Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> wypadek na Nurbie
piwo
post Wczoraj, 10:09
Post #1

I live here !

pewnie juz widzieliscie sad.gif
https://www.facebook.com/share/v/1AFdUHLwiY/

--------------------
930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s
0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s
Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wczoraj, 10:09
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Tom-Lee
post Wczoraj, 10:33
Post #2

Forum Killer

Ten gosc od 911tki to jest amator, w sensie takim, ze o ile sie orientuje to on jakiegos wielkiego doswiadczenia w jezdzeniu nie ma. Akurat tu bylo wiecej czynnikow niz jeden, ale jak nie jestes Misza Czarudinem to zluzuj majty.

--------------------
IXgen-TypeR K20C
M240iX

+Quote Post
piwo
post Wczoraj, 11:07
Post #3

I live here !

no nieciekawie ten wypadek wyglada. mega cud ze seryjne auta a kabiny wytrzymaly i nie zmiazdzylo ich. ciekawe jak zebra i kregoslupy. pewnie porschak mial polklatke to go to uratowalo. ogolnie nie chcialbym byc na miejscu tych kierowcow. ogolnie widocznosc w aucie sportowym to nie jest nigdy mocna strona. ja zawsze staram sie puszczac osoby co mnie dochodza ale lusterka srodkowego nie mam, a zewnetrzne tez ledwo cos widac i zawsze odwracam az glowe za siebie by dostrzec z ktorej kto mnie bedzie bral., ale jak sie jedzie 200 czy wiecej to chyba na takie odwracanie glowy to czasu nie ma.

--------------------
1/4 2024r 300KM 12,394s

+Quote Post
Driftman
post Wczoraj, 11:07
Post #4

Forum Homee

Beemką zajechał mu drogę. Od początku niechciał go puścić. Miał miejsce zamiast się obsrać pójść szeroko.

--------------------
Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ?
Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika
Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników

+Quote Post
kornat
post Wczoraj, 12:41
Post #5

Super User

czyja wina w takiej sytuacji?

--------------------
_https://www.facebook.com/punto16vT

+Quote Post
Andrzejsr
post Wczoraj, 13:19
Post #6

Forum Clubber

Nie ma co, współczesne auta naprawdę są kurcze bezpieczne ! . Ta kabina Porsche nie jest zakleszczona jakby można bylo drzwi otworzyć jeszcze. I te słynne drogie w naprawie bariery też robią robotę.
A co do 'winy', nie wiem , ja na TD wyprzedzam tylko i wyłącznie gdy poprzednik daje jasny sygnal że mnie widzi i że trzyma się jednej strony (jeden kierunek włączony i jedzie tą stroną) , bez tego to proszenie się o kłopoty, masa ludzi rzadziej bywających na torze jeździ przecież na raz z doświadczonymi i już przed wozem się tyle dzieje, że na tył nie ma dość uwagi i nie patrzy nonstop, zwłaszcza zbliżając się do zakrętu a nie na prostej, wyprzedający musi mieć pewność że da radę, tu się przecenił nieco. To BMW jedzie swoją linią, z jakiej racji można zakładać że odpuści apex. i z jakiej racji miałby to robić o ile faktycznie widział Porsche.

Ale nie wiem, na NR nie byłem może tam są inne zasady - że jadąc swoje trzeba patrzeć kogo by tu jeszcze puścić.

Tak jak Piwo pisze - do tyłu nie ma tyle widoczności co do przodu, i wyprzedzany nie ma żadnego obowiązku puszczać, nawet jak widzi (a mam wątpliwości czy widział / umiał oszacować prędkość zbliżania się ) . Może jak widzi i ogarnia, jak nie ogarnia lepiej niech jedzie swoje i wyprzedzać można dopiero po zaprezentowaniu się mu jednoznacznym.

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post
Bio
post Wczoraj, 14:52
Post #7

Forum Killer

CYTAT(Tom-Lee @ Mon, 07 Jul 2025 - 10:33) *
Ten gosc od 911tki to jest amator, w sensie takim, ze o ile sie orientuje to on jakiegos wielkiego doswiadczenia w jezdzeniu nie ma. Akurat tu bylo wiecej czynnikow niz jeden, ale jak nie jestes Misza Czarudinem to zluzuj majty.

nie przesadzajmy z Mischą, bo ten na socjalach wrzucił podobną sytuację, gdzie na trzeciego wbijał się za zakrętem Sabine biggrin.gif

CYTAT(kornat @ Mon, 07 Jul 2025 - 12:41) *
czyja wina w takiej sytuacji?

Policja pewnie da współwinę 911, bo pomimo że na TF'ie masz się trzymać prawej strony, jak lecisz ponad 130km/h to zaczynasz brać na klatę odpowiedzialność za wypadek.
https://www.nuerburgring.de/info/company/gt...ing-regulations

--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl

+Quote Post
Nanab
post Wczoraj, 16:06
Post #8

Frequent User

CYTAT(piwo @ Mon, 07 Jul 2025 - 11:07) *
no nieciekawie ten wypadek wyglada. mega cud ze seryjne auta a kabiny wytrzymaly i nie zmiazdzylo ich. ciekawe jak zebra i kregoslupy. pewnie porschak mial polklatke to go to uratowalo. ogolnie nie chcialbym byc na miejscu tych kierowcow. ogolnie widocznosc w aucie sportowym to nie jest nigdy mocna strona. ja zawsze staram sie puszczac osoby co mnie dochodza ale lusterka srodkowego nie mam, a zewnetrzne tez ledwo cos widac i zawsze odwracam az glowe za siebie by dostrzec z ktorej kto mnie bedzie bral., ale jak sie jedzie 200 czy wiecej to chyba na takie odwracanie glowy to czasu nie ma.

Nie myślałeś o zainwestowaniu w kamerkę?

+Quote Post
piwo
post Wczoraj, 16:43
Post #9

I live here !

Kamerka byłaby ok jakby ekran był duży i w widocznym miejscu. Np na auto gauge nigdy nie zwracałem uwagi bo 6cm ekranik w trakcie ścigania to zdecydowanie za malo

A jak myslicie Nawrocki okaże się obywatelski i nie podpisze tego gniotu?

--------------------
1/4 2024r 300KM 12,394s

+Quote Post
pszczelaszkov
post Wczoraj, 18:06
Post #10

Super User

CYTAT(piwo @ Mon, 07 Jul 2025 - 11:07) *

Ja polubiłem na torze monitor martwej strefy, może niezbyt precyzyjne, ale jednak jak zgubie kogoś to kątem oka widzę pomarańczową lampke w lusterku. Nawet kupiłem jakiś chiński i będe montował do gruza na próbe.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Tuesday, 08 July 2025 - 00:35