![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 09 November 2012 Skąd: United Kingdom ![]() |
witam wszystkich, szukam odpowiedzi jak zwiekszyc moc w mojej sabinie 2.0 turbo tak zeby miala 250 kucy, jaka turbine zastosowac tak zebym nie musial przerabiac kolektora? map sensor? itd. jaka kolwiek pomoc mile widziana :-))
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
witam wszystkich, szukam odpowiedzi jak zwiekszyc moc w mojej sabinie 2.0 turbo tak zeby miala 250 kucy, jaka turbine zastosowac tak zebym nie musial przerabiac kolektora? map sensor? itd. jaka kolwiek pomoc mile widziana :-)) zapomnialem dodac ze sabina jest zagazowana |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 16 July 2010 Skąd: Kraków ![]() |
...może coś bliżej, , która 2.0t jest ich z 4 wersje od 150 do 210KM...który rocznik itd
...no i z tym gasssem to raczej będziesz miał pod górkę, modzone 2,0t lubią pętlic wtryski -------------------- Stinger 3.3t 480+
_https://www.facebook.com/GCSTuning wypożycz F RS 3 już od 450zł. :) _https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW |
|
|
![]()
|
|
150KM 99r
|
|
|
![]()
|
|
i co masz na mysli z petleniem wtryskow?
dziekuje za zainteresowanie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
A myślałeś nad użyciem opcji "Szukaj"? Było to już dawno na forum, wszystko tam znajdziesz.
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
A myślałeś nad użyciem opcji "Szukaj"? Było to już dawno na forum, wszystko tam znajdziesz. szukalem juz duzo na tym forum i dzieki temu sporo sie nauczylem , znalazlem duzo pomocnych rzeczy ale ja bardziej bym potrzebowal szczegolow przeczytalem cale forum jak coobcio przerabial swoja 900 setke, ja nie szukam takich mocy, chcialbym tylko dodac 100KM do mojej sabinyh zmieniajac turbine na wieksza bo i tak musze ja wymienic chodzi mi tez o wgranie nowego oprogramowania do ECU, jak to zrobic i z kad je sciagnac? i czy musze cos w gazowni przestawiac w momecie tych wszystkich zmian?
Powód Edycji: Kolego sympatyczny, jeśli chesz coś dodać bezpośrednio po swojej wypowiedzi, to możesz użyć przycisku [zmień]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 06 June 2006 Skąd: warszawa ![]() |
uderz do Cooobcio , jak silnik zdrowy to po wymianie ic i wycieciu katalizatora + program i wkladka filtra , powinno sie udać ,
jak chcesz cos więcej to turbo z 9-5 9-3 aero o oznaczeniu kodowym td04 -------------------- Mini r53....
sprzedam adapter 1jz/2jz - 350z 6speed . pw |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
W skrócie:
Wymieniasz turbo+przewody olejowe na TD04 z Aero, po chipie wejdziesz w okolice 250 koni. Musi być indywidualny program, prawdopodobnie wymiana wtrysków benzynowych lub przynajmniej FPR. Później dobierasz graty do gazu i stroisz gaz. Na 99% to, co masz nie wydoli. Takich "setupów" jest na pęczki, poszukaj lepiej. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 22 December 2011 Skąd: Radom ![]() |
Mam niebieskiego Saaba 2.0 Turbo w gazie:)3 drzwi lekka wgniotka na prawym przednim blotniku 99r jak zrbic 250KM ? Tak to wyglada
-------------------- E30 Aero coming soon
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
według mnie nie powinieneś dobierać gratów do gazu a szczególnie wtrysku na najwyzsza moc tylko ustawić w kompie LPG że powyzej pewnego obciazenia sam przełącza na benzyne. Działa to bardzo fajnie praktycznie nie czuć zmiany i nie trzeba dawać duzych dysz do LPG co potem powoduje problemy z jałowymi
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Uprzątnąłem dygresję dotyczącą sposobu kontaktowania się z potencjalnymi klientami, bo to słabo się wpisuje w tematykę rasowania Saabów, a nie prowadzimy tu poradnika ,,jak skutecznie prowadzić swoją firmę''.
Pozdrawiam, r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
...pętlenie wtrysków (benz.) to nic innego jak ich praca z pełna wydajnością, wtedy gdy czas wtrysku jest dłuższy lub równy czasowi obrotu wału korbowego...więc aby gazownia pracowała poprawnie, musisz wymienić wtryski, te z aero 210KM powinny ogarnąć 250KM
...robienie gazowni tak aby przy dużych obciążeniach przełączała się na bene, mija się z celem, albo ma się jeździć tanio, albo szkoda zachodu... -------------------- Stinger 3.3t 480+
_https://www.facebook.com/GCSTuning wypożycz F RS 3 już od 450zł. :) _https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 28 November 2008 ![]() |
...robienie gazowni tak aby przy dużych obciążeniach przełączała się na bene, mija się z celem, albo ma się jeździć tanio, albo szkoda zachodu... tylko że to jedyna metoda żeby mieć LPG w mocnym 4-cylindrowcu (powiedzmy sporo powyżej 250KM) - jeżdżąc po emerycku jeździ się taniutko, a jak z max butem szybko ale na PB -------------------- Nie ma takiego okrucieństwa, do którego nie posunie się rząd, kiedy braknie mu pieniędzy
|
|
|
![]()
|
|
...eeetam, są i na to sposoby
![]() -------------------- Stinger 3.3t 480+
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Pisałem o tym ja, pisał o tym G-CSheko, jeśli się ogarnie dobrze wtrysk benzyny, to nie będzie problemu z uciągnięciem 250KM na gazowni. Tym bardziej, że to poziom najmocniejszego B20XR po chipie albo B23XR serii...
|
|
|
![]()
|
|
Pisałem o tym ja, pisał o tym G-CSheko, jeśli się ogarnie dobrze wtrysk benzyny, to nie będzie problemu z uciągnięciem 250KM na gazowni. Tym bardziej, że to poziom najmocniejszego B20XR po chipie albo B23XR serii... Czegos tu nie rozumiem, piszesz ze jesli ogarne wtrysk benzyny (tzn wymienie wtryski na wieksze?) to z gazownia nie bedzie problemu, ale przeciez gazownia ma swoje wtryski, czyli tez bym musial je wymieniac? Ten post został edytowany przez k11: Wed, 12 Dec 2012 - 22:58
Powód Edycji: Niedomknięty tag.
|
|
|
![]()
|
|
a tak na dzien dzisiejszy swieta sie zblizaja i ciezko uzbierac troche gotowki na kolejne czesci, w tej chwili mam juz problem z sabina bo stracila moc, jak przyspieszam (noga w podlodze) to nie ma takiej mocy jak wczesniej i czuc jak przerywa, podejzewam turbine, ale nie jestem przekonany na sto procent, ale dla przykladu wcisne pedal w podloge rozpedze auto na jakim kolwiek biegudo wysokich obrotow, w momecie puszczenia pedalu gazu aby zmienic bieg mam z tylu chmure dymu, czy te objawy moga wskazywac na turbine???
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 08:56 |