![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: zakopane ![]() |
koszty podobne , interesuje mnie okolo 50 PS . Auto wystrojone vemsem na paliwie 95 oktan . co da lepszy efekt nitro ( mokra innstalcja z osobnym zasilaniem w paliwo itd ) czy wtrysk wody/metanolu .
Ktos kto ma wtrysk wody/metanolu mierzyl ile koni udalo sie uzyskac tym systemem ? -------------------- Focus RS , BMW 1 Coupe w budowie
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Wtrysk metanolu ma raczej inne zastosowanie niż nitro
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
Nitro
![]() -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 26 May 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
tylko nitro, proste i czuc efekt
![]() -------------------- ET 11.40 Polo 1.8t
2010 1st fwd turbo drag Drag Racing Team Wroclaw |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: zakopane ![]() |
Wtrysk metanolu ma raczej inne zastosowanie niż nitro ![]() ![]() niby tak ,ale pozwala na przesuniecie granicy bezpieczenistwa co za tym mozna uzyskac dodatkowe koniki po korekcie softu -------------------- Focus RS , BMW 1 Coupe w budowie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 02 June 2009 Skąd: Wrexham/Rzeszów ![]() |
a nie lepiej oba systemy? metanol obniżenie egt + moc, nitro dużo większa moc z niższym egt po zastosowaniu metanolu z wodą
![]() w przyszłym, sezonie przetestuję takie połączenie zobaczymy efekty ![]() -------------------- Audi A3 ATD 241 KM 445 Nm by R-performance ET - 13,716 - Było
Mitsubishi Lanser Evo X by 4Turbo 390 KM 530 Nm - było |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 27 January 2006 Skąd: Lublin ![]() |
a nie lepiej oba systemy? metanol obniżenie egt + moc, nitro dużo większa moc z niższym egt po zastosowaniu metanolu z wodą ![]() w przyszłym, sezonie przetestuję takie połączenie zobaczymy efekty ![]() milutko ..... moze porownamy wyniki bo zainteresilem sie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Nitro da więcej mocy bez korekt softu, jednak przy wtrysku metanolu można poszaleć nieco z zapłonem i doładowaniem, więc przyrosty zdarzają się również nie małe.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 24 August 2006 Skąd: Siewierz ![]() |
Metanol moze sluzyc rowniez za paliwo do nitro
![]() -------------------- Ibiza 6K2 BLT+
BMW 3 N57N+ Audi A3 BKD+ Seat-Racing.pl |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 26 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
dokładnie jak piszą koledzy.
Pomijam inną zasadę działania ale po prostu. Nitro daje duży przyrost i obniża egt woda/metanol daje mniejszy przyrost niż mokre nitro ale sporo bardziej obniża egt IMHO do auta na zawody - nitro, do auta na ulice woda/metanol lub metanol + nitro. Zaletą metanoolu jest wlasnie to zer mozna zaplon wystroic ostro i dac duze doladowanie bez obawy o stuk |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
-------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 February 2004 Skąd: MIASTO MOCY... WROCŁAW ![]() |
No nie wiem u kumpla EGT w klekocie przy strzale z nitro zawsze spadało...
-------------------- Fuel Games Part I am 21.05.2011 Rothenburg 1/4 ET 13,6 SCIERWOLOT
https://picasaweb.google.com/112471818709940932677/SIERRACOSWORTHKOSIARZ http://www.youtube.com/user/Kosiarzzz http://tnij.org/cosworth Mój projekt |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
No nie wiem u kumpla EGT w klekocie przy strzale z nitro zawsze spadało... w klekocie to jest troche inaczej -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 26 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
nie no jasne, mój błąd. Cały czas mam w głowie diesle.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Metanol, jak i etanol, może służyć nie tylko jako paliwo pod N2O ale także jako samodzielne paliwo. Jest wysokooktanowe i można poszaleć z zapłonem, kwestia wydajności układu zasilania, bo ma sporo niższą wartość opałową.
-------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 06:43 |