![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 16 February 2018 ![]() |
Kupilem od kolegi z pracy piekne 300c 3.5v6. Kolega walczyl z tematem 2 lata i sie poddal, sprzedal mi w promocyjnej cenie super zadbany samochod.
Problem nastepujacy , postaram sie opisac chronologicznie. Kolega umyl samochod dokladnie z zewnatrz. I klops, nie chcialo juz odpalic. zakupil specjalny komp do chryslera micro pod. Wyszlo ze modul immo skim jest uwalony. zakupil nowy,czysty modul skimm z salonu za ponad tysiaka. zaprogramowal kodem pin etc. Nie pomoglo, kupil zestaw z uzywanego auta. Ecu, kluczyki, modul skim. Nie zadzialalo , dowiedzial sie ze numer vin musi sie zgadzac z reszta komponentow. Poddal sie. Ja odpkupilem auto , wyslalem ecu z drugiego auta do usa zeby wyjebac ten immobilajzer. w kraju nikt sie nie podejmowal. gosciu w usa wywalil skim ze sterownika, calosc z clem kosztowala mnie nawet nie bede pisac ile. i co ? nawet nie zakreci. moja glupota bylo wysylanie nie oryginalnego ecu poniewaz dalej nie zgadza sie vin. Sadzilem ze bez immo nie ma to znaczenia. Dogadalem sie z nim ze jeszcze raz wysle mu tego kompa i doprogramuje mi numer vin prawidlowy. W miedzyczasie wyczytalem ze po kilku probach odpalenia samochod przechodzi w lockout i nie dziala centralny zamek, swiatla w srodku,skrzynia nie wychodzi z P oraz blokuje sie mozliwosc odpalenia. Usunac ta blokade moze tylko star diagnosis i trzeba lawetowac auto do aso. Czy moze ktos ma jakies doswiadczenie z tym ? Jak to jest z tym star diagnosis? Jakby nie ta blokada :osprzetu: auta i skrzyni juz bym go stawial na standalone. ale boje sie ze bede tez musial kminic sterownik skrzyni i reszty. Szkoda bo wszystko piekne w tym aucie i tylko 92 tys. przebiegu. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Zeskanuj go diagfca. Apka kosztuje kilka dych a możliwości w cholerę. Może problem leży gdzieś indziej
-------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
Sprawdzone. Nic wiecej niz micro pod nie pokazal. Tylko blad w komunikacji ze skim. Blad komunikacji z steering angle sensor i niezgodnosc vin. Modul skim i modul na kolumnie kierowniczej odlaczony zgodnie z zaleceniami tunera z usa ktory zajmowal sie immo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
Jak PCM był wymieniany to trzeba go przypisać przy użyciu po drodze PIN, SKIM sam się nauczy. Kilka razy robiłem i działało. Jak chcesz wyślij wóz do mnie do warsztatu, jeszcze żaden Mopar nas nie pokonał na elektronice a miałem już przypadki że radio unieruchomiało wóz i znajdowaliśmy to i to pewnie rozgryziemy.
Do kogo Ty ten PCM wysłałeś? Pewnie ci nikt nie powiedział że po wycięcie SKIM/SKREEM trzeba usunąć z wozu pozostałe podzespoły przed podpięciem PCM do wozu a nie po bo sam się w PCM znów wpisze. pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
Jak PCM był wymieniany to trzeba go przypisać przy użyciu po drodze PIN, SKIM sam się nauczy. Kilka razy robiłem i działało. Jak chcesz wyślij wóz do mnie do warsztatu, jeszcze żaden Mopar nas nie pokonał na elektronice a miałem już przypadki że radio unieruchomiało wóz i znajdowaliśmy to i to pewnie rozgryziemy. Do kogo Ty ten PCM wysłałeś? Pewnie ci nikt nie powiedział że po wycięcie SKIM/SKREEM trzeba usunąć z wozu pozostałe podzespoły przed podpięciem PCM do wozu a nie po bo sam się w PCM znów wpisze. pzdr wyslalem tutaj: https://www.garretttuning.com/ Z checia bym go gdzies oddal ale problem polega na tym ze auto i ja jestem teraz w londynie. Wysle kompa jeszcze raz na usuniecie skima i wpisanie vinu. Jaka procedure zachowac kiedy przyjedzie? Odlaczyc wszystkie moduly? kurna troche ich jest. Dzieki za odpowiedz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
trzeba na pewno odpiąć immo przy stacjne i jego moduł, BCM chyba nie nabruździ. nie pamiętram tez czy nie trzeba przypadkiem przerobić wiązki bo przekaźnik z jednej strony steruje PCM a z drugiej BCM i chyba BCM nie puści sygnału bez IMMO i tedy trzeba go na krótko zrobić,.
pzdr -------------------- American Muscle.
|
|
![]()
|
|
Wiesz moze ktory to przekaznik ? Gdzie go szukac albo symbol?
Dzieki za odpowiedz. |
|
|
![]()
|
|
przekaźnik jest w skrzynce pod maską, opisany jest jaki Starter Relay
|
|
![]()
|
|
Hmm. Starter relay to przekaznik do bendiksu rozrusznika. To tylko element wykonawczy. Myslalem ze jest jakis przekaznik ktory odcina zasilanie do centralnego zamka, oswietlenia etc. Do tego co nie dziala z w tym trybie ,,zablokowania,, po nieudanych probach odpalenia.
|
|
|
![]()
|
|
Komp przyszedl ze stanow i uwaga. Auto pali. Radosci nie ma konca.
Niestety body computer jest chyba dalej zablokowany, nie podaje sygnalu na pompe paliwa i nie dziala centralny. Ktos moze odblokowal to bez star diagnosis? |
|
|
![]()
|
|
A wpisałeś VIN w komputer ?
|
|
![]()
|
|
A wpisałeś VIN w komputer ? pzdr Tak ,vin jest wpisany tak samo jak przebieg. Bez tego nawet rozrusznik nie dawal znaku. Z tego co czytalem to po kilku probach odpalenia body computer mysli ze jest kradziony i trzeba go go resetowac za pomoca star diagnosis.i to takim z opcja obslugi chryslera. Ktos moze cos takiego przeprowadzal? Autem juz jezdzilem. Blokade kierownicy ominalem, przekaznik pompy paliwa wysterowalem i odblokowalem blokade wybieraka skrzyni biegow. Ale to wszystko tymczasowe i chcialbym miec to zrobione normalnie. |
|
|
![]()
|
|
niestety takich przypadków nie miałem to za bardzo nie pomogę
![]() pzdr -------------------- American Muscle.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 07:06 |