![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 24 March 2003 Skąd: Niepolska ![]() |
Potrzebuję schematu elektronicznego Shift Light'a. Przeszukuję od jakiegoś czasu Google itp. i nie mogę znaleźć.
Pozdrowienia! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 March 2003 Skąd: Lublin ![]() |
http://www.conrad.pl mają taki pierdzielnik co zowie się zespół ostrzegawczy prędkości obrotowej silnika, kosztuje coś chyba 60-70zł. Robiłem z tego koledze shift lighta i sprawdza się wyśmienicie.
-------------------- Hp is one thing, putting it down to the track is another.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 28 October 2002 ![]() |
Możesz podać linka do tego użądzenia bo przeszukałem cały dział Technika Samochodowa i nie znalazłem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
tya. ożenic go z ładna latarką MAG LITE i bedzie wypasik
-------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 12 August 2003 Skąd: Szczecin ![]() |
Tez sie przyłączam do prosby o link... bo tak szukałem i nic nie znalazłem... a co do MAG LITE to doskonały pomysł
-------------------- Power by Mg-Motorsport
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 04 April 2003 Skąd: się nabrało tyle tej mocy? ![]() |
No ja treż ciekaw jestem czy ktoś zdradzi schemat,
albo da namiary na sprzedawcę takiego czeguś. -------------------- GT przeganiające eSTIaje hihi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 26 November 2002 Skąd: poznan ![]() |
Jak chcecie taniegoi shift lighta to walcie do Ali'ego
35335 gg On mi załatwił za smieszne siano jak na shift lighta i działa dobrze -------------------- czołg sprzedany
|
|
|
![]()
|
|
Rozmawiałem wczoraj z Ali'm...za te pieniądfze, to nie ma sensu eksperymentować i tracić czas...będę robił u niego zakupy...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 17 October 2002 Skąd: Pruszków ![]() |
z ciekawosci ile taki shiftlight i jak wyglada w jego wykonaniu??
-------------------- Brakuje mi VTEC'a :(
MX-5 uczymy się RWD |
|
|
![]()
|
|
Ali robi elektronikę...lampka wg Twoich pomysłów i własnym nakładem pracy
|
|
|
![]()
|
|
Kefir a jaki masz pomysł na lampke
|
|
|
![]()
|
|
Widzisz...jestem na tyle "do przodu", że mam lampkę z pewnej maszyny, tj metalowa rurka z soczewką i dioda niebieska 5mm super jasna. Korpus ma gwint co ułatwia wykonanie. Średnica 12 mm i dł ok 50 mm...Idealny do wstawienia w słupek lub w okolicy zegarów. Jedna dioda świeci wystarczająco. Oślepia skutecznie. Inny pomysł, to rurka metalowa (lub inna) większej średnicy i kilka diód w środku, na wzór wykonań orginalnych. Ja nie chcę wielkiej "armatki". Nie chcę podziurawić mojej obszytej skórą deski rozdzielczej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 04 August 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Firma Stratos Motor Sport od niedawna zajmuje się "produkcją" takich prostych shift lightów składających się z jednej mocnej diody i regulatora obrotów koszt około 70 zł niestety nie mają tego na stronie więc trzeba się do nich pofadygować żeby to obejrzeć ewentualnie sprzedażą tego zajmuje się także firma FORTI i z tego co wiem mają jednego takiego shift lighta na miejscu
-------------------- ET 15.256
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 09 September 2003 Skąd: Sosnowiec ![]() |
CYTAT("kefir200":rwgft0bi) Rozmawiałem wczoraj z Ali'm...za te pieniądfze, to nie ma sensu eksperymentować i tracić czas...będę robił u niego zakupy...
Mozna więdziec ile Ci kolega Ali krzyknął za zrobienie shift lighta?? Jak coś to przeslij mi cene na prv jeśli nie chesz podawać na forum -------------------- -=FalaSc=-
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
Ja posiadam taki shiflight od aliego i naprawde jest fachowo zrobiony i mogę polecić tego człowieka z czystym sumieniem
Lampka zapala się w zależności jak ustawimy sobie zworki plytce... -------------------- koniu.net | Gorechristmas.carbonmade.com | koniu.digart.pl | teksaschainsaw.blogspot.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 March 2003 Skąd: Lublin ![]() |
Ja jak robiłem koledze wynalazek z polskiego obrotomierza + shift lighcik z conrada, wpakowałem 5 diód, dawało po oczach konkretnie i niebyło możliwości aby niezmienić biegu, shifta umieściłem w rurce PCV (taka do WC ) troche zabawy z matami i żywicą, czarny spray i wyszło nawet nieźle. Koszt takiego obrotomierza z shiftem około 200zł, minusem było to że płytka sterująca shifa niemieściła się nigdzie ani w rurce czy obrotomierzu i została schowana pod deską rozdzielczą. Co do płytki z Conrada to nr katalogowy to 13 01 38-50 zestaw do złożenia, nr katalogowy 19 01 55-50 to gotowiec z płytką. Przeszukałem www Conrada i jakoś też niemoge znaleźć, w katalogu jest to w dziale Zestawy Elektorniczne na stronie 568, można też zadzwonić do nich i zamówić via phone 0 22 627 80 80.
-------------------- Hp is one thing, putting it down to the track is another.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
A jak jest z płynnością regulowania załączania się żarówy? Jak cenowo wychodzi ShitLight Ali'ego? Ma ktoś tego foto?
-------------------- they run the best just before they grenade
|
|
|
![]()
|
|
Regulacja co 100 obr. Cena... na priv do Ali'ego. Regulacja zworkami jest super. Wszystko robione na sterowaniu cyfrowym nie analogowym.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 June 2003 Skąd: Poznan ![]() |
to i ja cos napisze... w zasadzie nie chcialem bo to reklama i nie wolno na forum przeciez ale...
urzadzenie to w zasadzie sam sterownik cyfrowy pudelko gdzies 6x4x2 [cm] wartosc ustawiana na zworkach co 100rpm od 2000rpm do 8400rpm. Wersje od 1-4cyl oraz 4 - 5 - 6 - 8 cyl . z pudelka wychodza 4 przewody + - podlaczenie do cewki oraz wyjscie sygnalu. Uklad po przekroczeniu okreslonych obrotow zwiera do masy sygnal... obciazalnosc to jakies 2A (przy okazji podam ze przez jedna diode nie powinno isc wiecej jak 25mA ). Podlaczany pod cewke zaplonowa, albo sterowanie obrotomierza. Co do ceny to na priv -> ali@extr.rally.pl Jesli by kogos interesowal inny zakrec czy jakies dodatkowe funkcje to mozna sie dogadac... jakby co. Jak bardzo chciecie to moge zamiescic fotke plytki tego ukladu. -------------------- pozdrawiam
Jakub Jędrzejczak gg# 35335 |
|
|
![]()
|
|
No jeśli masz gdzieś to podrzuć
|
|
|