![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 19 June 2012 ![]() |
trafil do mojego warsztatu t5 2.5 tdi stukala szklanka jak to w nich tradycja,wymieniony walek szklanki i panewki 'ina' oczywiscie wszystko
zlozone z blokadami po odpaleniu silnik chodzi idealnie pierwsze dodanie gazu i zaczyna stukac co sie okazuje zawory wydechowe pukaja w tlok dlaczego sie tak dzieje skoro wszystko jest na znakach prosze o pomoc |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 August 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Bo szklanki mogły być od silnika PD i mieć inne wewnętrze bazowanie do trzonka zaworu jak te od starych VP. Ewentualnie masz zacięty zawór przelewowy w pompie oleju. Sprawdź ciśnienie oleju w motorze.
-------------------- Pan zesłał nas na Ziemie, byśmy siali zamęt i zniszczenie...
Z każdym dniem wrasta liczba ludzi, którzy co najwyżej mogą ucałować mnie w .... |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 13 April 2012 ![]() |
jaro4444 chodziło Ci że od silnika VP np ACV z T4 ??? bo BNZ o który mowa to PD o ile się nie myle.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 August 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Fakt myślałem o 2,5 TDI z T4 na pompie VP. Co nie zmienia postaci, że szklanki mogą być źle dobrane.
-------------------- Pan zesłał nas na Ziemie, byśmy siali zamęt i zniszczenie...
Z każdym dniem wrasta liczba ludzi, którzy co najwyżej mogą ucałować mnie w .... |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 19 June 2012 ![]() |
zawor przelewowy w pompie oleju ok
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 April 2009 Skąd: zabrze ![]() |
zle ustawiony rozrzad:) Z tego co kojarze sa tam taki same jaja jak w 2.0TDI 16V BKP. Samochod np. na EDC 17(inna blokada walu) a kolko dolne blokowane jak w EDC15. Wykrec swiece na 1 cyl. wsadz drut i znajdz GMP , i wtedy zobacz czy na pewno masz dobrze ustawiony rozrzad.
-------------------- <tu była sygnatura komercyjna>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 07:16 |