![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 May 2008 ![]() |
Witam tak jak w temacie , czy da się wsadzić silnik 3.0 tdi biturbo z nowego a6 a7 sq5 do budy audi a6 c6 .
chodzi tu bardziej o elektronikę czy da się to odpalić w c6 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
da się jeśli chodzi o elektronikę, kwestia kosztów
nie wiem czy wejdzie skrzynia -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Skąd wiesz ze sie da? To nie jest auto do dragu, ani a80 tylko auto w ktorym wszystko musi dzialac. Odpalenie silnika rs5 jest mocno skomplikowane. Tu bedzie podobnie, ale nie wiadomo czy wszystko z wyposażenia bedzie dzialac.
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Skąd wiesz ze sie da? To nie jest auto do dragu, ani a80 tylko auto w ktorym wszystko musi dzialac. Odpalenie silnika rs5 jest mocno skomplikowane. Tu bedzie podobnie, ale nie wiadomo czy wszystko z wyposażenia bedzie dzialac. Przeczytałeś ? > da się jeśli chodzi o elektronikę, kwestia kosztów za 1 000 000 zł na pewno się da -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
No właśnie czekam żeby ktoś sie wypowiedział co ma o tym pojęcie , z tego co sie orientuje, to tam jeść sterownik edc17 a u mnie edc 16 . Ogarnia ktoś to na forum????
Pytam bo nie mam kasy żeby kupić i wkładać silnik od razu. Chce to podzielić na etapy kupno części a poźniej montaż . Ale żeby to zrobic muszę wiedzieć czy sie da i ile to bedzie kosztowało, żeby sie nie wpakować w koszty i nic z tego nie wyjdzie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 15 October 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
A musisz przekładać sterownik? Silnik da się uruchomić na Twoim, a co do sterowania biturbo... Jak nie samo ECU to pewnie można temat ogarnąć inaczej. Na zrobienie tego w 100% OEM bym nie liczył.
-------------------- question = ( to ) ? be : ! be;
|
|
|
![]()
|
|
jeśli nie trzeba to nie muszę przekładać sterownika
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 06 April 2014 ![]() |
Jest jeszcze jedna droga. Kup cały samochód na swap. Rozbity angol wystarczy, żeby zabrać się za kompleksowy swap włącznie z edc 17 . Troche obłęd, ale da się. Jeżeli jesteś poważnie zainteresowany powinienieś zadzwonić do konkretnych tunerów W swojej okolicy i zapytać. Może mają jakieś sugestie i podejmą się przekładki. Daj znać.
Zapomnij o seryjnym sterowniku. Tak samo o seryjnej wiazce wszystkiego do niej itd... Edc 17 to zupełnie inne sterowanie. Rozumiem że nie masz na to 50 tyś tylko w gruncie rzeczy budżet nie jest ograniczony bo masz sentyment do samochodu.. W przeciwnym razie wszyscy tu marnujemy czas -------------------- Audi S8D4 Będzie
Audi S8D3 Jest i Audi S8D2 Było KTM 660 supermoto, KTM pro50 :) Panonia z koszem , Jeep 4.0, passeratdi i kilka kosiarek :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 15 October 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Wszystko fajnie, tylko ja już widzę kwestię używanych zegarów, zgrania immo i tak dalej. Panowie, to nie Golf III czy IV, tutaj młotkiem i kablem z Allegro za 25zł nic się nie zdziała.
Jeśli miałbym się zdecydować na taki swap, to tylko jeśli znajdzie się firma która zagwarantuje że to ogarnie od A-Z w kwocie X, w określony sposób i od początku ustalić co dostarcza klient. -------------------- question = ( to ) ? be : ! be;
|
|
|
![]()
|
|
a znacie kogoś kto ogarnia dobrze grupe vaga może on się wypowie na temat tego swapa
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Montaz silnika to jest pikus i da sie to ogarnac bez jakichś większych cyrków. Odnośnie elektroniki napisz do GTO.
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 24 April 2011 Skąd: wlkp ![]() |
a turbiny się zmieszczą? bo miedzy grodzią a motorem przy single turbo już jest bardzo mało miejsca
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 17 March 2003 Skąd: lublin ![]() |
A czym się różni edc16 od edc17
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
nie wiem czym , z wszystkimi co rozmawiam mówią że będzie problem bo ten silnik jest na edc 17 nowszy sterownik itd.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 20 September 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Wszystko się da...to jest tylko kwestia czasu i...pieniędzy...
Nowszy silnik to nowszy ECU, immo, OP, ABS itd...trzeba to wszystko ze sobą zgrać... nie licz że będzie to kosztowało 200zł -------------------- Chiptuning, BOXy, serwis DPF, Hamownia 4x4 - Poznań, Wałbrzych, Trójmiasto
www.tuneforce.pl www.dpfserwis.pl https://www.facebook.com/TuneFORCE |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 June 2005 ![]() |
GenowefaGarage, teraz właśnie kończą coś podobnego dla znajomego w Q7.
|
|
|
![]()
|
|
to poproszę o namiary bo już chciałem auto sprzedać ;o)
|
|
|
![]()
|
|
ok wygoglowałem i znalazłem tą firmę
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 25 September 2007 ![]() |
Masz quattro , czy FWD ?
-------------------- A4 AWX Switzer P196/400 by Ecuproject .
A6 Avant 3.0 Bitdi 430/833 by Vagtune . |
|
|
![]()
|
|
dołożone jest quattro , jeździ już tak około roku czasu wszystko jest ok
|
|
|
![]() ![]() |