![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 December 2007 Skąd: Dominican Republic ![]() |
Rav ma parę starych padł i nie rozumiem dlaczego się dziwi
![]() -------------------- BRmotoRS
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 16 August 2011 ![]() |
Radze omijać ten komis szerokim łukiem. Znajomy miał okazje kupić 2 lata temu tam Passata B6, bezwypadkowego ![]() ![]() BTW: S'ka też wydaje się być kolorowa... ![]() -------------------- Daily: Passat Variant Highline 2012'; CFGB + DSG
Weekend: RX-8 HP 2004' |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 21 March 2010 Skąd: wlkp ![]() |
Radze omijać ten komis szerokim łukiem. Znajomy miał okazje kupić 2 lata temu tam Passata B6, bezwypadkowego ![]() ![]() BTW: S'ka też wydaje się być kolorowa... ![]() A czego się spodziewałeś z Pleszewa i okolic ? ![]() -------------------- 29256
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
A czego się spodziewałeś z Pleszewa i okolic ? ![]() Tak to można napisać o dowolnym regionie, bo wszędzie są magicy co spawają jedno auto z kilku i próbują pogonić.. taki biznes i póki co to się nie zmieni. Co do tematu to polecam S8 D2 - fajne auto na cały rok ![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 11 June 2006 Skąd: LU ![]() |
Nie pchałbym się w V12, późniejsza odsprzedaż 20letniej "limuzyny" będzie nierealna. Zamrożenie gotówy. V8 są znacznie bardziej chodliwe.
Twój pieniądz, zrobisz co zechcesz. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 01 March 2008 ![]() |
Ja osobiście nie polecam E38 posiadałem 750 i to nie jakiegoś parcha tylko kupiłem w 1999 dwu letnie auto od pierwszego właściciela z przebiegiem 106 tysięcy i powiem tak psuło się praktycznie wszystko oprócz silnika.Osobiście kupił bym igiełke e32 740.Miałem dwie e32 i to były najlepsze wozy jakimi jeżdziłem ale to tylko moja opinia.Ja bym kupił coś takiego
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-7...Features=EXPORT |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 01 April 2004 Skąd: Sz-n ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 05 September 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
a w dziedzinie e38 co powiecie na temat 730d i 728i ?? Czy to dobra alternatywa dla 4.4 ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 03 November 2003 Skąd: W-wa/ Radom ![]() |
zależy w jakiej kwestii ?
Silnik 2.8 stosowany i w innych seriach, jest znany ze swojej żywotności. 3.0d również działa w wielu innych seriach, chociaż wiadomo że w 7 nie będzie palił 7l/100km ![]() A 2.8 najmocniejszy w 3ce tu jest toczydłem ![]() Ale w kwestii bezpiecznego auta do jazdy, do według mnie jak najbardziej oba auta są ok. Często się spotyka jeszcze lpg dołożony do 2.8 ![]() -------------------- Boogie
Sprzedam SkRzYnIe Manual 6-b z M5 e39 w super stanie, info na priv |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Z tego co wiem seryjnie w manualu wychodziła jeszcze z 3.5 V8
|
|
|
gość_Młody-Bydgoszcz_* |
![]()
|
![]() |
Występowały 725tds, 728i, 730i, 735i i 740i w manualu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Jako posiadacz były tego i tego i teraz 740d polecam audi a8 4.2
Pozdrawiam -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: Poznań ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Przy czym 740i chyba tylko jako M60 (czyli 4.0 94-95)? No właśnie te manuale występowały w większej ilości wersji jakoś we wczesnych fazach produkcji... Co do M60, to nie pamietam teraz już, ale ktoś wgryziony mocno tematycznie mi wyjaśniał, że M60 zdaje się w ogóle nie było wsadzane do e38.. no coś w ten deseń ![]() -------------------- Boogie
|
|
![]()
|
|
No raczej nie bo sam miałem E38 z M60B40
![]() Szły one w rocznikach 1994 i 1995. 3.0 i 4.0. W 1996 zmienili je na M62 odpowiednio 3.5 i 4.4. Za to M60 nigdy nie trafiło do 5er E39, więc pewnie to miałeś na myśli tylko drobna pomyłka co do modelu. |
|
|
![]()
|
|
Aha
![]() Co do 728i.... jak już masz czym latać weekendowo i się wściekać, to uważam, że taki bezproplemowy napędowo, z manualem, pojazd na codzień może być całkiem w porzo.... -------------------- Boogie
|
|
![]()
|
|
Aha ![]() Co do 728i.... jak już masz czym latać weekendowo i się wściekać, to uważam, że taki bezproplemowy napędowo, z manualem, pojazd na codzień może być całkiem w porzo.... Mam M5 i Subaru, potrzebuje spokojnego, trwalego i bezusterkowego toczydła. Stąd mój wzrok padł na 728i oraz 730d. Który lepiej wybrac? czy lepiej jednak w V8? |
|
|
![]()
|
|
Usterek troche może być w E38, to już są stare auta... najmłodsze egzemplarze mają 13 lat, najstarsze 20.
Jak dla mnie limuzyna tej klasy, szczególnie nieco starsza sprzed ery diesli - jak E38, dopiero z V8 lub V12 ujawnia całość mówiąc kolokwialnie "klimatu". Ale do spokojnego wożenia tyłka może być też 728i w automacie. Jak dla mnie lepszy wybór niż 730d, chociaż wiadomo - spali trochę więcej. No i mam osobistą antypatię do klekotów więc może nie do końca się tym należy kierować ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 17 April 2014 ![]() |
Jak wyglada spalanie 728 w automacie ? Lpg miło znosi?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jako posiadacz były tego i tego i teraz 740d polecam audi a8 4.2 Pozdrawiam Jakie zalety i wady tego i tego? No e38 ponoć gnije strasznie.... Znowu wszyscy znajomi co mieli A8, to mieli duze problemy z nimi, jak nie silnik to automat najczesciej.... ja dotad z BMW zawsze byłem bardzo zadowolony, ale mialem tylko 2 sztuki i nigdy e38... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 12:21 |