![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 15 December 2005 Skąd: Grodzisk Maz. ![]() |
Przejechalem juz kilka setek km na nowym zestawie:
- nacinane tarcze DBA 4000, - klocki Hawk HPS (przod), EBC Red Stuff (tyl), - przewody hamulcowe w oplocie TechnaFit, - plyn Motul RBF 660. ![]() Pytalem jakis czas temu na forum o tarcze DBA, zdecydowalem sie na nie z braku innych dobrych alternatyw do mojego auta. I jestem zadowlony, tarcze proste, calosc polepszyla czucie hamulca, szybciej chwyta, nie meczy sie po wielokrotnym uzyciu. Bardzo dobrze odprowadzaja cieplo (nie udalo mi sie ich rozgrzac nawet do "zielonego wskaznika" - kazda tarcza ma termiczne paski, ktore blakna przy osiagnieciu odp. temperatur). Nie jest to moze niebo a ziemia ( w koncu to "tylko" zamienniki serii), ale w przypadku Legacy kazda poprawa hamowania ma znaczenie ( w serii jest ponizej sredniej co najmniej). Polecam. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
W wypadku legaca każda tarcza która się nie gnie to ok
![]() -------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
W wypadku legaca każda tarcza która się nie gnie to ok ![]() Ok. Test dlugodystansowy in progress ![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
gdzie kupowałeś tarcze DBA i klocki... to jedno pytanie, a drugie jak z "efektami dźwiękowymi" tarcz DBA. Czy mocno szumią przy hamowaniu ?
|
|
|
![]()
|
|
gdzie kupowałeś tarcze DBA i klocki... to jedno pytanie, a drugie jak z "efektami dźwiękowymi" tarcz DBA. Czy mocno szumią przy hamowaniu ? 1. Kupowalem tutaj: http://www.knsbrakes.com/ , goscia poznalem na forum legacygt. Mysle, ze moze zalatwic tarcze i do innych aut, a przy obecnym kursie $ nie ma chyba korzystniejszego miejsca zakupu niz US. W PL przedstawicielem DBA jest http://www.sklep4x4.pl ,ale zarowno jakosc oblugi jak i ceny nie zachecaja. 2. Zadnego szumu i innych niepozadanych efektow akustycznych nie stwierdzilem. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 15:35 |