Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Auta i Motocykle z USA
Racingforum - Drag, Drift & Time Attack - Racing Forum > Fora Sponsorowane > Sprzet z USA
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Szeli
MOTOCYKL z USA

Opłaty za sprowadzenie wyglądają następująco: 150$ za przygotowanie do wysyłki (pozbawienie wszystkich płynów, czyszczenie i przyprowadzenie do portu) + ok350$ za wysyłkę do Gdyni... W PL opłaty to 9% akcyzy i 22% podatku VAT od ceny motocykla... od ceny na umowie jeśli z nią nie przesadzimy.
Motocykli jest mnóstwo...

W ofercie mogę udostępnić każdy rodzaj motocykla... w rożnym stanie (nowe, używane w bdb stanie, po szlifach i odbudowane itd.);

AUTO z USA

Urząd Celny:
1. Cło - 10 % od wartości zakupu samochodu,
2. Podatek Akcyzowy:
• 3,1% pojemność silnika do 2 l.
• 18,6% pojemność silnika powyżej 2 l.,
3. Podatek VAT - 22%
w tej kolejności i kolejna wartość jest dodawana do sumy wcześniejszych czyli generalizujac za auto do 2litrow pojemności zapłacimy ok 40% opłat; za auto powyżej 2litrow pojemności ok 55% opłat...

W ofercie mogę wyszukać i udostępnić każdy model auta...

VIP
Witam!
Jestem zainteresowany kupnem w USA skutera (może i dwóch) wodnego Kawasaki.
Dokładnie chodzi mi o model Jet Ski® STX®-15F

2008 KAWASAKI JET SKI® STX®-15F

Na stronie http://www.kawasaki.com/Products/detail.aspx?id=259 cena to 8100$
Ile +/- wyszłoby to z przyjazdem do Gdyni na gotowo ? Ile cła trzeba by zapłacić i za transport ?

Proszę o kontakt na PW albo maila: tobiasz13@o2.pl

Pozdrawiam.
Szeli
Jesli ktos jest zainteresowany silnikami to mam 4 silniki do nastepujacych modeli:

2007r Kawasaki ZX10

2005r Yamaha R1

2007r Suzuki GSXR600

2005r Honda CBR600RR

Silniki sa kompletne (chlodnica, wentylator, elektryka itd.), male przebiegi... cena 1300$/sztuke z przesylka do Gdynia/Warszawa
aq.
czy sprowadzasz rownierz wloskie motocykle? Na jakim poziomie ksztaltuje sie cena Ducati 749s Biposto ze sportowym wydechem najlepiej Termigoni , kolor czerwony.
zapomnialem dodac , koniecznie rocznik 2005 , z czarna rama i kolami
Szeli
CYTAT(aq. @ Fri, 22 Feb 2008 - 09:05) *
czy sprowadzasz rownierz wloskie motocykle? Na jakim poziomie ksztaltuje sie cena Ducati 749s Biposto ze sportowym wydechem najlepiej Termigoni , kolor czerwony.
zapomnialem dodac , koniecznie rocznik 2005 , z czarna rama i kolami

Ducati o ktore prosisz znalazlem tylko w czarnym koloze... i nie jest to tani motocykl... sam motocykl kosztuje ok 12tys$

Mam Ducati 748 z oryginalnym przebiegiem 783mil, w idealnym stanie, kolor zolt, motocykl przez lata stal w salonie DUCATI jako prezentacja...

ko
czesc

jako ze jestes pewnie obeznany we wszystkich serwisach aukcjowych aut powypadkowych...

to czy moglbys mi powiedziec za ile mozna realnie kupic supre mk4 ? i czy ewentualnie moglbys pokazac jakies przykladowe oferty ? no i oczywiscie czy i za ile pomoglbys w sprowadzeniu ?

pozdrawiam Pawel
Szeli
CYTAT(ko @ Fri, 04 Apr 2008 - 15:51) *
czesc

jako ze jestes pewnie obeznany we wszystkich serwisach aukcjowych aut powypadkowych...

to czy moglbys mi powiedziec za ile mozna realnie kupic supre mk4 ? i czy ewentualnie moglbys pokazac jakies przykladowe oferty ? no i oczywiscie czy i za ile pomoglbys w sprowadzeniu ?

pozdrawiam Pawel

To jest chyba 1 z niewielu aut, które trzyma cenę... Na Coparcie mam 1 Super z 98roku... aukcja za 3dni sie kończy ale to chyba jest N/A i automat w dodatku. Ogolnie ceny sa bardzo rozbieżne i musisz sprecyzować dokładnie model silnikowy, jaka skrzynia, jaki stan techniczny... ale ceny Supry w USA, w manualu, TT mozna porownac do ceny kilkuletniej Corvetty. Ładna Supra N/A to wydatek od 20tys$ tutaj w USA...
BeeMiX
Jest pare Supr na iaai-bid.com
ko
szeli czyli pewnie taka jakiej szukam bedzie kosztowala majatek ....

silnik tt , manual , klima , lakierniczo moze byc cala podrapana i lekko bita

a moglbys pojazac jakies zdjecia vette razem z cenami ?

albo co fajnego , mocnego myslisz ze do 20,000 $ da rade kupic ?
Szeli
CYTAT(ko @ Sat, 05 Apr 2008 - 12:27) *
szeli czyli pewnie taka jakiej szukam bedzie kosztowala majatek ....

silnik tt , manual , klima , lakierniczo moze byc cala podrapana i lekko bita

a moglbys pojazac jakies zdjecia vette razem z cenami ?

albo co fajnego , mocnego myslisz ze do 20,000 $ da rade kupic ?

Ciezko jest mowic o cenach bo wszystko zalezne jest od stanu technicznego, przebiegu itd... Sa Supry TT w manualu za 50tys$ a mozna takze kupic zeswapowana lub przerobiona N/A na T za ok 20tys$

Corvette C5 ladna mozna kupic za ok 20tys$... Jesli cos cie interesuje konkretnie to zapraszam na priva po zdjecia...
ko
sorki za zawracanie glowy wink.gif ale mala zmiana koncepcji , honda s2000

przegladajac stronki ceny s2000 z lat 2000 - 2002 , ksztaltuja sie na poziomie 9,000 - 13.000 $

moje pytanie jest takie za ile mozna kupic lekko bita ? albo porysowana ? do poprawek lakierniczo blacharskich

silnik albo 2.0 albo 2.2
fajnie bybylo gdyby byla z hardtopem,
Szeli
CYTAT(ko @ Sun, 06 Apr 2008 - 08:45) *
sorki za zawracanie glowy wink.gif ale mala zmiana koncepcji , honda s2000

przegladajac stronki ceny s2000 z lat 2000 - 2002 , ksztaltuja sie na poziomie 9,000 - 13.000 $

moje pytanie jest takie za ile mozna kupic lekko bita ? albo porysowana ? do poprawek lakierniczo blacharskich

Napewno taniej ze wzgledu na uszkodzenia... ale ciezko spotkac lekka uszkodozna i wystawiona na sprzedaz... takie auta sprzedaja sie na aukcjach dealerskich - Copart itd. Ogolnie ceny bezwypadkowej S2000 sa dobre przy tym kursie $ jak i kazdego innego sprzetu cool.gif
ko
a moglbym cie poprosic zebys poszukal mi s 2000 tak do 12-13.000 $ (narazie chcialbym zrobic rozeznanie)
i podeslac mi kilka ofert z fotkami na maila ? kow4all@yahoo.com

pozdro ko
Szeli
CYTAT(ko @ Tue, 08 Apr 2008 - 04:58) *
a moglbym cie poprosic zebys poszukal mi s 2000 tak do 12-13.000 $ (narazie chcialbym zrobic rozeznanie)
i podeslac mi kilka ofert z fotkami na maila ? kow4all@yahoo.com

pozdro ko

Oferty wyslane...
MattUK
no to ja sie też podłącze, co powiesz a autach niemieckich? czy np, 2,3letnie A3 2.0TDi na fullu da sie sciągnac taniej niz z zachodu, bo szukam dla mej pani? jeśli tak to prosze o jakies oferty. pozatym, jak juz kolega z góry-skutery wodne, jak to wygląda z opłatami? a R6, R1, przetarte za ile wyjdzie z opłatami, tak 2002r?
prosze o info PW...
thnx, best regards, Matt
Szeli
CYTAT(MattUK @ Tue, 08 Apr 2008 - 18:40) *
no to ja sie też podłącze, co powiesz a autach niemieckich? czy np, 2,3letnie A3 2.0TDi na fullu da sie sciągnac taniej niz z zachodu, bo szukam dla mej pani? jeśli tak to prosze o jakies oferty. pozatym, jak juz kolega z góry-skutery wodne, jak to wygląda z opłatami? a R6, R1, przetarte za ile wyjdzie z opłatami, tak 2002r?
prosze o info PW...
thnx, best regards, Matt

poszło na priv...
Rav.
Witam.
Interesowało by mnie porsche cayenne s , lexus gs 300 (2006-) , rx 330 (2004-) , acura rl (2005-).
Najlepiej żeby były z słabszymi jednostkami , cayenne może byc 3.2 v6 i lex gs 300 wystarczy , jest to auto dla mojego staruszka a on do tej pory tłukł sie dieslami i będzie narzekać na spalanie...

Możesz podesłac kilka przykładowych ofert ? cayeny i rx interesowałyby mnie z 2003-2004r , gs z 2006 , rl z 2005-2006 , chyba że cos nowszego by sie trafiło w rozsądnej kasie.
Albo może podrzucisz pomysł na jakiegos suva albo auto z segmentu gs'a/rl'a bo sam juz nie wiem co brać , amerykańców raczej nie chce , chyba że grand cherokee crd jakoś w normalych pieniądzach by sie znalazł.
Szeli
CYTAT(Rav. @ Wed, 16 Apr 2008 - 11:27) *
Witam.
Interesowało by mnie porsche cayenne s , lexus gs 300 (2006-) , rx 330 (2004-) , acura rl (2005-).
Najlepiej żeby były z słabszymi jednostkami , cayenne może byc 3.2 v6 i lex gs 300 wystarczy , jest to auto dla mojego staruszka a on do tej pory tłukł sie dieslami i będzie narzekać na spalanie...

Możesz podesłac kilka przykładowych ofert ? cayeny i rx interesowałyby mnie z 2003-2004r , gs z 2006 , rl z 2005-2006 , chyba że cos nowszego by sie trafiło w rozsądnej kasie.
Albo może podrzucisz pomysł na jakiegos suva albo auto z segmentu gs'a/rl'a bo sam juz nie wiem co brać , amerykańców raczej nie chce , chyba że grand cherokee crd jakoś w normalych pieniądzach by sie znalazł.

Wyslalem wstepna oferte na priva... dodatkowo przeslalem ci servis gdzie szukac interesujacych cie aut...
akp69
.
Szeli
CYTAT(akp69 @ Thu, 17 Apr 2008 - 07:53) *
Ja rowniez pozwole sie podlaczyc o prosbe o jakies ciekawe stronki z aukcjami, badz jesli masz jakies ciekawe oferty na dwa auta
s2000 >2004 / corvette zo6 z pierwszych lat moze byc leciutko chlasnieta smile.gif
akp69@o2.pl

Aut możecie szukac na ogólnodostępnych serwisach motoryzacyjnych:

www.AutoTrader.com

www.Cars.com

Mój ZipCode to 23185 - starajcie sie szukać w miarę bliskiej odległości od mojego ZipCode... Oczywiście jeśli szukamy aut, których jest niewielki wybór - wtedy możecie zwiększać odległość poszukiwań... Powodzenia
KEIL
a jakas stronka z motorami ?
Szeli
CYTAT(KEIL @ Thu, 17 Apr 2008 - 17:20) *
a jakas stronka z motorami ?

Niestety nie jest mi znany jakiś większy warty polecenia serwis z motocyklami - sezonowa przyjemność 2 kółek temu służy... od czasu do czasu warto odwiedzać www.eBay.com
Gaba
Pisałem już do Ciebie na GG. Jestem zainteresowany sprowadzeniem Jeep Grand Cherokee 2006 lub 2007 rok, 5,7 hemi, wersja limited lub overland, bezwypadkowa, czarny, mały przebieg, full opcja. Jak może się kształtować koszt takiego przedsięwzięcia jeśli skorzystam z Twoich usług.

Pozdrawiam
Szeli
CYTAT(Gaba @ Wed, 21 May 2008 - 05:01) *
Pisałem już do Ciebie na GG. Jestem zainteresowany sprowadzeniem Jeep Grand Cherokee 2006 lub 2007 rok, 5,7 hemi, wersja limited lub overland, bezwypadkowa, czarny, mały przebieg, full opcja. Jak może się kształtować koszt takiego przedsięwzięcia jeśli skorzystam z Twoich usług.

Pozdrawiam

2008 Grand Cheeroke SRT-8 HEMI 6.1 - 20tys$ (auto kompletnie NOWE, przebieg 3mile)
2006 HEMI 5.7 - 40tys mil przebiegu 19tys$
2006 HEMI 5.7 - 35tys mil przebiegu 18tys$
2006 HEMI 5.7 30tys mil przebiegu 17tys$

Wszystkie auta sa czarne, ze skorzana tapicerka oraz Navi; niektore maja tekze DVD
Ceny maleja wraz z przebiegiem... brzmi moze dziwnie ale pokazuje to co znajduje u sprzedawcow - kazdy wycenia jak mu sie podoba. Ceny sa za zakup samego auta w USA; Transport do PL ok 1200$ Oplaty celne w zakresie wlasciciela, ok 50% od ceny zawartej na umowie sprzedazy... Pozdrawiam
henry2010
Witam, jestem powaznie zainteresowany sciagnieciem auta, mianowicie m-b ML w163 (1 gen), rok produkcji 2004 (do 2005). Silnik 3.5 benzyna. Stan bardzo dobry, wysokie wyposazenie. Jak wygladaja u Pana ceny wraz z prowizja, transportem i oplatami? Prosze o dokladne info na priv.
Szeli
CYTAT(henry2010 @ Sat, 24 May 2008 - 03:56) *
Witam, jestem powaznie zainteresowany sciagnieciem auta, mianowicie m-b ML w163 (1 gen), rok produkcji 2004 (do 2005). Silnik 3.5 benzyna. Stan bardzo dobry, wysokie wyposazenie. Jak wygladaja u Pana ceny wraz z prowizja, transportem i oplatami? Prosze o dokladne info na priv.

Specyfikacja wraz z cena poszla na priv'a
piecho
jestem powaznie zainteresowany oferta 2008 Grand Cheeroke SRT-8 HEMI 6.1 - 20tys$ (auto kompletnie NOWE, przebieg 3mile) prosilbym zdjecia na piecho7@wp.pl
k-meal
interesuja mnie 2 motory suzuki:
1. gsx-r, 2003-2005 rok, 600, 750 pojemnosci, w miare mozliwosci niebity.
2. bandit od ~96 roku. 600, max 1200 ccm. moze byc przytarty, po slizgu itd. i tak z zalozenia idzie do malowania.

pozdrawiam.
Szeli
CYTAT(piecho @ Mon, 26 May 2008 - 14:24) *
jestem powaznie zainteresowany oferta 2008 Grand Cheeroke SRT-8 HEMI 6.1 - 20tys$ (auto kompletnie NOWE, przebieg 3mile) prosilbym zdjecia na piecho7@wp.pl

Dzis bede dzwonil w sprawie auta... dam odpowiedz na priv'a
Marcin J
CYTAT(piecho @ Mon, 26 May 2008 - 21:24) *

Cena genialna rolleyes.gif , jaki może być powód tak niskiej ceny?
Szeli
CYTAT(Marcin J @ Tue, 27 May 2008 - 02:02) *
Cena genialna rolleyes.gif , jaki może być powód tak niskiej ceny?

Dzis bede wiedzial dokladnie... Byc moze jest to prawdziwa OKAZJA jakie czesto udaje mi sie znalezc (przykladem jest CLS500 za 30tys$ z 2006r - niestety ktos byl szybszy z kasa i auto ma juz nowego usmiechnietego zapewne wlasciciela; Byc moze auto jest z zastawu bankowego i bank wystawia je na szybka sprzedaz a byc moze ktos zrobil jaja koledze i podal jego nr. tel - dzis bede wiedzial...

Za 22tys$ jest SRT-8 z 2006r 2tys mil przebiegu... wydaje sie takze okazja:

belza77
Witam, chciałym się zoriętować ile wyniósł by mnie koszt zakupienia oraz przysłania motoru do Polski.
Motocykl Yamaha R6 (R6S) 2006-2007r do 7000$, interesuje mnie w jak najlepszym stanie. Prosze o odp nawet na PW.

Model: http://www.motorcycle-usa.com/Photos/2008_Yamaha_R6S.jpg

Pozdrawiam
Raceboy
Cześć.
Mam pytanie odnośnie kupna nowego auta z salonu na firmę. Kupując nówkę np.w Niemczech w ramach Unii kupi sie je taniej o 19%, w cenie netto.
Czy można tak zrobić w USA? Kupić auto w cenie netto z odliczonym podatkiem na export ? Czy jest wogóle coś takiego jak cena netto w USA?
Interesuje nas nowy Dodge Challenger HEMI - w jakiej cenie jesteś w stanie załatwić coś takiego? Są już wogóle używane, czy na razie tylko nowe?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Szeli
CYTAT(Raceboy @ Thu, 29 May 2008 - 11:40) *
Cześć.
Mam pytanie odnośnie kupna nowego auta z salonu na firmę. Kupując nówkę np.w Niemczech w ramach Unii kupi sie je taniej o 19%, w cenie netto.
Czy można tak zrobić w USA? Kupić auto w cenie netto z odliczonym podatkiem na export ? Czy jest wogóle coś takiego jak cena netto w USA?
Interesuje nas nowy Dodge Challenger HEMI - w jakiej cenie jesteś w stanie załatwić coś takiego? Są już wogóle używane, czy na razie tylko nowe?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

W USA nie spotkałem sie z cena netto i brutto - jest cena MSRP +/- podatki jakie dochodzą do zakupu (podatek od rejestracji, podatek od kupna tzw sales tax oraz w niektórych stanach w późniejszym okresie: podatek od posiadania). W tym przypadku odejdzie koszt rejestracji auta co oznacza, ze nie trzeba płacić 4,5% podatku od ceny kupna (stan Virginia) gdyż auto ma być na export. Nowy Challenger wejdzie do sprzedaży na początku czerwca czyli już za kilka dni. Cena MSRP czyli cena sugerowana w salonie to 40.095$ za SRT8; nie wiem czy będzie jakiś over price powyżej MSRP tak jak to jest np. w przypadku nowego GT-Ra - musiałbym udać sie do salonu DODGE i zapytać o dokładną cenę, wyposażenie itd jeśli jesteś zainteresowany...

Dodge Challenger 2008

Raceboy
Dzięki wielkie za odpowiedz.
Temat jest do przemyślenia wink.gif

To jeszcze interesują mnie takie auta używane jak X5, Q7, ML smile.gif Masz coś na oku?
Szeli
CYTAT(Raceboy @ Thu, 29 May 2008 - 12:13) *
Dzięki wielkie za odpowiedz.
Temat jest do przemyślenia wink.gif

To jeszcze interesują mnie takie auta używane jak X5, Q7, ML smile.gif Masz coś na oku?

ML 2005 3.5 - ok 22tys$
X5 2005 4.4 - ok 22tys$
Q7 2007 4.2 - ok 40tys$

+ opłaty
rudy710
Witam jestem zainteresowany kupnem skutera 50 ccm. Musi być nowy.
Chciałem się dowiedzieć jak kształtują się ceny takich skuterów w USA.
Modele które mnie interesują to:
Yamaha Aerox
Malaguti F12
Gilera Runner
Aprilla SR 50
i jeszcze 4 pytania:
czy opłaty za sprowadzenie go do Polski są takie jak w przypadku motocykli czy inne?
ile gwarancji na skutery dają w USA producenci?
czy gwarancja z USA obowiązuje w Polsce?
czy skuter z USA można wogole w Polsce zarejestrować?

Z góry dzięki za fatygę;]
andre2000
to i ja sie przylacze.... interesuje mnie quad yamaha raptor najlepiej 700cm , moze byc max 2 letnia w idelanym stanie.jakie mniejwiecej koszta?Dzieki i pozdrawiam.
pablo999
jakie koszta by były łączne za Dodge Durango benzyna (4,7 lub 5,9) ale w budzie do 2004 roku ?? cały lub lekko draśnięty

z góry dzięki
Szeli
CYTAT(pablo999 @ Wed, 04 Jun 2008 - 15:07) *
jakie koszta by były łączne za Dodge Durango benzyna (4,7 lub 5,9) ale w budzie do 2004 roku ?? cały lub lekko draśnięty

z góry dzięki

Dodge DURANGO 2003r w starej budzie kosztuje ok 5-6tys$ za auto w USA... Laczne koszty z transportem do PL wynioslyby ok 8tys$ + oplaty w PL. Pozdrawiam
Szeli
CYTAT(rudy710 @ Wed, 04 Jun 2008 - 08:13) *
Witam jestem zainteresowany kupnem skutera 50 ccm. Musi być nowy.
Chciałem się dowiedzieć jak kształtują się ceny takich skuterów w USA.

i jeszcze 4 pytania:
czy opłaty za sprowadzenie go do Polski są takie jak w przypadku motocykli czy inne?
ile gwarancji na skutery dają w USA producenci?
czy gwarancja z USA obowiązuje w Polsce?
czy skuter z USA można wogole w Polsce zarejestrować?

Z góry dzięki za fatygę;]

SKuter jest zaliczany do jednosladow wiec oplaty raczej takie jak za motocykl... Kazdego klienta odsylam do najblizszego oddzialu celnego - tam ma informacje z pierwszej reki. Gwarancja nie obejmuje sprzetu, ktory opuszcza terytorium USA; Jak najbardziej mozna zarejestrowac - najlepiej zadzwon do Urzedu Komunikacyjnego...

Ceny skuterow sprawdze na weekendzie i wysle ci oferte... Pozdrawiam
rudy710
cos o skuterkach wiadomo?
Szeli
CYTAT(rudy710 @ Tue, 10 Jun 2008 - 09:48) *
cos o skuterkach wiadomo?

Poszlo na priv'a
mjerzym
Witam, jestem zainteresowany allroadem 2.7T, rocznik 2002 i nowszy, przebieg tak do 100 tys km.
Prosze o info na priva jeśli znajdziesz coś ciekawego, oczywiście z kosztami
Pozdrawiam
Szeli
CYTAT(mjerzym @ Fri, 13 Jun 2008 - 14:47) *
Witam, jestem zainteresowany allroadem 2.7T, rocznik 2002 i nowszy, przebieg tak do 100 tys km.
Prosze o info na priva jeśli znajdziesz coś ciekawego, oczywiście z kosztami
Pozdrawiam

Poszlo na priv´a
JJasiek
Jestem zainteresowany yamahą fz-1n czyli wersja bez owiewek. Proszę o ofertę.
Pozdrawiam
belza77
Witam... Chciałbym zapytać o cene takiej Hondy w USA : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5435638
Tyle, że z rocznika 1999-00. Silnik 1.6 Vti tzw. V-tec

Pozdrawiam
wojtrek
CYTAT(belza77 @ Mon, 23 Jun 2008 - 18:44) *
Witam... Chciałbym zapytać o cene takiej Hondy w USA : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5435638
Tyle, że z rocznika 1999-00. Silnik 1.6 Vti tzw. V-tec

Pozdrawiam

po pierwsze, w USA nie wychodzila honda civic VTi. jesli szukasz civika z silnikiem B16A2 (160KM, 1.6 DOHC VTEC nie V-tec!) to w roczniku 99-2000 wychodzila w USA Civic coupe Si i miala taki silnik.

po drugie. tzw. VTEC (ponownie, nie V-tec ani vtec, ani VTek itp, tylko VTEC) to system elektronicznie sterowanych zmiennych faz i skoków zaworów, stosowany w wielu silnikach hondy, niekoniecznie tylko w VTi. zapraszam np. tu: http://en.wikipedia.org/wiki/VTEC

po trzecie, ceny takiej hondy w USA zaczynaja sie od 8000$, ale wtedy maja przebieg ponad 200tys km, 8000$ daje, po transporcie, oplatach i prowizjach cene ok. 32000zl. jesli chcesz miec ponizej 100tys km, to cena jest od 10tys $, a to juz jest ok 38000zl

czy to sie oplaca, musisz stwierdzic sam.
Raceboy
Szeli, co możesz zaproponować w miare fajnego, żeby w PL na gotowo po wszystkich opłatach wyszło 40tyś? Kumpel szuka auta do tej kwoty.
wojtrek
sorry, ze sie wtracam do watku Szeliego, ale mam to przerobione juz.

wchodzisz na www.autotrader.com i szukasz auta do 200mil w promieniu od kodu pocztowego 23185

generalnie zeby auto na gotowo wyszlo do 40tys PLN to szukasz auta do 11tys $ w USA.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.