![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
taki maly problem:
samochod zakupiony 25.11.2011 wraz z dowodem rej otrzymalem polise AXA OC (okres 23.06.11-22.06.12) od axa dostalem ladne pismo ze kupilem samochod w ktorym bylo oc placone na raty i ze 2 skladaka wynosi xxx zł i zeby zaplacic. dnia 15.12.2011 wyslalem pisemko ze rezygnuje z oc w axa zawarlem umowe oc w innym TU axa przyslalo pisemko aby zaplacic zalegle 7 zl za czas miedzy zgloszeniem sprzedazy przez zbywce a moim zgloszeniem ze nie kontunuje. zaplacilem sprawa zamknieta. 09.01.2012 wyslane zostalo do mnie pismo z link 4 w ktorym pisze ze zbywca zawarl umowe OC na okres 23.06.11-22.06.12 i poniewaz przed uplywem 30 dni nie zglosilem wypowiedzenia link 4 przekalkulowal skladke. prosza o kontakt zeby ustalic forme platnosci. po niedzieli bede dzwonil do link 4 wyjasniac ale pewnie bedzie to droga przez meke. jest tu ktos obryty w ustawach i moze cos podpowiedziec jak to wyglada prawnie? i co z tym zrobic dalej? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Kolega miał podobną sytuację, kupił auto a polisą PZU, okazalo się, że auto posiada jeszcze polisę MTU (o ktorej nie wiedział) za podobny okres czasu, z której zaplacona jest 1/4 rat. Wyszło to tak, ze MTU ponad roku od zakupu przyslalo pismo o zaplacie zaleglej kwoty ponad 1000zł. Rozmawiał z gościem który ma jakieś pojęcie w ubezpieczeniach, poradził mu zeby napisał odwolanie, prawdopodobnie podadzą go do sądu, gdzie przegrają bo zaplata tego ubezpieczenia jest gestią poprzedniego własciela i to od niego muszą dochodzić roszczeń. Ale czy to dziala tak na 100% tego nei wiem. Pzdr!
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Przepisy ubezpieczeniowe sa korzystne dla firmy ubezpieczeniowych , wiec w sprawie podwojnego ubezpieczenia, to tylko dobra wola ubezpieczyciela.Jesli kupujac auto sprzedajacy zatail informacje o drugim ubezpieczeniu, to pewnie trzeba bedzie pokojowo przekonac go,zeby sam to zalatwil, lub po prostu pozwac sprzedajacego. JEgo obowiazkiem jest przekazanie wszystkich informacji dotyczacych samochodu (a takze ubezpieczenia).
-------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
Ja mialem podobna sytuacje z PZU i napisalem pismo, ze sprzedajacy nie przekazal mi polisy, ani nie poinformowal o fakcie jest zawarcia itd. No i udalo sie - minelo z 4-5 lat i cisza w temacie.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
U kolegi minelo 2 miesiace jak narazie i tez cisza... zobaczymy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Ja mialem podobna sytuacje z PZU i napisalem pismo, ze sprzedajacy nie przekazal mi polisy, ani nie poinformowal o fakcie jest zawarcia itd. No i udalo sie - minelo z 4-5 lat i cisza w temacie. Też bym sugerował takie rozwiązanie, bo inaczej to można co najwyżej żądać od sprzedającego, żeby zrekompensował ten uszczerbek (który de facto powstał z jego winy). Tyle że tutaj już chyba więcej bujania się z tym wszystkim. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
dzwonilem do link4
moze bedzie pozytywne zakonczenie sprawy konsultanka zrekalkulowala stawki i poprosila o przeslanie potwierdzenia zawarcia nowego OC wyslalem potwierdzenie zawaracia umowy w nowym TU wazne bylo aby byla ciaglosc ubezpieczenia , u mnie cale szczescie ciaglosc jest. konsultantka powiedziala ze kwota rekalkulacji bedzie umozona o czym zostane poimformowany takze pozytywnie mnie zaskoczyli z rana poniedzialek oby sie udalo. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 14:31 |