![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
Witam. Nie jestem pewny czy w dobrym dziale pisze tamat ale chciałbym się czegoś dowiedzieć o Cadillacu CTS 3.6.
Auto na papierze wygląda dość fajnie, świeży wygląd, dobrze wyposażone, rwd, spory silnik. Ale że auto mało popularne to cięzko u nas coś o nim poczytać, wygląda na fajną alternatywe dla oklepanych bmw i mercedesów. Tylko wlaśnie jak Cadillac wypada na tle konkurencji, jeśli chodzi o awaryjność najważniejszych podzespołów? Silnik, skrzynia, przeniesienie napędu? Jakieś typowe bolączki tego modelu? Pozdrawiam. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 14 April 2013 Skąd: Gdańsk ![]() |
Silniki stosunkowo trwałe, jednakże łańcuchy rozrządu padają jak kafki a zamienniki tragicznej jakości;/ Przerabiam taki temat w suzuki xl7 z tym silnikiem. Dostępność części w wielu przypadkach słaba więc proszę się nie dziwić mechanikom gdy będą bramę wyjazdową pokazywać. Zdecydowanie polecam europejskie auta a nie te europeizowane.
Rozsądnych decyzji życzę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
To nie jest ta sama rodzina co 3.0/3.2 w Saab/Opel ?
-------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 26 November 2016 Skąd: Poznan ![]() |
Nie wiem ile w tym prawdy ale to 3.6 l cadilaca ma chyba taki sam wał korbowy co alfa 159 3.2.
Co do auta to zakochany jestem w CTS V jednak ta cena. Samochód na rynku europejskim bardzo rzadko spotykany, jeśli cenisz sobie indywidualizm to kupuj. Co do części to wiadomo passat to nie jest ale mamy internet i dużo gratów idzie znaleźć więc spokojnie. Moim zdaniem warto. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 04 September 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Nie demonizowałbym z tym dostępem części. A autorowi proponuje zapytać na USA Cars Polska na fb
-------------------- V8
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 13:14 |