![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 18 March 2008 Skąd: krakow ![]() |
witam szukalem podobnego tematu ale niestety nieznalazlem.awiem zaczne nowy.mam problem mianowicie jestem posiadaczem arl po programie auto mialo silnik po remoncje robionym przezemnie obrucona pierwsza mocujaca panewka wiec sa nominalne pierscienie i panewki oprocz tej jednej.auto na 8500km zjada 200ml oleju(nieszczelnosc na rozrzadzie i korku oleju)po mocniejszej jezdzie na postuju auto czaczyna niezawsze puszczacz siwy dym trwa to pare sekund poczym wszystko wraca do normy.przy odpalaniu i rozpedzaniu puszcza czarny.jakies macie moze pomysly?czy moze sie np zawieszac zawod w glowicy?bede wdzieczny za wszelkie relacje.dzieki pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
"Branie" oleju żadne
Dym - Pewnie mocny program Siwy - może turbo się kończy |
|
|
![]()
|
|
ale puszczalby dym na wolnych obrotach.jak turbo wtedy niewlaczone jest.dzis to zajebiscie sie dymilo podymilo i po paru sekundach przestalo.potem pale auto i czarnydym.rozmawialem z jednym gosciem to powiedzial zemoga byc uszczelniache na zaworach?jest taka opcja?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
uszczelniacze objawiają się siwym dymem po zapaleniu zimnego silnika, zwłaszcza w niskich tempaeraturach..po kilkudziesięciu sekundach się rozgrzewają i przestaje dymic
ps. turbo się nie wyłącza na niskich obrotach ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ja slysze jak turbo zaczyna gwizdac na 1200 obrotow a dymi sie jak stoi na wolnych obrotach i przegazuej to wtedy tez podymi podymi kilak sekund i potem juz ani dymka zapalam i dymi juz na czarno.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 02 April 2008 ![]() |
hmm turbo sie kreci caly czas, tylko do tych 1200 ma minimalne obroty wiec nic nie slyszysz
![]() |
|
|
![]()
|
|
wiem otym pomyslilem sie piszac to wczesniej.ma ktos jeszcze jakies pomysly na to kopcenie?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 12:59 |