![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 25 February 2004 Skąd: Tarnobrzeg ![]() |
Witam, mam jedno krotkie pytanie .Czy kolektor dolotowy jest taki sam w silnikach m50 b20 i m50b25? Chodzi glownie o srednice czy nie jest mniejsza.Bede wdzieczny za info.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
niestety nieodpowiem czy pasuje ale wiem ze z m50b25 pasuje pod m52 b28 i ma wydajnasc lepsza o 30%. jest bardzo czesto stosowanym zabiegiem w b28 i przynosi bardzo dobre efekty
-------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 28 August 2003 Skąd: z przypadku ![]() |
różnią się szerokością kanałów dolotowych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 20 August 2003 Skąd: Szczytno ![]() |
Witam.
To znaczy jeśli założyłbym kolektor dolotowy od 2,5 to dałoby to jakieś polepszenie osiągów? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 25 February 2004 Skąd: Tarnobrzeg ![]() |
tak , kolektor od 2,5 ma wieksza srednice niz w 328. zreszta poszukaj na http://www.e30.de ,tam jest cos o tym
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("krzysztof325":1p40yfbb) Witam.
To znaczy jeśli założyłbym kolektor dolotowy od 2,5 to dałoby to jakieś polepszenie osiągów? 242 hp w b28 robisz w ten sposub ze zmieniasz walki na K-sport ,re-map ecu i uklad wydechowy z kolektorem B25 i dobrym dolotem powinno byc lepiej -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
|
|
![]()
|
|
Artix, mówisz o kolektorze wydechowym, czy dolotowym.
Wysłany Sob Lis 20, 2004 11:00 am: Ciekawe jakiej wielkości są otwory w głowicy, bo mozna przecież powiększyc otwory w kolektorze i gotowe, zamiana kolektora to nie taka prosta sprawa, oglądałem zdjęcia i b28, jest pod kolektorem jakieś urządzenie, jest do tego wycięta dziurka w kolektorze, a b25 tego nie ma, zresztą za dużo pieprzenia, dam sobie na luz, jak nrazie mam w planach, kolektor wydechowy od M3, dobry dolot i myślę że do ok. 240PS, się zbliżę. Narka. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("krzysztof325":26yyfh3p) Artix, mówisz o kolektorze wydechowym, czy dolotowym.
Wysłany Sob Lis 20, 2004 11:00 am: Ciekawe jakiej wielkości są otwory w głowicy, bo mozna przecież powiększyc otwory w kolektorze i gotowe, zamiana kolektora to nie taka prosta sprawa, oglądałem zdjęcia i b28, jest pod kolektorem jakieś urządzenie, jest do tego wycięta dziurka w kolektorze, a b25 tego nie ma, zresztą za dużo pieprzenia, dam sobie na luz, jak nrazie mam w planach, kolektor wydechowy od M3, dobry dolot i myślę że do ok. 240PS, się zbliżę. Narka. mowie o dolotowym bez ingrencji w kompa raczej ci sie nieuda 240 mozesz tez przeszczepic uklad wydechowy z m3 -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
|
|
![]()
|
|
Mam chipa, zmienione wałki, i układ wydechowy EL-Tec, w tej chwili na hamowni wyszło 228KM, zmieniam tylny tłumik na inny i zapodaje kolektor wydechowy od M3 i dobry dolot myślę, że kilka KM powinno wskoczyć.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 11:10 |