![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 09 April 2012 ![]() |
Witam
Chce sobie sprawić nietuzinkowe małe i lekkie autko do zabawy i odstresowania ![]() Myślę tutaj o Smart Roadster COUPE Silniki to tragedia-najmocniejsze z turbo to zaledwie 101KMi jeszcze gorszy moment 130Nm ![]() Zakres cenowy - to auta te chodzą max do 25 tyś.pln a jeśli będzie swap to najsłabszy za 20dyszki spokojnie kupi i wtedy +/- 10tyś.pln na mody myślę styknie. Reasumując docelowo chciałbym uzyskać min150KM a parametry 180-200KM to już wypas. poniżej wizualny zarys wielkości silnika i ilości miejsca silnik na sankach silnik tył tutaj 1na z nielicznych sztuk 211KM 1.4 V6 BiTurbo Pozdrawiam i będę wdzięczny za pomoc |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
taniej poszukać opla speedstera. W smarcie będziesz miał do wymiany wszystko. Znajdź do tego hamulce większe na przykład.
W Polsce miały powstać chyba 2 lub 3 sztuki smarta ForTwo z silnikami motocyklowymi - z tego co wiem żaden nie powstał, choć to historie z przed 5 lat. -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 17 September 2011 Skąd: Płock ![]() |
-------------------- E 63 S AMG
E30 318is zbudowane na Tor ;) E36 328 zbudowane na Tor ;) |
|
|
![]()
|
|
CYTAT(HubertRinkon) Dzieki ale ta wersja nadwozia absolutnie mnie nie interesuje. Te smarty sa jak dla mnie brzydkie i nadają sia dla jakiejś dziewczyny/kobiety na zakupy po bułki. A z tym silnikiem to przypuszczam że 1wszy lepszy zakręt i bym koziołkował. Tylko i wyłącznie Coupe ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Modzenie Smarta to drogi pomysł, nie lepiej Miatę w tym budżecie kupić?
|
|
|
![]()
|
|
Marlon temat speedstera jak i lotusa znam i uwierz mi znalezienie tych aut w cenie do +/-40tyś.zł graniczy z cudem. Biore tutaj pod uwage nawet wersje angielska gdzie w koszta trzeba wliczyc transport 2500tyś.pln + przekładka lekka ręka 10tyś.pln, a niech będzie jeszcze po stłuczce albo kat.C do VIC. W przypadku wersji 2.2 opłaty importowe większe. Nie najdalej jak wczoraj skończyła się aukcja lotuse z kat.C silnik rovera za 7600GBP.
Ju-by miate mam rozumiec mazde mx5? |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 21 March 2010 Skąd: wlkp ![]() |
Ju-by miate mam rozumiec mazde mx5? Inaczej tego rozumieć się nie da ![]() -------------------- 29256
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Seryjna pseudoatomatyczna skrzynia w tych autach to porażka
![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
W tym budżecie to poszukaj MR2. Pojemna komora silnika jak zamierzasz swapować, a w serii wywołuje rogala na twarzy na zakrętach.
-------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 12 February 2004 Skąd: Podkova L. ![]() |
bez swapa i prostych można się pobawić:
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
ja kupilem speedstera za 25tys zl. jezdze rok po torach tez i nie narzekam. spokojnie za 30 tys kupisz. trzeba tylko chwilke pcozekac na okazje a nie marudzic ze dzis nie ma na allegro nic. ja spokojnie obserwuje rynek spidow od dwoch lat i nie raz widzialem spida w cenie 30tys zl. za 30 pare nawet pojawialy sie niebite. 5,9 do setki w serii hbele ok, oszczedny silnik i tanie czesci, poza tym auto nie zardzewieje(cale jest z wlokien szklanych wiec mozna brac podrapane i polamane i jezdzic takim, nic nie zardzewieje a traci sie jedynie na estetyce, w sporcie rzeczy totalnie zbednej).
smart jest ok ale nie za 25tys zl. poza tym warto tez pomyslec o hondzie s2000, porsche boxsterze lub nissanie 350 tez do 35tys da sie znalesc spokojnie, ale koszta utrzymania tych dwoch ostatnich beda juz duze. http://otomoto.pl/nissan-350-z-3-5-momo-ne...-C23621258.html -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 04 September 2009 Skąd: Pyrlandia ![]() |
Ja bym nie skreślał jednak MX-5 , bo w sumie mam takie autko do odstresowania od ponad miesiąca. Wersja NB 1,8 - 140 KM , przy tej masie
- z LSD , i skrzynią 6b . Na razie nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Oczywiście można z tego zrobić 170-180 KM max bez turbo , ale nawet o tym w tej chwili nie myślę . Budżet podobny 25-30 tys. to już naprawdę zadbaną sztukę można mieć ... |
|
|
![]()
|
|
piwo ja również od roku obserwuje Speedstery i poza jednym niebieskim który był za 28tys.pln (mocno bity i z forum speedy-elise podobno miał bliskie spotkania z latarnia) był jakiś czerwony anglik za 24tys.pln i czerwony w krakowie za 37tys.pln. a tak poza tym to naprawdę nie ma. Kiedys byl bialy z szwajcari 2,2 za 44tys. a reszta to ma P1SPEED i wszystkie powyzej 50tys. ale to sa turba.
Idąc za cisoem i rzadkości speedstera brałem pod uwagę nissana 350z a najlepiej infinity G35 ale jak przedmówca powiedzial utrzymanie kosztuje. Jest nawet taka G35 doinwestowana za 43tysiaki w manualu 312KM. Tak samo mazda RX8 również naped na tył ale ten nieszczęsny Wankl który sam ze soba ma problemy ![]() Ale wracając do tematu skoro Smart roadster odpadł to szukam alternatywy i tak się właśnie zastanawiam jak wygląda utrzymanie takiej Z3 np.2.8 silnik niby taki sam co pchali w 3ki/5tki. Ale jak już to tylko wersjaCoupe (ale tylko COUPE/taki niby hatchback - jak dla mnie sa piekne) mocne silniki tylko ze duże i waga auta to ok 1,5tony <_<bo wymiary podobne do speedstera wyższy tylko 15cm. Tylko że wersji Coupe jest bardzo mało na rynku europejskim. Kurcze dlaczego mi sie podbaja same unikaty i nietypowe fury ehhh |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
a co ja mam powiedziec jak mnie kreci GTM Libra albo Spider?
albo jeszcze lepiej stary GTM Cox/Coupe ? |
|
|
![]()
|
|
hehe robic sie mały offTop ale PRAWDA jest taka ze nie mieszkamy w USA gdzie te wszystkie zabaweczki sa tanie jak barszcz, pomijam juz fakt że za paliwo płacimy prawie tyle samo co w PL z tą różnica że tam dostaniemy GALON a nie litr
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Marlon temat speedstera jak i lotusa znam i uwierz mi znalezienie tych aut w cenie do +/-40tyś.zł graniczy z cudem. Biore tutaj pod uwage nawet wersje angielska gdzie w koszta trzeba wliczyc transport 2500tyś.pln + przekładka lekka ręka 10tyś.pln, a niech będzie jeszcze po stłuczce albo kat.C do VIC. W przypadku wersji 2.2 opłaty importowe większe. Nie najdalej jak wczoraj skończyła się aukcja lotuse z kat.C silnik rovera za 7600GBP. Ju-by miate mam rozumiec mazde mx5? Moim zdaniem w tej kategorii cenowej Mazda MX-5 NB 1,8 6MT z Torsenem to optymalny wybór, przyszłościowo można zaturbić (są gotowe rozwiązania tak od mazdaspeed jak i aftermarketowe), podaż tych aut jest spora, więc jest z czego wybierać. Jest też przynajmniej jedna godna polecenia firma, która specjalizuje się w handlu takimi autami (za +/- 40k zł, no może 45k to fabrycznego Speed'a tam kupisz). Zresztą mają w ofercie nie tylko MX-5 ale i inne roadstery. Co do Boxstera - bardzo fajny samochód, pod warunkiem, że nie jest to wersja 2,5 lub Tiptronic, niestety nieporównywalny pod względem kosztów utrzymania z Mazdą. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2003 ![]() |
nie skreślałbym zw30 coraz ich więcej w ogłoszeniach a po swapie na K20 czy 2zzge potrafi fajnie jeżdzić
-------------------- _http://forum.mr2cp.pl/index.php
|
|
|
![]()
|
|
z racji rzadkości dostępności Z3 coupe na polskim rynku chyba bede zmuszony szukac go w innym kraju, a co za tym idzie wysokie opłaty od silnika powyżej 2.0 no ale w tej opcji to pasuje upolować wersje 3.0 231KM
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 04 July 2005 ![]() |
przecież są na allegro takie z3
taki przykład http://otomoto.pl/bmw-z3-bmw-z3-1999r-2-8-...-C23600292.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 05 July 2008 Skąd: Białystok ![]() |
przecież są na allegro takie z3 taki przykład http://otomoto.pl/bmw-z3-bmw-z3-1999r-2-8-...-C23600292.html Faktycznie jest, aż jedna ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 07:53 |