![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 08 December 2013 ![]() |
Witam,
Przedstawiam mój projekt ![]() Po wielu latach grzebania przy autach, zrodziła się myśl żeby zbudować coś od podstaw, coś co spełni moje wymagania ![]() Wybór padł na Saleena s7r. Teraz trochę żałuję że nie zaprojektowałem czegoś według własnego wzoru, ale oszczędziłem przynajmniej dużo czasu, jest sprawdzona i wyliczona aerodynamika itd. Auto budowane głównie na Track Day'e, 1/4 mili i inne imprezy, w przyszłości pewnie zarejestruje na drogi. Marka: Kitcar ![]() Model: SS7 Rok: bieżący ![]() Silnik: v8, bmw 4.4 lub audi 4.2, auto do zabawy więc silnik musi być łatwo dostępny. Uklad Wydechowy i dolotowy: według projektu Zawieszenie: zawieszenie gwintowane, zaadoptowane z innego auta, modyfikowane. Hamulce: tarcze przód/tył 360x34mm, zaciski brembo: przód 6-tłoczkowe, tył 6-tłoczkowe + 2-tłoczkowe do hamulca awaryjnego Koła: 18x12" Body-Kit: Saleen S7R Wnętrze: kubełki i pasy 6-punktowe, ogólnie tylko to co potrzebne do jazdy. Zakładana waga 900-950kg, Wymiary: długość 4775 mm szerokość 1990 mm wysokość 1050 mm Najpierw powstały wizualizacje na podstawie zdjęć i rysunków ![]() ![]() ![]() ![]() Następnie projekty elementów mechanicznych, geometrii zawieszenia. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cztery miesiące prac i powstała skorupa nadwozia, która jest dopieszczana do dziś w wolnych chwilach. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Felgi będą przemalowane na kolor biały, ogólnie buda będzie biała z niebieskimi wstawkami ![]() ![]() Mam praktycznie wszystko oprócz silnika i skrzyni, ale z braku czasu prace idą powoli, przy dobrych wiatrach w tym roku auto będzie na kołach. Pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 24 November 2013 ![]() |
Extra. Naped rwd rozumiem? W jakim programie projektujesz?
|
|
|
![]()
|
|
Tak, silnik centralnie i napęd na tył. Projektuje w rhinoceros, część mechaniki projektowałem w solid edge.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 24 November 2013 ![]() |
Tak myslalem ,ze w Solid Edge. Ja uzywam Solid Works`a . Ale do troche innych modeli. Jestes pewny tych silnikow?
|
|
|
![]()
|
|
Bardziej nastawiam się na 4.2 audi, 360KM bez modyfikacji nie jest najgorszą opcją, już nie wspomne o 4.2 biturbo, ale na razie nastawiam się na N/A. Silnik musi być w miarę lekki.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 28 February 2005 Skąd: ozorków ![]() |
To moze pomysl nad silnikiem 2.7biturbo seria wytrzymuje duzo i latwo dostac. Projekt MEGA:)
-------------------- http://www.facebook.com/gekon.garage
Oficjalna dystrybucja podtlenku azotu. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 11 August 2010 Skąd: ze wsi ![]() |
Jestem w szoku. Zacząłem czytać twój temat i pomyślałem pierdu pierdu, a Ty na prawdę to cudo budujesz. Trzymam kciuki żeby jak najszybciej wyjechało.
-------------------- JDM sucks
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
a jak z rejestracją po obowiązującej już nowelizacji ?
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 16 November 2002 Skąd: Wawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 05 May 2009 Skąd: Nowa Huta ![]() |
Zapowiada się grubiutki kitcar. Myślałeś o skrzyni biegów? Przy V8 audi nie będzie problemu raczej ale co jeśli pójdziesz w bmw?
-------------------- BMW...freude am fahren...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
Rama jest już wyspawana czy na razie to co widać to tylko coś do przytrzymania skorupy ? Patrząc na projekt a na tą ramę to wyglądają inaczej ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 06 July 2007 Skąd: slask :) Racibórz/Rybnik ![]() |
bedzie gruba robota ! ojj
-------------------- 2011 SSS -> W-ce mistrz RWD DRAG , Bemowo ET - 12,89 (mat suszarka)
2011 bigbmw -> 1 miejsce King of BMW - ET: 12,51 (mat suszarka) (urwane 0,3sek) 2012 sss Ełk -> ET: 12,01 (mat suszarka) (urwane 0,5sek) 2013 sss Kamień Ś. -> ET 11,2 (mat suszarka pocięta :P ) (urwane 0,8sek i napędy też :P) 2015 automaster -> ET 12,2 Najszybszy Lotus 7 w pl. 2016 k64 DragGirl -> ŻONA w BMW TURBO !!! :) e46 m50 608KM 800nM Go Babe GO ! :) dyno: 740KM 1000nM seria wałki - m50 3.0 nowy projekt - sie robi czasem :P performance.k64.pl turbo replki i orginalne gt35 gt30 gt28 ... repliki, BMW TURBO zestawy , wastegate, blow off ... |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 20 July 2008 ![]() |
zapowiada się mega, życzę wytrwałości
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
Jesteś bardziej zaawansowany niż Arrinera i to bez Lee Nobla
![]() Przyznam że ten widok skorupy mnie zaskoczył, myślałem że to kolejny projekt pozostający tylko w głowie. Super się to zapowiada! Jakie kombinujesz do tego zawieszenie? pasowałoby coś typu dźwigniowego? -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 02 September 2009 Skąd: WWY ![]() |
Możesz uchylić rąbka tajemnicy jak powstało nadwozie ?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 December 2005 Skąd: Płock ![]() |
no właśnie nadwozie to laminat? z kąd miałeś kopyta ? (formy) i na wał pomalowałes to na czerwono zeby puzniej pomalowac na biało?
z czego ma byc konstrukcja nosna? a i skoro to laminat to na wał robiłes szybe i swiatła i to w dodatku w innym kolorze? ja tak w sumie to nie wiem ale m9i to wygląda na ostry fake (chciał bym sie mylic ) jak mozesz to wstaw wiecej zdjec... -------------------- BMW E64 645i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
no właśnie nadwozie to laminat? z kąd miałeś kopyta ? (formy) i na wał pomalowałes to na czerwono zeby puzniej pomalowac na biało? z czego ma byc konstrukcja nosna? a i skoro to laminat to na wał robiłes szybe i swiatła i to w dodatku w innym kolorze? ja tak w sumie to nie wiem ale m9i to wygląda na ostry fake (chciał bym sie mylic ) jak mozesz to wstaw wiecej zdjec... Laminat czerwony od utwardzacza ? Możemy prosić o zdjęcie skorupy z najnowszym zdjęciem gazety wyborczej ? Już kiedyś był na forum wątek na temat TVR i ludzie dopiero uwierzyli jak autor wrzucił w wątek zdjęcie z pomarańczą na silniku i Newsweekiem na masce ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 30 January 2006 ![]() |
chyba twój filmik Seemann ?
![]() -------------------- Sklep przeniesiony poza forum.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 07 April 2009 ![]() |
no właśnie nadwozie to laminat? z kąd miałeś kopyta ? (formy) i na wał pomalowałes to na czerwono zeby puzniej pomalowac na biało? z czego ma byc konstrukcja nosna? a i skoro to laminat to na wał robiłes szybe i swiatła i to w dodatku w innym kolorze? ja tak w sumie to nie wiem ale m9i to wygląda na ostry fake (chciał bym sie mylic ) jak mozesz to wstaw wiecej zdjec... Znowu wymyślacie teorie spiskowe. Na moje popsute oczy, wygląda to tak, że czerwone nadwozie to poskładane formy (Z jakiejś pianki) natomiast białe to laminat. Na dodatek na jakimś forum były zdjęcia z procesu frezowania form tym cnc-kiem widocznym w tle na jednej focie. SS7 sam zbudowałeś tą obrabiarkę? |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 14 November 2007 ![]() |
super, gratuluje modelu.
-------------------- s2
|
|
|
![]() ![]() |