![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 09 October 2011 ![]() |
czego używasz do robienia otworów? (może jakiś link?)
jaką żywotność mają ostrza w takiej otworownicy? 20,50,100 otworów? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
Używam otwornicy tego typu (innej firmy)
![]() Jeśli się jej źle używa to rozwala się na pierwszym otworze (serio). Jeśli umiejętnie to po tych drzwiach (miejscami blacha podwójna, czasem 2mm) nie ma specjalnych śladów zużycia, sam jestem zaskoczony. I wchodzi w stal jak w masło a kosztowała chyba kilkanaście pln za ostrze. Ale rozwaliłem ze dwie zanim nauczyłem się jej używać ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 28 November 2012 ![]() |
Sztywność drzwi mocno spada ?? Zrobiły się "papierowe" ?? I jak "właściwie" używać takiej otwornicy ? Sam zmarnowałem już 4...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
a używałeś z wiertłem prowadzącym, i czy obroty nie były za duże ??
pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
Nie za duże obroty (ciepło), bez wiertła to się chyba nie da używać, ale przede wszystkim - podlewaj olejem (lub wd40 z gorszym rezultatem ale zawsze). Z olejem tnie SZYBCIEJ i się chłodzi. Otwory wychodzą równe i ładne. Sprawdziłem - są firmy proline.
Zmiany sztywności drzwi nie zauważyłem. Jedyne co to ciężej zamknąć bo mają 2x mniejszą bezwładność. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 07 September 2011 ![]() |
Nie chce robić OT ale sprawdzasz czasami pocztę ?
![]() Pozdro Max -------------------- Moc i moment !!!!!!!!! To jest to, co chce mieć pod dostatkiem, lecz moje marzenie nigdy się nie spełni bo tego nigdy za wiele !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Dziuruje aktualnie drzwi - prawie 10kg zysku na stronę, przy zachowaniu otwierania szyb itp. ![]() napisz to jeszcze raz, o 10 kg odelzyłeś drzwi w maluchu, razem prawie 20kg? brzmi niewiarygodnie, ale jesli tak to bardzo duzo, znaczy ze duze drzwi mozna odelzyc ze 12kg ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 April 2011 ![]() |
co do drzwi to nie ma uniwersalnego teoretycznego przelicznika ile da się zejść z wagi na podstawie wielkości drzwi.. wszystko zależy jaka gruba blacha i ile ma niepowycinanego materiału bo nowsze samochody z drzwiami obudowanymi całkowicie boczkiem pod spodem mają cienką blaszkę już fabrycznie mocno wyciętą, a np. w malcu jest dosyć szeroki pas wokół całej okładziny na drzwiach i jest to gruba blacha z lepszych czasów motoryzacji.
Co do samego malca to bardzo fajny ten projekt i 126p bo jeszcze jakiś czas temu to te mocne projekty na 126p robili angole i szwedzi. -------------------- Fiat Coupe 2.5 20VT (Italiano DAZA) > 800HP + DSG powered by WALAS MotorSport
World first Fiat with DSG DQ250 - FB -> Fiat Coupe - YellowProject |
|
|
![]()
|
|
ja tez planuje odelzac drzwi z tych samych dobrych czasów motoryzacji czyli pierwsza połowa 80 tych, z tym ze drzwi pewnie z 1,5 razy wieksze..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Drzwi od malucha ważą w chu... ciężko się je nosi. Wyciąłem ze środka jebitną belkę, większość wewnętrznego poszycia, ponawiercałem, wymieniłem szyby na poli i jest zysk. Napisałem PRAWIE 10kg - bo wyszło coś ponad 9.
|
|
|
![]()
|
|
a z szybami ponad 9 to troche zmienia obraz
długie drzwi z dwudrzwiowego sedana B2 tez sa ciezkie, dzisiaj zwaze kompletne, ale stawiam ze 20kg wazą -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
a z szybami ponad 9 to troche zmienia obraz długie drzwi z dwudrzwiowego sedana B2 tez sa ciezkie, dzisiaj zwaze kompletne, ale stawiam ze 20kg wazą To i tak dobry wynik , mysle ze na samych szybach tez nie ma jakiejs duzej roznicy . Moze z 1,5 kg ? . Ja w swoim tez tyle zrzucilem ,ale polecialy glowniki z drzwi i wszystkie inne nie potrzebne rzecz ,a tylne szyby sie juz nie otwieraja ![]() -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 07 December 2012 Skąd: WI ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Idę zobaczyć czy to nie mój!
|
|
|
![]()
|
|
informacyjnie, zważyłem kompletne drzwi z audi B2 sedan 2-door (bez boczków i korbek) równo 20 kg, wiec mysle ze drzwi z maluch ważą góra 15, jak zeszło z nich ponad 9 to teraz wazą niecałe 6 kg.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Drzwi z malucha ważą 20.5kg, kompletne. Sam się zdziwiłem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Bo drzwi w maluchu miały ratowac w tym pudełku życie, sam do kjsów wycinałem parę wzmocnień a i szyby byłynaprawde grube.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
jaki planujesz strzal z tej magicznej niebieskiej butelki?
dawales jakas gumową podstawke pod emu? |
|
|
![]()
|
|
100 koni.
nie. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 February 2010 ![]() |
Sory jeszcze raz za ot ale czy ktoś ma jakiś kontakt do niego??
-------------------- Punto GT 1.4 Turbo
Biała Podlaska 31.05.2014 VII Zlot CKPL 1/4 mili Czas 13.577 ET Punto GT 1.8 Turbo Biała Podlaska 02.10.2016 King Of Poland 1/4 mili Czas 12.600 ET |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 10:05 |