![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 01 February 2010 Skąd: Toruń ![]() |
Witajcie, orientuje się ktoś jak wygląda sprawa dostępności regulowanych zawieszeń do Astry F? Obecnie mam Bila B6 i sprężyny Vogtlanda - niby ok, ale czasami fajnie by było mieć możliwość regulacji wysokości, a może i twardości... Są dostępne jakieś zawiechy typu np. KYB AGX czy coś takiego? Czy zostają tylko jakieś protlumy i inne takie za 15k?
![]() -------------------- Civic EJ2_K20
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
http://www.koni.ie/finder/
jeździłem w innym aucie na koni sport, spora regulacja, fajna praca |
|
|
![]()
|
|
Wygląda to ciekawie - nie wiesz czy są rozbieralne w razie czego?
-------------------- Civic EJ2_K20
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 11 January 2015 Skąd: Zbąszyń ![]() |
koni są rozbieralne, ew chyba fk robiło gwint do astry/kadetta. Zawsze można też zrobić customa
|
|
|
![]()
|
|
Ok to super, custom też jest opcją. FK raczej jakościowo padaka, ale w sumie jakiś najtańszy używany gwint mógłby posłużyć za bazę dla czegoś lepszego.
Jeszcze pytanie odnośnie Koni - duża różnica między maks miękko a maks twardo? -------------------- Civic EJ2_K20
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Albo Koni, albo na grubo w Protlumy itp. niestety do Astry F jest bieda z budżetowym zawieszeniem, które by się nadawało do szybkiej jazdy.
Chyba GAZ Shocks coś mają, ale gdzie to u nas dostać, albo potem serwisować - nie wiem. -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
Czyli trzeba polować na Koni i nie marudzić
![]() ![]() -------------------- Civic EJ2_K20
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 26 August 2014 ![]() |
Podłączę się do tematu. Coilovers firmy BC racing i ISC racing warte coś? Wychodzi nieco ponad 4 tyś za komplet 4x macpherson w obu przypadkach. PS. Ile takie protlumy kosztują?
|
|
|
![]()
|
|
Protlumy to jest cenowa masakra
![]() -------------------- Civic EJ2_K20
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Protlum tańszy jak kiedyś patrzyłem to był niecałe 9k. Tez z pełną regulacją ponad 10k
-------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 15:57 |