![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 26 June 2007 Skąd: Grudziądz ![]() |
Witam dzisiaj umarla mi skrzynia a dokladniej 3 bieg. Byla to f16 z głównym o ile pamietam 3,94. Slyszalem ze dobrze spisują sie jesli chodzi o przelozenia f18 z vectry B diesel co o tym sądzicie?? Wie ktoś coś o mocowaniach, walku sprzeglowym itd. czy to pasuje?? Pozdr
-------------------- corsa a c20... 11,1 ET
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 19 February 2003 Skąd: Lublin ![]() |
hmm powiem ze ja jezdze z F15 4,18 P.glownym i kolami wszystkimi z 3,94 jakos tak czyli najkrotsza do zlozenia jaka moze byc z oplowskich smigam ponad rok i daje rade a fajnie sie zbiera ale trzeba szybko zmianiac , ja bym dal zwykla F15 cr 4,18 od lanosa 1,5 8v albo 16v i byl by git
![]() -------------------- Prawdopodobnie Najszybsze Daewoo w Polsce
2004--> ET 18,3 2005--> ET 17,4 2006--> ET 14,7 2007-->13.xx??? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 October 2006 Skąd: Wwa / Octane Squad ;) ![]() |
Ja mialem u siebie skrzynie z Viki B wlasnie f18 , byla montowana w ostatnich wypustach Gsi c20xe a potem masowo juz byla montowana do Vectr .
Ja z nia problemow nie mialem zadnych -------------------- WWW.PROCUSTOM.PL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Słyszałem że F18 są mocne. f15 umrze przy tych Nm
![]() -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
Jak patrzalem na Alledrogo to są f18 z kilku rodzaji silników 1.7 TD isuzu 2.0 DTL czy coś takiego... One sie czyms róznią??
NM jest okolo 380 i 280KM + 50KM nitro -------------------- corsa a c20... 11,1 ET
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
F18 jeszcze bylo w DU Espero 1.8, 2.0
-------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 25 July 2007 Skąd: Grudziądz ![]() |
Słyszałem że F18 są mocne. f15 umrze przy tych Nm ![]() nie mozesz chyba szukać skrzyni od dizla bo one są chyba baaaardzo dłuuuugie ![]() -------------------- Abarth Punto `12 1.4MA 165 horspałerów oraz CC 007 agent w trakcie tuningów :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 06 September 2003 Skąd: Łódź ![]() |
przy prawie 400 Nm i jeszcze nitro każda f16/18/20 umrze prędzej niż myślisz
![]() -------------------- ------------------------------------------------------------------------------
sportexhaust.pl Układy wydechowe i dolotowe ze stali nierdzewnej |
|
|
![]()
|
|
No racja ze zadna nie wytrzyma tej mocy ale kupic f28 to troche drogo wiec wole raz w roku kupic taką f18. Ta f16 wytrzymala ponad rok.
-------------------- corsa a c20... 11,1 ET
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
Ta f16 wytrzymala ponad rok. ...ale na 1.6 bara wytrzymała tylko kilka dni więc chyba warto pomyśleć o mocniejszej ![]() -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 25 July 2007 Skąd: Grudziądz ![]() |
No racja ze zadna nie wytrzyma tej mocy ale kupic f28 to troche drogo wiec wole raz w roku kupic taką f18. Ta f16 wytrzymala ponad rok. 1.6 to w overboscie jest, na początku, pozniej spada do jakiś 1.3, ale to i tak wystarczy zeby na 4rtym biegu rywał przyczepnośc przy bucie ![]() ![]() -------------------- Abarth Punto `12 1.4MA 165 horspałerów oraz CC 007 agent w trakcie tuningów :)
|
|
|
![]()
|
|
pomysl o f40 z vectry c, bedzie troche rzezby ale jaki efekt
-------------------- ------------------------------------------------------------------------------
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 17 March 2005 Skąd: ludzi znam tu i tam ![]() |
tak apropos F40 zamiast F28... może ktoś to przetłumaczyć?
![]() -------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
Do upalania: Był Civic, nie ma Civica... |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
tłumaczenie:
"F28 i F40 mają całkiem inna budowę F40: hydrauliczne wysprzęglanie samoregulujące się sprzęgło dopasowana do dwumasowego koła zamachowego zmiana biegów cięgnami sześć różnych obuwów F28: mechaniczne wysprzęglanie koło zamachowe jednomasowe zmiana biegów sztangami prod. Getrag Poza tym warto zauważyć, że F40 ma większą średnicę i jest napewno dłuższa. Skądś musi się wziąć wieksza wytrzymałość na Nm. Tak poprostu wymienić skrzynię- nie da się. I trzeba jeszcze przeliczyć przełożenia" -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
da sie zaadoptowac ,jest sporo roboty ale da sie
-------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- ------------------------------------------------------------------------------
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja mialem u siebie skrzynie z Viki B wlasnie f18 , byla montowana w ostatnich wypustach Gsi c20xe a potem masowo juz byla montowana do Vectr . Ja z nia problemow nie mialem zadnych Ja posiadam seryjną skrzynię Lanosową i daję rade ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 05:32 |