![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
szukałem w archiwum... jest sporo o regeneracji i prostowaniu, ale...
kto jest w stanie poszerzyc stalowe felgi? jakis zaklad w wawie lub okolicach? -------------------- they run the best just before they grenade
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
Postaram się znaleźć ci namiar, kolega poszerzał gdzieś pod kielcami i działał mimo że poszerzył z 6 cali na 8,5...
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 08 June 2003 Skąd: LU ![]() |
Nie polecałbym porzerzania felg tym bardziej u "pana Henia". Oryginalnie stalowe felgi robione są z pasa blachy odpowiednio wyprofilowanej i maszynowo zespawanej. Wspawanie "amatorsko" spawarką paska blachy celem poszerzenia może i da ładny efekt wizualny ale i wątpliwą trwałość i co ważniejsze wątpliwe bezpieczeństwo.
Można kupić ładne szerokie felgi nie tylko alu ale i stalówki np. Mattig |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
tak, ale szerokie stalówki Mattig kosztują więcej niż alu.
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
potrzebuje dwie fele poszerzyc do slizgania sie. poza tym malo kto robi felgi 4x114.3 szerokosci 7"+ i z odpowiednim offsetem. mysle ze jakby zapodac do felgi 5.5x15 tak z jeszcze 2" blachy, zeby powierzchnie mocowania wsunac wglab felgi, byloby cacy. Marlon - jak znajdziesz - zapodaj ten namiar, choc jakis blizszy w wawie by byl wygodniejszy.
-------------------- they run the best just before they grenade
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Marlon":3t82b10z) tak, ale szerokie stalówki Mattig kosztują więcej niż alu.
No tanie nie są ale różnie to bywa szczególnie porównująć takiej samej szerokości alu i stalówki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 27 April 2003 Skąd: wawa ![]() |
Janusz Seliga
96-300 Żyrardów, ul. Wawelska 10A tel. 0502 279 277 Spróbuj tutaj zadzwonić, kilka osób u niego naprawiało felgi, może równiż poszerza. Ja ze swojej strony mogę go polecić -------------------- Bemowo IX 2005 --> ET 17.108 i jakimś cudem 7 miejsce w mini
.:: http://www.fiatpunto.org ::. IKP Racing TEAM |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 19 January 2004 Skąd: Polkowice ![]() |
Witam
To mój pierwszy post na tym forum więc WITAM WSZYSTKICH Od dłuższego czasu szukam sklepu który sprzedaje stalowe szerokie fele (coś jak na starych amerykańcach) Chodzi mi o sklepy w polsce a nie zza oceanu Jeżeli ktoś zna takie sklepy w Polsce to niech rzuci jakimś adresikiem Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
hej, nie boicie sie o bezpieczenstwo takich przerobionych felg ?
dla mnie to smierdzi mega druciarstwem... cos jak frezowanie odworu centrujacego w feldze... albo jeszcze cos dziwniejszego ! szczerze.... balbym sie szybko jezdzic na takich "rzemieslniczych" felgach... co innego jak fabryka zrobi na zamowienie szerokie stalowki ... ale co innego poszerzanie wyprodukowanych juz wczesniej stalowek |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 08 January 2003 Skąd: Piaseczno ![]() |
Ale sam wiesz ze na takich felgach sie szybko niejezdzi
Niektórzy je zakładja dla pokazania sie i tzw. Lansowania sie po miescie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Flashmaster Dołączył: Sun, 08 June 2003 Skąd: Katowice ![]() |
lansowanie sie z szeroka stalowka? eeee, mysle ze tu cel jest troche inny
-------------------- Opel Z-series Counsellor
Z20LET Z20LEL Z20LER Z20LEH |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 28 July 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
w moim garbusie takie poszerzone felgi przejechały ok 60000km. i nic się z nimi nie działo.
jest w Warszawie zakład gdzie robili takie zabiegi całkiem nieźle, nie wiem czy jeszcze robią, zaraz poszukam adresu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Jest koleś w pod Otwockiem... robił mi kiedyś 13" z 5.5"na 9.5"...
|
|
|
![]()
|
|
masz na niego namiary?
Kidzio - poszukaj w swoim notatniku... -------------------- they run the best just before they grenade
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Kidzio":2hrwbknp) w moim garbusie takie poszerzone felgi przejechały ok 60000km. i nic się z nimi nie działo.
jest w Warszawie zakład gdzie robili takie zabiegi całkiem nieźle, nie wiem czy jeszcze robią, zaraz poszukam adresu. Ciekawe czy nie mówimy o tym samym gościu.. on właśnie przerabia "garbusy"..... |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 28 August 2003 Skąd: z przypadku ![]() |
znajdzcie numer do gościa, przyda się i mi
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
W bydzi robilo sie to za dawnych czasow,mozna i teraz by sie pobawic pewnie,zalezy ile do wydania.Ogolnie no problem.
-------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
![]()
|
|
Jeśli byłby ktoś zainteresowany to mam Mattigi 7x14 4x100. 2szt+1.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 13 June 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Hej a czy takie derastyczne poszerzenie felgi nie mam wpływu na jej zywotnosc.Zywotnosc sie nie skraca?????
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Blink":2665z4qv) Hej a czy takie derastyczne poszerzenie felgi nie mam wpływu na jej zywotnosc.Zywotnosc sie nie skraca?????
Felgi te co robił mi koleś z Juzefowa , śmigają do dziś.... a mineło już kilka (6) latek.... i nic się nie dzieje.... oczywiście opony bezdętkowe.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 05:49 |