![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 05 October 2012 Skąd: Białystok ![]() |
MODEL: nissan pulsar gti-r
SILNIK: -SR20det zakuty -głowica po regeneracji i regulacji -nowa pompa oleju -kute tłoki (JE pistons) -kute korby (eagle) -panewki ACL -uszczelka pod głowicą COSWORTH -śruby ARP -turbo GARRETT gt3071r hybryda z większym kompresorem od gt3076r -bov HKS -kolektor custom -wastegate chinol -przebudowany układ zapłonowy oparty o jedną cewkę i rozdzielacz na cztery indywidualne cewki, zapozyczony z chevy corwette UKŁAD DOLOTOWY: -grzybek hks - IC UKŁAD WYDECHOWY: -przelot 2,5' MONGOOSE ELEKTRONIKA: -AEM ecu wystrojony przez coobcio garage -zegary AUTO GAUGE: boost, cis oleju, temp. oleju, temp. wody, EGT -wyswietlacz rpm + shit light UKŁAD PALIWOWY: , - wtryski 650cc -pompa paliwa WALBRO 255 UKŁAD CHŁODZENIA: -większa chłodnica wody -chłodnica oleju +podstawka MOCAL (nieukończone) UKŁAD NAPĘDOWY: -AWD -sprzęgło dwutarczowe OS GIKEN -zaspawany dyferencjał +(zapasowy do jazdy po ulicy z LSD ) -Short Shifter ZAWIESZENIE: -gwint TEIN superstreet BODY KIT: -lekka maska z włókna węglowego + zapinki maski AEROCATCH -zderzak przedni zrobiony pod IC WNĘTRZE: -drzwi odchudzone poliwęglanem oklejonym pseudo carbonem -klatka bezpieczeństwa TRELA MOTORSPORT -kompletnie pusty (tylko 2 siedzenia i deska ) -pasy szelkowe -fotele kubełkowe (nieukończone) hamulce : -przewody w metalowym oplocie goodridge -tarcze 301cm -zaciski HI SPEC 4-tłoczkowe -klocki EBC redstuff -tył tarcze BLACKDAIMOND +klocki EBC redstuff koła : - 17 cali -opony TOYO r888 PODZIĘKOWANIA: coobcio garage, porkshoperformance, promotor.` ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 November 2010 Skąd: Klimontów/Kraków ![]() |
Kolejny męski GTI-R
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 05 July 2008 Skąd: Białystok ![]() |
Słuchy chodzą o 4 z przodu
![]() |
|
|
![]()
|
|
mam tam jakis stary wykres jeszcze przed ogarnieciem cewki było 367 i 405 nm na doladowaniu 1,3 bar po przebudowie układu zapłonowego auto było strojone na ulicy , teraz smiga na doładowaniu 1,45 bara nie było hamowane ale moze pod 400 bedzie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 09 March 2007 ![]() |
jakie cyferki na 1/4?
![]() -------------------- yaris TS 120hp ---> Tjet Ess
|
|
|
![]()
|
|
11,94
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Czy skrzynia biegów wytrzymuje przy tej mocy?
Podobno skrzynie biegów w GTI-R sypią się nawet na seryjnym silniku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Swego czasu widziałem w Promotorze, futra robi robotę
![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 November 2009 ![]() |
"-przebudowany układ zapłonowy oparty o jedną cewkę i rozdzielacz na cztery indywidualne cewki, zapozyczony z chevy corwette" na czym polega ta przebudowa?? -------------------- Elise s2 2zzge 880kg
Miata NC 2.5 1100kg Galant 2.5V6 AWD SingleT |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 26 February 2003 Skąd: Warszawa - Grochów ![]() |
"-przebudowany układ zapłonowy oparty o jedną cewkę i rozdzielacz na cztery indywidualne cewki, zapozyczony z chevy corwette" na czym polega ta przebudowa?? Przy strojeniu na większym booscie były problemy z wypadającym zapłonem więc auto pojechało do Miniaca by przerobił układ zapłonowy na 4-ry oddzielne cewki i wszystko działa jak należy ![]() Sprzęgło męsko lepi - tego brakuje mocnym GTi-R poruszających się na naszych drogach ![]() Hehe to w końcu się ujawniło co to za turbo masz zawsze byłem święcie przekonany że to GT3071r ![]() -------------------- Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
Nissan Sunny GTi z 2.0 na zmiennej fazie na Tor [243KM/247Nm] Saab 900NG 2.0 Turbo Coobcio Test POWER CAR [185KM/240Nm >> 468KM/485Nm] Saab 9-3 Cabrio Aero 2.3 Turbo Coobcio Lansowóz [205KM/280Nm >> 281KM/424Nm] |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 26 February 2003 Skąd: Warszawa - Grochów ![]() |
11,94 Nagranie: Ale coś strasznie zmulony start no i muliło wóz po zmianie biegów - trzeba MBC zapodać ![]() -------------------- Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
Nissan Sunny GTi z 2.0 na zmiennej fazie na Tor [243KM/247Nm] Saab 900NG 2.0 Turbo Coobcio Test POWER CAR [185KM/240Nm >> 468KM/485Nm] Saab 9-3 Cabrio Aero 2.3 Turbo Coobcio Lansowóz [205KM/280Nm >> 281KM/424Nm] |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
fajnie że jest coś takiego nietypowego i mocnego w białym
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
[quote name='Coobcio' post='1022487' date='Tue, 13 Nov 2012 - 02:17']Przy strojeniu na większym booscie były problemy z wypadającym zapłonem więc auto pojechało do Miniaca by przerobił układ zapłonowy na 4-ry oddzielne cewki i wszystko działa jak należy
![]() Sprzęgło męsko lepi - tego brakuje mocnym GTi-R poruszających się na naszych drogach ![]() Hehe to w końcu się ujawniło co to za turbo masz zawsze byłem święcie przekonany że to GT3071r ![]() bo to jest gt 3071 a dokladnie gt3071 zhybrydowana z większym kompresorem od gt3076 ![]() nie wiem czemu wpisane było gt28... pozdro Kuba |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 27 March 2010 ![]() |
narazie wytrzymuje , ale w pogotowiu trzymam pare sztuk na zapas ![]() Z tego co słyszałem, to jedna poszła jakiś czas temu, po przygodach na S8 ![]() Bardzo dobrze, że opisałeś projekt na tym forum. Z tego co widziałem, to auto zapina bardzo przyjemnie. Starty świetne ![]() Powodzenia i do zobaczenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
skrzynia sie nie rozleciała , była mała przygoda z wyjęciem 3-ciego biegu ale jest git
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 23 February 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Cholera, coraz bardziej mi sie GTiR-y podobają. Ile to waży w obecnej specyfikacji?
-------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
w 90% GTI-Rów od mocnego bicia biegów pękają przesówki w skrzyni biegów.
Seryjna skrzynia wbrew pozorą nie jest jakaś taka strasznie słaba, na Youtubie jest filmik o pewnym Białym GTI-R o mocy podajże 506KM który kręci regularne dziewiątki, ale skrzynia średnio starcza na 3-4 przejazdy na drag stripie ![]() Hehe fajne nagranie znalazłem jeszcze z twojego auta co z kolegi STI na TD06 się ganialiśmy, słabo z trakcjią w GTI-R ale jak skleił to odrazu odjechał: -------------------- Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
|
|
![]()
|
|
obecnie waga to 1100 kg
coobcio wtedy siedzialy tam jakies marne kopie parady2 przed Ełkiem załozylismy toyo r888 (strasznie szybko sie zużywaja;) ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 14 August 2008 Skąd: wołomin ![]() |
Musiałeś wrzucić kompromitujące mnie nagranie !
![]() ![]() Warto dodać że ten Sunny wygrał klasyfikacje generalną Drag AWD Turbo sezonu 2012 SSS mimo nieobecności w Rudnikach. Auto na zawodach niezawodne, raz tylko pożyczałem wycieraczke, bo miało padać ![]() Sprzegło OS-giken to dwie tarczki o średnicy 205mm pierwsze 60ft widziałem w Ełku zrobiło 1.722 więc wyjście z progu bardzo fajne -------------------- https://www.facebook.com/yapkoteam?ref=hl - polub mój funpage
Nissan Sunny SR20DET et 12,339 1 miejsce FWD Turbo 2013 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 15:20 |