![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Wawa ![]() |
czy ktos cos wie na temat tego silnika czy to jest ten z renowki i dolozone tylko turbo czy tez jakis inny wynalazek i jak z jego trwaloscia i jak go podkrecic w maire tanim kosztem
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 20 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Jest to silnik od Renault z turbo. Z tego co slyszałem ludzie skarżą się, że turbo działa trochę ospale. Występują czasem problemy z elektryką w modelach z początku produkcji.
|
|
|
![]()
|
|
znalazlem dane tego silnika i wychodzi z nich ze ten silnik z turbo ma tylko 10 koni wiecej wiec po co ta sprezarka??
|
|
|
![]()
|
|
Dobre pytanie szczerze to nie wiem, może w zamyśle była potem rozbudowa, zwiększenie ciśnienia itp.
Można właśnie pobawić się w chip-tuning, albo zwiększyć ciśnienie powietrza pompowanego przez turbo to są chyba najtańsze metody. Albo podtlenek azotu. |
|
|
![]()
|
|
no wlasnie jaki w tym sens to nie wiem napisali na tej stronce ze rozkrecaja go niby do 170 koni elektronika i czyms tam jeszce w sumie chyba lepiej wolnossacego poszukac i po problemie bo znajac zycie w takim dzaidku zaraz turbina do roboty a samochod dla zony to po co jej turbo
|
|
|
![]()
|
|
Czytałem, że facet wyciągnął 225KM i miał 6,0s do 100, więc potencjał jest.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 20 October 2002 Skąd: W-wa ![]() |
powiem ci ze w Anglii zdazaja sie swapy na silnik z Volvo, ale rzadko i chyba nie warto.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 26 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
Jak dlamnie super orginalny samochód, dzisiaj widziałem takiego naprawdę mi sie to podoba, przecież nie każdy samochód musi zapi..., mozna też w inny sposób odczuwac satysfakcjię z posiadania czegoś takiego
|
|
|
![]()
|
|
ja myslalem o calym volvo nie swapie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 20 October 2002 Skąd: W-wa ![]() |
aaa.. no bo wczesniej mnie cos molestowales o Clio, stad ten pomysl
|
|
|
![]()
|
|
no bo wlasnie jestem w stanie poszukiwan furaka i stad te rozne pomysly
|
|
|
![]()
|
|
ProRacingTechnology Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Marki k/Warszawy ![]() |
Volvo, to dobry wybór dla żony, tylko jak coś z serii 400, to już z silnikiem 2.0 16V, bardzo ładna kultura pracy, mało awaryjny. A jeśli ma być to rozwojowy motorek, to 1.7 jest silnikiem od Renault, z ostatniej fazy, czyli wtrysk wielopunktowy, do tego ma on poprawioną głowicę przez firmę Porsche, i oczywiście dodaną turbinę. Z tego silnika faktycznie można z fabrycznych 120 kucyków zrobić 150 w prostych warunkach polowych, bądź bardziej cywilizowanie, poprzez zrobienie dobrego softu do niego. Jak ktoś się spyta, dlaczego ten silnik ma tylko 120 kucyków, to odpowiedź jest prosta, nigdy firmie Volvo nie chodziło o maksymalną moc, tylko o poprawę kultury pracy silnika.
-------------------- UNIT Racing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: Stalowa Wola/Warszawa ![]() |
rzeczywiscie autko jest oryginalne.szczegolnie wyglad z chowanymi lampami.co do silnika to konstrukcja przestarzala ale po dolozeniu turbiny zyskala troche wigoru.autko moze i dobre ale dostac cos do tego samochodu jest chyba ciezko? w kazdym badz razie sa duzo lepsze samochody w ktore mozna lepiej ulokowac pieniadze.moim zdaniem.rzeczywiscie autko jest oryginalne.szczegolnie wyglad z chowanymi lampami.co do silnika to konstrukcja przestarzala ale po dolozeniu turbiny zyskala troche wigoru.autko moze i dobre ale dostac cos do tego samochodu jest chyba ciezko? w kazdym badz razie sa duzo lepsze samochody w ktore mozna lepiej ulokowac pieniadze.moim zdaniem.
-------------------- Fiat ///// Car of the Year 1967/1970/1972/(1980)/1984/1989/1995/1996/(1998)/(2001)/2004/2008
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("tomeQ":49xlzwna) rzeczywiscie autko jest oryginalne.szczegolnie wyglad z chowanymi lampami.co do silnika to konstrukcja przestarzala ale po dolozeniu turbiny zyskala troche wigoru.autko moze i dobre ale dostac cos do tego samochodu jest chyba ciezko? w kazdym badz razie sa duzo lepsze samochody w ktore mozna lepiej ulokowac pieniadze.moim zdaniem.rzeczywiscie autko jest oryginalne.szczegolnie wyglad z chowanymi lampami.co do silnika to konstrukcja przestarzala ale po dolozeniu turbiny zyskala troche wigoru.autko moze i dobre ale dostac cos do tego samochodu jest chyba ciezko? w kazdym badz razie sa duzo lepsze samochody w ktore mozna lepiej ulokowac pieniadze.moim zdaniem.
napisales 3 razy to samo |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: Stalowa Wola/Warszawa ![]() |
nie moja wina. cos sie powa.....lo. ale i tak przepraszam
-------------------- Fiat ///// Car of the Year 1967/1970/1972/(1980)/1984/1989/1995/1996/(1998)/(2001)/2004/2008
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 16:06 |