![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 04 September 2015 ![]() |
Hej, znajomego zona juz jest po jazdach testowych, inny samochod nie wchodzi w gre to juz przesadzone
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 07 November 2017 ![]() |
tylko PB w takim wypadku
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
W takich sytuacjach najlepszy jest rozwód. Albo przynajmniej intercyza. A jak już musi być Qashqai, to ja bym chyba poszedł o zgrozo w diesla 1.6 dCi i 4x4. 1.6 benzyna jest mocniejsza, ale dół ma słabszy i przyjemniej się podróżuje klekotem. Ale to oni sami powinni ocenić po przejażdżce. Gwarancja jest, więc specjalnie bym się tu nie obawiał o jakieś fackupy. Obawiam się tylko, że skoro ona chce benzynę, a on diesla, to skończy się na benzynie. Ten typ facetów już tak ma
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 14 March 2008 Skąd: W-wa ![]() |
to bedzie jak z kompromisem kota. Ona chciala kota, ja nie chcialem kota, poszlismy wiec na kompromis i mamy kota.
auto na gwarancji wiec wziac to czym sie przyjemniej jeździ. |
|
|
![]()
|
|
A jak już musi być Qashqai, to ja bym chyba poszedł o zgrozo w diesla 1.6 dCi i 4x4. 1.6 benzyna jest mocniejsza, ale dół ma słabszy i przyjemniej się podróżuje klekotem. Małe przebiegi na diesla.. i jeszcze sporo miasta. Pojawią się problemy z DPF a w zimie z niedogrzanym silnikiem. |
|
|
![]()
|
|
Na 5 lat i zakładane 100 tys. km pokonane "fifty:fifty" miasto/trasa to i DPF wytrzyma (powinien). Potem sprzedadzą. W rodzinie mamy takiego qashqaia z przebiegiem 140 tys. km i jest ok. W oryginale sprzęgło, DPF i wtryski. Łożyska wymieniane, klocki z tarczami i amortyzatory z tyłu. Radio coś szwankuje.
|
|
|
![]()
|
|
Wybor padl, jutro jada zaliczkowac
1.2 dig-t w manualu 90tys z groszami 2017 wersja cos tam n... ![]() ![]() ![]() No coz ja bym inaczej taka sume wydal... Wsiade tylko raz przejechac sie z ciekawosci jak 1.2Turbo nim miota ![]() Wpisalem w szukajke 1.2 i cos o oleju pisza... Ktos cos? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań ![]() |
moja żona jeździ , rok 2014 1.2T , oleju w ogóle nie dolewa przebieg 20.000km , w ogóle nic się nie psuje , pali 11-12l , jedzie od 3000 dopiero ,
|
|
|
![]()
|
|
11-12 ??? Rozwin prosze...
|
|
|
![]()
|
|
jak każdy mało-pojemnościowy silnik
jak chcesz ekonomicznie, to trzeba delikatnie... jak chcesz dynamicznie, to kręcisz obrotami a on sobie pobiera odpowiednią ilość paliwa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hej, znajomego zona juz jest po jazdach testowych, inny samochod nie wchodzi w gre to juz przesadzone ![]() ona chce benzyne on diesla Wybor padl, 1.2 dig-t w manualu Życie pod pantoflem rządzi się swoimi prawami ![]() |
|
|
![]()
|
|
No ona jemu nie wchodzila w droge jak kupowal golfa r 2lata temu wiec i on sie zbytnio teraz nie wtracal chcial tylko doradzic
![]() Pokazywalem jej w necie na szybko A klase i bmw 1 x1 w budzecie 90-100 no ale mialo byc nowe to ma i kaszkaj nr 1 od poczatku na liscie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 03 August 2011 Skąd: Szczecin ![]() |
Moja z kaszanką ma to samo. Mini jej się nie podoba. Kaszanka tak. Nie łapie tego.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
to tak jak jedna moja znajoma wydala jakies 120 tys na toyke c-hr w hybrydzie, ani to specjalnie ladne, ani duze, ani wygodne, moze to spalanie jeszcze jako tako, ale za 70 tys kupila by cos bardziej mniej ekonomicznego w spalaniu ale te 50k roznicy to by nie przejadla w paliwie pewnie nigdy
|
|
|
![]()
|
|
w ogole nie wiem co jest w tym samochodzie WOW bo juz od kilku lat obserwuje ze ktos kupi bmw audi mercedesa i nie ma efektu wow a jak kobiety slysza kaszkaj to serio WOW - tez to zauwazyliscie? A co ja mam powiedzieć, jeśli w rodzinie są 2 Qashqaie II generacji i 2 Qashqaie pierwszej? Co nie pojadę na jakąś rodzinną imprezę, to zawsze mam wrażenie, że jestem pod salonem Nissana ![]() |
|
|
![]()
|
|
ten typ auta trafia w upodobania ludzi... i dobrze się sprzedają
Mitsubishi poniżej .. nie przypomina już istniejącego auta ? ![]() Przypadek ? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 19 August 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Ze swojej strony odradzam silnik benzynowy 1.2. Znacznie lepiej moim zdaniem wybrać 1.6. Z 1.2 są generalnie w "starszych wersjach" problemy to raz a dwa, ze ten silnik pali podobnie jak 1.6 albo nawet więcej w zależności od dynamiki jazdy. Na 1.6 póki co narzekań nie ma a z tego co wiem to różnica w cenie nie jest jakaś powalająca. W 1.6 osiągi są już na naprawdę dobrym poziomie i ten silnik jest naprawdę ekonomiczny. Diesel chyba bez sensu w tym wypadku. Ten 1.2 to jeszcze może do Meganki się nadaje jako tako (choć spalanie ludzie mają i powyżej 10l) ale do Nissana jest zdecydowanie za słaby.
-------------------- sygnatury komercyjne są dostępne dla kont PRO
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 19 August 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
ten typ auta trafia w upodobania ludzi... i dobrze się sprzedają Mitsubishi poniżej .. nie przypomina już istniejącego auta ? ![]() Przypadek ? ![]() ![]() Suv-y sa modne i świetnie się sprzedają. Ale w większości wypadków największą ich zaleta w stosunku do auta kompaktowego lub klasy średniej jest wygląd. Można do tego dodać wyższą pozycje za kierownicą oraz wygodniejsze wsiadanie-wysiadanie. No i na krawężniki wyższe podjedzie. Jeszcze pół biedy duży SUV (jak np. Twój Hexx) z dużym bagażnikiem, ilością miejsca, mocnym silnikiem i 4x4. Ale za przeproszeniem większość rynku w PL to są auta, które zapewniają mniej miejsca dla pasażerów i bagaż od większych kompaktów kombi o klasie średniej nie wspominając. Mają zwykle słabe silniki i brak 4x4. I jeżdżą nimi kobiety. To są po prostu najczęściej modne auta do miasta a nie wszechstronne rodzinne pojazdy jak się niektórym wydaje (ani pojemne, ani szybkie, ani ekonomiczne a bez 4x4 mogą mieć kłopot z wyjechaniem spod garażu jak inne auta mimo "bojowego" wyglądu). -------------------- sygnatury komercyjne są dostępne dla kont PRO
|
|
|
![]()
|
|
To nie są SUV'u a Crossover'y
![]() Pomijając posiadanie albo i nie napędu 4x4.. to są jednak wygodne auta do codziennej eksploatacji Sporo miejsca w środku, wygodne wsiadanie i wysiadanie oraz wkładanie i wyjmowanie bagażu. Nie straszne im też krawężniki w miastach. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 11 January 2005 Skąd: łódzkie ![]() |
Pokazywalem jej w necie na szybko A klase i bmw 1 x1 w budzecie 90-100 no ale mialo byc nowe to ma i kaszkaj nr 1 od poczatku na liscie no bo Mercedes, BMW, Audi to bardzo słabe samochody, jeśli rozważamy kwotę 90-100 tysięcy. Lampy halogenowe, ubogie audio, kołpak, 3-cylindrowy silnik i wnętrze kiepskiej jakości, w kiepskim designie. Realnie nie otrzymujesz nic, za co warto płacić tyle pieniędzy. I kobiety to widzą, bo nie klękają przez znaczkiem, tylko ich interesuje design i to, co otrzymasz, za swoje pieniądze. A otrzymasz bardzo wiele, jeśli mowa o Quashquaiu za 100 tysięcy - automatyczna klima, navi, dobry zestaw audio, fajną tapicerkę, jak zechcesz to i skórę, 4-cylindrowy silnik, biksenon/LED, dobry lakier.![]() Ludzie podniecają się BMW/Mercedesem/Audi z jednego powodu - tam można dokupić bardzo mocny silnik. W kontekście podstawowych model, A3, klasa A, seria 1 to auta bardzo ubogo wyposażone, z kiepską tapicerką, słabiutkimi silnikami i słabą stylistyką - w dodatku drogie. A już multimedia, stylizacja zegarów, miejsce, gdzie siedzi kierowca, przyciski, to jeśli mówimy o BMW 1, to jest czysty antyk. To auto premierę swoją miało 7 lat temu, w zasadzie bez żadnej poważniejszej modernizacji. Jak to nie ma silnika +200KM, to szkoda pieniędzy. Ciężko znaleźć coś lepszego niż Quashqai w tych pieniądzach. Dlatego te auta sprzedają się w Europie jak świeże bułeczki mimo, że za ich produkcją stoi koncern francusko-japoński. -------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 02:09 |