![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 24 January 2011 Skąd: Rzeszów ![]() |
Witam.
Mam pytanko zabieram się powoli do zrobienia czegoś z niczego i tu pytanie do bardziej doświadczonych co można wyciągnąć z tego silnika ( wytrzyma 1 bar??) i jakie modyfikacje potrzebne szczelam że na wstępie wtryski pewnie większe niż te 240 i jakaś pompa tylko pewnie będzie problem z podniesieniem ciśnienia paliwa bo nie widzę nigdzie regulatorów pasujących do PSA. Za każdą pomoc będe wdzięczny auto ma faktyczny przebieg 220 tyś dmuchawka po regeneracji głowica zrobiona. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 April 2009 Skąd: Gorlice ![]() |
nie ten dzial
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 01 January 2010 Skąd: kk ![]() |
CYTAT Mam pytanko zabieram się powoli do zrobienia czegoś z niczego i tu pytanie do bardziej doświadczonych co można wyciągnąć z tego silnika ( wytrzyma 1 bar??) i jakie modyfikacje potrzebne szczelam że na wstępie wtryski pewnie większe niż te 240 i jakaś pompa tylko pewnie będzie problem z podniesieniem ciśnienia paliwa bo nie widzę nigdzie regulatorów pasujących do PSA. idź w tą stronę temat sprawdzony kilka razy ![]() http://www.youtube.com/watch?v=--Pt-4Viv5w...feature=related |
|
|
![]()
|
|
ok jak nie ten dział to który?? jestem tutaj początkujący nie bić
![]() tam głowica 16 i silnik robiony od podstaw mnie interesuje tylko mod tego co jest. Piszą że wtryski 480 interesuje mnie jakiś katalog z wydajnością wtrysków mi by pewnie jakieś 300 starczyły i EGT nie urośnie zbyt bardzo |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
CYTAT szczelam CYTAT nie urośnie zbyt bardzo nie traktuj to jako atak , sam tez byka czasem walne ale tego nie da sie momentami czytac, interpunkcja by nie zaszkodzila ![]() dzial: chce kupic kupilem... |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 23 February 2009 ![]() |
Jak większe wtryski to nie musisz podnosić ciśnienia tylko potem dobrze skalibrować soft
|
|
|
![]()
|
|
Ciśnienia może i nie ale seryjna pompa pewnie nie da rady z wydajnością
robił ktoś taki silnik czego można się spodziewać żeby tłoków nie wypluło ?? Za ortografy przepraszam dyslektyk jestem ale postaram się poprawić Admina uprzejmie proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
to czytałem 200 koni z seri mnie interesuje bardziej holandia
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ok coś zaczęło się dziać ale podobnie jak tam brakło paliwa i EGT strasznie rośnie teraz pytanie cy wymieniać wtryski na wydajniejsze czy zwiększyć ciśnienie, pompa tak czy tak do wymiany na wydajniejszą
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 23 February 2009 ![]() |
wtryski
|
|
|
![]()
|
|
ok a jakie wtryski założyć żebym to ogarną moje są podobno 240ccm z czego są wydajniejsze?? 1.8 T??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
ja moge Ci zaproponowac Lucas-y 440cc, wysokoomowe, nowe w dobrej cenie
![]() -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
hmm potrzebuje map sensor coby dał rade więcej niż 1 bar
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
Witam. Mam pytanko zabieram się powoli do zrobienia czegoś z niczego i tu pytanie do bardziej doświadczonych co można wyciągnąć z tego silnika ( wytrzyma 1 bar??) i jakie modyfikacje potrzebne szczelam że na wstępie wtryski pewnie większe niż te 240 i jakaś pompa tylko pewnie będzie problem z podniesieniem ciśnienia paliwa bo nie widzę nigdzie regulatorów pasujących do PSA. Za każdą pomoc będe wdzięczny auto ma faktyczny przebieg 220 tyś dmuchawka po regeneracji głowica zrobiona. regulatorów jako takich jest niewiele, ale wystarczy adapter do listwy i po problemie: ![]() tutaj jest cały asortyment takowych: http://www.re5pect.pl/index.php?cat_id=1194&page=0 -------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
już nie potrzebny bo są inne wtryski tylko skali w map sensorze brakło
|
|
|
![]() ![]() |