![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 03 August 2011 Skąd: Szczecin ![]() |
witam. jako że średnio 2 razy w roku do tego że wymieniam jakieś sprężyny, czy amory, już zmęczony jestem kręceniem zwykłymi ściągaczami typu:
http://allegro.pl/sciagacze-sciagacz-do-sp...3505375715.html które dodatkowo mają pewne ograniczenia z racji budowy, i tak w tylnej sprężyny w bmw za ich pomocą zmienić się nie da, i trzeba się gimnastykować, myślę nad zakupem, czegoś takiego: http://allegro.pl/sciagacz-do-sprezyn-mcph...3511968869.html ma to jakieś konkretne wady, zalety dla których warto, lub się nie opłaca kupić? dla okazjonalnego użytku ok, 2 razy w roku, głównie bawię się w bmw, czasem w jakiejś hondzie. cena max 400zł. za półtora tyg, zmieniał będę górne mocowanie amora więc od razu przejdzie chrzest bojowy. jeśli w złym miejscu to prosiłbym o przeniesienie... |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 05 May 2009 Skąd: Nowa Huta ![]() |
Ja mam zwykłe skręcane drapery i dają rade.
PS:Chodzi o e36? Bo jeśli tak to z tylu odkręcasz amor od zwrotnicy i sprężyna wyskakuje i wskakuje na miejsce bez użycia ściągacza. -------------------- BMW...freude am fahren...
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 24 November 2010 ![]() |
Ja mam takie ściągacze jak w pozycji 1
![]() ![]() ![]() Znajomy ma coś jak w pozycji 2 ale nie hydrauliczne tylko też na srubę, łapie sie w imadło i pneumatem traktuje, super szybko, sprawnie i wygodnie. Nie mogę tego znaleźć teraz ale jak chcesz się bawić od czasu do czasu to te z poz 1 wystarczą na 100% ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 03 August 2011 Skąd: Szczecin ![]() |
Ja mam zwykłe skręcane drapery i dają rade. PS:Chodzi o e36? Bo jeśli tak to z tylu odkręcasz amor od zwrotnicy i sprężyna wyskakuje i wskakuje na miejsce bez użycia ściągacza. no właśnie nie. i w e36 u mnie, i teraz w e46, sprężyny mocno się trzymały, i trzeba było kombinować. ale racja, u kolegi w e36 wyszła sama. te na śrubę są ale za 1100zł na allegro ![]() nie mam sprężarki, ani nawet garażu, więc klucz pneumatyczny odpada. już się nakręciłem tymi z pierwszej pozycji. na dwie grzechotki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Problem czasem z takim hydraulikiem, z mojego warsztatowego doswiadczenia, ze nie wszystkie sprezyny chce scisnac tak jak powinien, to albo je czasem gnie na boki, ze strach ruszyc nakretke a to czasem caly mcpherson lata w tym mocowaniu, roznie to bywa. Generalnie zabawka dobra 3 minuty i wymienione;) Problem taki wystepuje jedynie w dluzszych springach z tego co pamiętam, pare razy musialem krecic recznie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 08:53 |