w S4 b5 1997-2000 jaki i w A4 S4 2000-2008 ma 146mm mocowanie. Mam u siebie w garazu luzem zawieszenie z S4 B5, kilka zacisków, tarcz to mozna poprzymierzac ![]() ogolnie uwazam ze zaciski 4-ro tlocz brembo sa rewelacyjne dla tarcz do 345mm SID widzialem w twojej ofercie tarcze 345mm z zaciskami 6tł czy tarcze beda pasowac do a4 2001 rok i czy mozesz zdradzic z jakiego modelu pochodza? pozdroo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 July 2025 - 03:38 |