![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
Jak to teraz jest, czy jeśli mam dwa samochody i w jednym szkodę to tracę zniżki na jednym czy na obydwu?
Czy jeśli w drugim samochodzie szkodę wyrządzi współwłaściciel to stracę zniżki też w pierwszym (który jest tylko na mnie)? Agent u którego ubezpieczam twierdzi że zniżki przypisane są do samochodu Wujek google jest wyjątkowo niejednomyślny w tej kwestii. Generalnie chodzi o to czy/jak mogę bezstresowo "użyczyć" moje zniżki siostrze która kupuje samochód -------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 September 2010 Skąd: Rzeszów ![]() |
Jeżeli masz dwa auta ubezpieczone w jednej ubezpieczalni to tracisz wrazi w zniżki na dwa auta.
Aby nie stracić zniżek ubezpiecz w innej agencji. jeden w PZU a drugi np: Axa. Agenci TU nie wymieniają się danymi więc wrazie w nie będziesz miał problemów ze stratą zniżki na swoje auto. -------------------- Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
tez tak myslalem, ale nie tak dawno, w jakims innym temacie o oc ktos napisal, ze znizki traci sie w obu ubezpieczalniach.
poszukaj na forum. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
proste, dokladnie tak jest, czasem jak nie udokumentujesz to pozniej przy szkodzie moga wyjsc cyrki!
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 06 January 2008 Skąd: Kraków ![]() |
mam 3 auta w jednej ubezpieczalni - wg. nowej ustawy jaka weszla w lipcu bodajze znizki sa przyporzadkowane do konkretnego auta a nie do osoby wlasciciela. jedno z aut mialo dzwona z mojej winy wg. policji i stracilem 20% znizek tylko na tym aucie. na pozostalych mam nadal znizki na tym samym poziomie.
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
podłącze sie pod temat. Jak to jest ze znizkami. Jesli osoba ma prawo jazdy np od 15 lat ale nigdy nie miała na siebie postawionego samochodu to dostaje jakies znizki jesli ubezpieczy teraz czy niema zadnych znizek?
|
|
|
![]()
|
|
mam 3 auta w jednej ubezpieczalni - wg. nowej ustawy jaka weszla w lipcu bodajze znizki sa przyporzadkowane do konkretnego auta a nie do osoby wlasciciela. jedno z aut mialo dzwona z mojej winy wg. policji i stracilem 20% znizek tylko na tym aucie. na pozostalych mam nadal znizki na tym samym poziomie. pozdrawiam czyli co 18latek kupi fure od Ciebie i bedzie mial twoje znizki? Tak samo jak z punktami karnymi, jak cie zlapia Mercedesem to w Oplu juz nie masz punktow? cos chyba kolego pomieszales ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
wg. nowej ustawy jaka weszla w lipcu bodajze znizki sa przyporzadkowane do konkretnego auta a nie do osoby wlasciciela no więc agent u którego kupowałem polisę też mówił że ostatnio się zmieniło. Podejdę do niego w wolnej chwili i wypytam o szczegóły. -------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
Zniżki ustala chyba zakład, nie?
IMO utrata zniżek na inne auta zalezy od regulaminu danej ubezpieczalni - jakby nie patrzeć każde auto ma własne OC i ja bym raczej obstawiał, że mając 2 auta w różnych ubezpieczalniach w razie stłuczki jednym, nie traci się zniżek na drugie. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Sprawa jest prosta - to Ty masz znizki/zwyzki a nie auto. Strzelisz jednym autem to tracisz te znizki, niewazne ile masz aut. Oczywiscie jesli oba sa juz oplacone a strzelisz jednym to wiadomo, ze nie doplacasz za drugie. Ale kazde auto ubezpieczane po tej szkodzie jest juz wg. nowej sytuacji. Wiadomo, ze mozesz to zataic, np. masz jedno auto w PZU, drugie w Allianz, strzelasz tym PZU, a potem przedluzasz polise tego w Allianz nic im nie mowiac. I dopoki nic sie nie stanie to sami tego nie sprawdza. Jesli jednak przypadkiem tym autem Allianz tez strzelisz...
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 11 July 2008 ![]() |
Teoretycznie szkoda powinna spowodować utratę zniżek na wszystkich polisach samochodów których jest się właścicielem.
W praktyce nie ma wspólnej bazy danych szkód, więc nie bardzo mają jak to sprawdzać jeżeli ubezpieczenia są w różnych firmach. Jeżeli klient oświadcza, że nie miał szkody, to mu wierzą. W końcu skąd ubezpieczalnia ma wiedzieć, że w ogóle masz drugie auto ubezpieczone w innej firmie. A jak ubezpieczone są w jednej, to większość pojedzie Ci po zniżkach na obydwu samochodach - bo o obydwu wiedzą. |
|
|
![]()
|
|
nie bylo zadnych zmian panowie, zmiencie agentow
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 06 January 2008 Skąd: Kraków ![]() |
czyli co 18latek kupi fure od Ciebie i bedzie mial twoje znizki? Tak samo jak z punktami karnymi, jak cie zlapia Mercedesem to w Oplu juz nie masz punktow? cos chyba kolego pomieszales ![]() mialem na mysli ze kazde auto jest rozliczane indywidualnie jak jestes wlascicielem wszystkich. troche zle sformulowalem wypowiedz. pozdro |
|
|
![]()
|
|
nie jest, info potwierdzone, bynajmniej w PZU
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 06 April 2005 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
chciales zablysnac? czy mnie obrazic? bo do tematu to na bank nic nie wniosles!
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 06 April 2005 ![]() |
Ani jedno ani drugie. Szacunek za samochód i za wiedzę na temat motoryzacji. Jesteś jedną z niewielu osób, które mają ogromną wiedzę na tym forum.
Po prostu zwracam uwagę na poprawność językową. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: FNW ![]() |
Idac tokiem rozumowania niektorych osob wypowiadajacych sie w tym temacie nasunelo mi sie pewne pytanie - jesli znizki bylyby przypisane do auta, to na jakiej podstawie zawierajac pierwsza umowe OC danego pojazdu naliczyliby Wam bezszkodowa jazde?
-------------------- _http://www.youtube.com/watch?v=ClXAeGipkH0
_http://www.youtube.com/watch?v=aVzy3XQYcOU |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 12 January 2007 Skąd: stąd ![]() |
Idac tokiem rozumowania niektorych osob wypowiadajacych sie w tym temacie nasunelo mi sie pewne pytanie - jesli znizki bylyby przypisane do auta, to na jakiej podstawie zawierajac pierwsza umowe OC danego pojazdu naliczyliby Wam bezszkodowa jazde? Idąc dalej: Masz 2 auta i powiedzmy max zniżki i teraz: -Masz dzwona autem nr 1 - tracisz na nie zniżki ale bez stresu bo: -Opychasz auto nr 1 i kupujesz nowe. I jak teraz? Znowu masz max zniżki na 2 auta? Trochę bez sensu... -------------------- 3,0tdiq
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 18 August 2008 Skąd: warszawa ![]() |
Mam OC na dwa auta w L4 i babka, która wypisywała mi polisę, mówiła, że przy ewentualnej kolizji z mojej winy, nie stracę zniżki na drugie auto.
Widać, to od ubezpieczyciela zależy jakie ma zasady, gdy ma się więcej niż jedno auto u niego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 25 July 2025 - 05:22 |