![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 08 May 2005 Skąd: mam? Nie powiem ![]() |
stoję przed dylematem wyboru nowego kompletnego sprzęgła do autka no i która z tych firm: sachs, valeo czy luk oferuje najlepszy produkt, który wytrzyma dłużej i zniesie więcej ponieważ osobiście spotkałem się z dwiema opiniami które są zupełnie sprzeczne
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
Zabrzmi to może śmiesznie, ale kiedys kupiłem do audi tarczę sprzęgła Sachs, przy czym Sachsa było opakowanie, metalowa część tarczy miała logo Luk, a okładziny tarczy miały stemple Valeo. Wydaje mi się więc, ze firmy te korzystaja i tak z tych samych komponentów
-------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
CYTAT("pavel":216rms8h) Zabrzmi to może śmiesznie, ale kiedys kupiłem do audi tarczę sprzęgła Sachs, przy czym Sachsa było opakowanie, metalowa część tarczy miała logo Luk, a okładziny tarczy miały stemple Valeo. Wydaje mi się więc, ze firmy te korzystaja i tak z tych samych komponentów
To samo miałem jak wczoraj kumplowi załatwiałem sprzęgło do Scenica Sachsa Pudełko Sachs, produkty Valeo, dodatkowe naklejki z numerami Sachs'a Różnice cenowe żadne, 14 zł przy kwocie ~ 500 zł |
|
|
![]()
|
|
co do ceny to jest różnica ~150pln pomiędzy sachs a valeo na korzyść tego drugiego, z tym że sachs'a nie ma w polsce i trzeba będzie sprowadzać a valeo jest od ręki
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("zmoświ":kceb42bv) co do ceny to jest różnica ~150pln pomiędzy sachs a valeo na korzyść tego drugiego, z tym że sachs'a nie ma w polsce i trzeba będzie sprowadzać a valeo jest od ręki
to nie ma sie nad czym zastanawiać -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 14 May 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
Mi sprzedawca powiedział że sachs i LUK to to samo ... a Valeo nie poleca ...???
-------------------- BMW E46 320d = Takie sobie BMW by TTC Kraków ...
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Armani01":25e49wk4) Mi sprzedawca powiedział że sachs i LUK to to samo ... a Valeo nie poleca ...???
może od Sachs/Luk dostaje smycze i breloczki a od Valeo jedynie tandetne długopisiki -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 04 December 2004 Skąd: Stary Sącz/Kraków ![]() |
Witam
Różnica jest taka, że zależy o jakim motorku tu mowimy bo jeśli o 130/150PD to wszystko LUKa od Sharana i jest dużo mocniejsze od seryjnego sachsa wytrzymałoscią dorównuje sachs race a moze nawet lepsze -------------------- Modyfikacje mechaniczne i elektroniczne silników spalinowych, Hamownia Rototest 4x4, ECUTEK
W ofercie posiadamy układy wydechowe MG Motorsport, układy zawieszeń i hamulców. Stary Sącz ul. Węgierska 12e kom. 793-599-009 Ostrowiec Świętokrzyski ul. Wiosenna 12 kom.606-659-392 |
|
|
![]()
|
|
to bedzie hybryda, sprzęgło z vr'a
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 04 December 2006 Skąd: mazury ![]() |
Sachs, Valeo i Luk to te same kompnenty - wiec jesli ktos wam wpiera, ze to czy tamto jest mocniejsze to sciema...
Tak samo jak z rolkami do rozrzadu LUK, Ruville i SKF - w srodku ta sama rolka a cena rozna... czasami bardzo Pozdro -------------------- Leo TDI :]
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("zmoświ":1y2cb6gg) to bedzie hybryda, sprzęgło z vr'a
Zakładam, ze to sprzegło potrzebne jest Tobie do TDI, więc porównaj sobie moment obrotowy tego TDI i VR'a... ...nadal myslisz, ze ta hybryda to dobry pomysł? -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("pavel":3ce2lydi) CYTAT("zmoświ":3ce2lydi) to bedzie hybryda, sprzęgło z vr'a Zakładam, ze to sprzegło potrzebne jest Tobie do TDI, więc porównaj sobie moment obrotowy tego TDI i VR'a... ...nadal myslisz, ze ta hybryda to dobry pomysł? ten temat był już przerabiany i uważam że to dobry pomysł jak masz coś do wniesienia w sprawie sprzęgła to jest o nim topic tylko wisi troche niżej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 10:22 |