![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_dzidziusbmw_* |
![]()
|
![]() |
Pytanie moze polaczone z posiadaczami motocykli
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 04 December 2008 ![]() |
nie ma problemu z zakuciem, najlepiej w firmie, która zakuwa na zamówienie do motocykli. rozkuć można w warunkach warsztatowych, ale z zakuciem troszkę trudniej, i lepiej zrobić to maszynowo.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 19 October 2003 Skąd: krakooff ![]() |
Nie osłabi to łańcucha, jeśli tylko wykona się zakucie prawidłowo-w wielu motocyklach wymiana łańcucha rozrządu możliwa jest tylko w przypadku rozkutego łańcucha.
Dobry przyrząd do zakuwania to wydatek około 400zł, ale obsługa wymaga trochę wprawy, aby porządnie i bezawaryjnie zakuć łańuch-każdy dobry warsztat motocyklowy zakuje Ci łańcuszek rozrządu w okolicach 80zł-teraz sezon zimowy, więc raczej serwis moto nie spławi Cię ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 10 February 2006 Skąd: Wieliczka ![]() |
Kilka lat temu sam wymieniałem łańcuszek rozrządu w moim gsx-r, jako że łańcuszek idzie przez środek silnika pomiędzy cylindrami to wymiana wymagała rozkucia starego i zakucia nowego na silniku,wszystko robiłem sam i z tego co wiem to moto jeżdzi do dzisiaj (dodam że nieposiadałem specjalistycznego sprzetu tylko młotek kowadło i kilka pobijaków
![]() -------------------- Lanos C20XE 172km 218nm
Astra Coupe Bertone Z22SE Yamaha YZF-R1 |
|
|
gość_dzidziusbmw_* |
![]()
|
![]() |
![]() Przerabiam rozrzad w moim silniku na mechaniczny ( fabrycznie hydraulika ) i musze opuscic nizej walek dlatego konieczne bedzie skracanie lancucha. Jeszcze raz dzieki za odp ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
jest tylko jeden problem w tym zakuciu mianowicie skąd wziąć odpowiedni sworzeń
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 19 December 2006 Skąd: Piaseczno ![]() |
dorobić ze stali odpowiedniej twardości ?
-------------------- '92 Pontiac Trans Sport 3.8 V6
'87 Dodge Daytona Pacyfica R4 2.2 IC Turbo II '90 Dodge Daytona Shelby R4 2.2 IC TwinTurbo (in progress) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 10 January 2009 Skąd: Poznań ![]() |
W mercedesach spotkałem się ze spinkami do łańcuszków rozrządu(takie jak w w składakach były
![]() -------------------- e30 is m4x race car
e30 is m42 daily e36 is m42 daily e46 is m4x compot daily/competition |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 05:53 |