![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
Mam dylemat co do kupna auta - rachube wchodzi AR 159 Crosswagon 2.4 jtd albo Audi A4 3.0TDi Avant ( wersja 240 KM ). W aucie napewno wyladuje program... ![]() Chcialbym poznac za i przeciw co do obu aut ? Awaryjnosc, Wykonanie wnetrza, Kultura silnika, Skrzynia ( oba auta mam do zakupienia z skrzynia manualna ), Koszt serwisu. Auto bedzie pokonywalo rocznie jakie 50 kkm (w tygodniu styl jazdy po bulki do sklepu, weekend jakies 300 km w trasie, dwa razy do roku gdzies dalej ). Zastanawiam sie tez na benzyna w/w autach - ceny paliw powoli sie wyrownuja... ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 April 2005 Skąd: 52° 25' 12'', 16° 48' 23' ![]() |
http://www.motofakty.pl/artykul/alfa_romeo...ra_audi_a4.html
http://www.autoinfo.pl/premiery-aut/test-p...d-mercedes-benz Może coś będzie pomocne choć pewnie znasz te testy. Pzdr -------------------- --Testy wytrzymałościowe aut--
--Doskonalenie techniki jazdy "na araba"-- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Witam
Wklejałem w innym temacie to i tu sobie pozwolę: ![]() Poleciłbym A4 i jeszcze przejrzeć ten wątek: http://www.racingforum.pl/A4-30-tdi-v6-t75742.html -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
To chyba już kwestia wierzeń i gustów.
Oba diesle są świetne, oba dają dobre perspektywy na moce po modach. Co do benzyny, to przy dostępności tak fajnych mocnych diesli, to bym sobie darował... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 04 September 2008 Skąd: Łódź ![]() |
CYTAT Co do benzyny, to przy dostępności tak fajnych mocnych diesli, to bym sobie darował... to już trochę kwestia gustu, ja bym to zdanie dokładnie odrwócił ![]() BartekSZ, juz miałem napisać, że wnętrze czy kulture pracy mozesz przeciez poznać na próbnej ale zobaczyłem skąd jesteś ![]() Dla wyglądu tylko 159, natomiast jeżeli ma byc diesel to jednak przemawia za A4 -------------------- V8
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
@ the Hitcher,
oba samochody stoja w Czestochowie ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
alfa to Q4 ?...bo jak nie to bym odpuścił..choć trakcja jak na 400Nm na przedniej osi nie jest zła.
-------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 19 November 2007 ![]() |
a4 bo - quattro, świetny diesel, dsg (a raczej s-tronic).
3.2 q4 alfa kotłuje niesamowite ilości paliwa, więc jak rozważasz diesla to bierz 2.4jtd. Natomiast 2.0t w a4 jest całkiem przyjemne, po programie osiągi +/- takie jak w 3.0tdi, pali +/- 3 litry więcej ale jest tańsze zakupie oraz w serwisie niż tdi. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
159 jest piękna ale jednak A4 3.0tdi, szybki, prawie pod 300KM po chipie i mega moment, do tego masz sprawdzone quattro, świetne autko. Dla mnie wybór jest oczywisty.
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
napęd w alfie też jest sprawdzony....jeżeli jest w dziale projekty alfa 1,9 16 v z mocą ok 250 KM to 2,4 do tych 260 pewnie też samym programem podciągniesz . Alfa 3,2 z silnikiem jts to porażka pali jak v8 a jedzie jak 1,8 T
![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 26 June 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
159 jest piękna ale jednak A4 3.0tdi, szybki, prawie pod 300KM po chipie i mega moment, do tego masz sprawdzone quattro, świetne autko. Dla mnie wybór jest oczywisty. A z wydechem, centralnym IC oraz bez DPF'a nawet ponad ![]() ![]() Ja bym się nie zastanawiał nawet i kupował Audi, aczkolwiek nie do końca mogę być obiektywny, ze względu na uczucia do marki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
No ok. A da się taką Alefę przywrócić do normalnej wysokości? Bo jak widze podniesioną Alfę, która chciałaby udawać SUVa, to mnie trzepie. Może poprostu jej amory o springi od zwykłej zapakować. Uda się?
Pytanie z mojej strony czysto teoretyczne, nie mam AR, choć z tych dwóch wolałbym właśnie Alfę. Bo nie jest autem z wielkiej trójki VAG, BMW, Merc, nad którymi wszyscy się tak branzlują jakie są cudne, choć wcale nie są tak okrutnie lepsze od konkurencji. No ale to offtop już, przepraszam. -------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2008 ![]() |
No ok. A da się taką Alefę przywrócić do normalnej wysokości? Bo jak widze podniesioną Alfę, która chciałaby udawać SUVa, to mnie trzepie. Może poprostu jej amory o springi od zwykłej zapakować. Uda się? W przypadku 159 ten problem nie występuje. Podniesiona była tylko 156 Crosswagon. -------------------- Motorsport Wiring Solutions