![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 17 April 2009 ![]() |
witam szanownych forumowiczow.
jestem tu juz troche ale nie znalazlem za duzo o sportowych walkach do diesla. moje auto golf asz poki co tylko wirusik u rogala. w planach wieksze turbo, glowica, i walek. slyszalem ze zamowienie tylko niemcy ale podobno jest tych walkow do pdka 3 rodzaje 240 272/256 260 to są wałki do 1.9 tdi wszystkie 280 eu + 12 eu przesyłka taka informacje znalazlem. ktory walek wybrac i jakich zmian mozna sie po nim spodziewac ? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 04 June 2007 Skąd: inowrocław ![]() |
z wałkami jest masakra w PL, jesli zamawiasz to zlec to tunerowi zebys puzniej nie miał problemow ze nic nie dał wałek, bo i takie wersje sie zdazały
![]() -------------------- Facebook - Brk-tuning
1,9tdi + NX 13,3et |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
jak masakra rumamianko ja mam walek i jestem bardzo zadowolony.. jak cos to mam do sprzedania nie wytarty walek grundlera. cena 700
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 26 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
taaa? a po jakim przebiegu ? i skoro taki super to po co sprzedajesz ?
|
|
|
![]()
|
|
sluchaj walek jest u patryka i patryk mowi ze jest w dobrym stnie nie wytarty. wiec nie pisze farmazonów. przelot wałka to ok 50 kkm
|
|
![]()
|
|
grundler to odpowiednik dybilas dynamic ? no wlasnie problem jest taki ze chyba zaden z tunerow nie ma w ofercie zeby mozna bylo nabyc .. kogo pytac jaki walek do asz pd 130 ? chyba nikt w polsce tego nie ma od reki.. 50 tys km nie wiem czy to duzo czy malo na walek sportowy.
|
|
|
![]()
|
|
grundler i DD to ten sam wałek pod roznymi markami, slabym punktem jest to ze jest to walek napawany i szybko sie wycieraja krzywki niektorym nawet 5 tys km nie wytrzymal.
w Polsce Grucha_ARL(king soft) robi walki i sa to walki toczone z jednego kawalka wiec wytrzymalosciowo ok, z tym ze obrabia je na gotowo swiatek (z tego co sie dowiedzialem) i nie robi tego z powodzeniem bo nie kazdy walek daje przyrost. cena od kingsoft rowniez jest sporo wyzsza niz ori DD a jest to jego wierna kopia wyprodukowana w innym procesie technologicznym. jak dla mnie Stachu to kiedys Patryk wspominal ze twoj walek wytrzymal prawie 100 tys km wiec nie wiem skad te 50 teraz . |
|
|
![]()
|
|
sluchaj tobie cos sie placze w glowie moje auto ma 104 kkm jak je kupilem to mialo 15 a walek wyjalem rok temu wiec nie gadaj bzdur i nie siej plotek
sorry za o/t ale nie wiedzialem ze ibi tdi to moj adwokat od siedmiu bolesci. jak nie masz w 100% pewnych informacji to nie pisz farmazonow Te twoje rewelacje to sa tyle warte jak fakt ze udajesz nie wiadomo jakiego znawce w kazdej kwestii po tym jak na kazdych nocnych masz 1000 pytan do patryka i poprawiasz po nim czopy jak sie nie ma walka to najlepiej sie pisze ze walek jest do bani, bo jakbys mial wałek to pisałbys ze jest gites -------------------- Z3 coupe :) jest
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 31 December 2006 Skąd: Kielce/Wawa ![]() |
tdik a czemu nie masz tego wałka u siebie wsadzonego??
![]() ![]() -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
bo kupilem sobie inny walek bardziej agresywny
|
|
![]()
|
|
czyli ? nic nie poradzicie panowie z tym waleczkiem .. jaki ? i czy warto ? bo jak mam wywalic kase i sie okaze ze nie ma sensu to nie ma co bic piany o walkach
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 31 December 2006 Skąd: Kielce/Wawa ![]() |
tdik możesz napisac coś więcej o tym bardziej "agresywnym" wałku?? jaka firma, skąd no i cena??
tylko nie pisz proszę cię znowu, że to Patryk załatwił a ty nic nie wiesz ![]() Pozdro -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 15 March 2006 Skąd: -=wawa=- ![]() |
dd ma w swojej ofercie wałek street lub racing..
|
|
|
![]()
|
|
to ciekawe Stachu bo Cię pół roku nie widziałem więc nie wiem skąd wiesz o co pytam Patryka. I nie jest to prawdą. Ogarnij się chłopie w końcu, albo bardzo chętnie posłucham jak mnie obrażasz na żywo.
|
|
|
![]()
|
|
no nie ma klopotu nikt cie nie obraza ja nie zazynam wycieczek osobistych. a co do poprawki czopa sam sie chwaliles to 1 a to ze ciagle liczysz na darmowe informacje od patryka to 2 taka jest prawda
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
moze w ferworze walki nie zauwazyles, ze ktos zadal Ci pytania odnosnie walka... moze wypadaloby odpowiedziec...
-------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
wogole widze panowie jakas afera osobista a ja myslalem ze podyskutujemy o walkach heh .. czego mozna sie spodziewac po street dd lub racing ... bo o ile wiem to obydwa ta sama cena. tylko jak cche auto uzywac do jazdy na codzien to jaka bedzie roznica? street lub racing. zeby sie nie okazalo ze na racing nie da sie "normalnie" jezdzic. ma ktos jakies doswiadczenia z walkami ??
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 29 December 2006 Skąd: CB ![]() |
walek DD Race to odpowiednik starego GMS HP czyli 272 stopnie. daja mniejszy lub wiekszy przyrost ale jest to temat spawdzony. u mnie dal +15km. wazne jest abys mial albo chlodnice oleju zamontowana albo uwaznie obserwowal wskaznic temp oleju bo podobno wlasnie od tego sie walki wycieraja tzn od wysokiej temp oleju. z tymi walkami jak sie wytra od razu nie ma problemu, jest na nie gwarancja, mozna odeslac- zrobia nowy, natomiast DD nie da ci gwarancji na to ze wyjdzie moc. co do walka od gruchy to u mnie nie dosc ze nie dal przyrostu to jeszcze hamownia pokazala kilkanascie km mniej
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
ja mysle ze jak dodal kolega zegar temp oleju to podstawa a chlodnica przyda sie takze.
|
|
![]()
|
|
nom i to juz jest cos. moze jescze ktos kto walek zakladal i glowice poprawial sie wypowie w tej materii.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 21:50 |