![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
Powoli coś się dzieje:
Przymiarki nowego zawieszenia robionego pod drag: ![]() Regulowane mocowania ![]() Nowy wahacz z piastą garbus i półosią porsche: ![]() Tarcze z rozstawem śrub 4x100 pod atski ![]() ![]() Dorobiłem listwy paliwowe, wtryski subaru, będą zamontowane bliżej trąbek, to są przymiarki: ![]() ![]() ![]() ![]() Poprawiona komora spalania, zwiększony stopień sprężania, tytanowe zaworki: Tytanowy ssący: Nierdzewny ssący: |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Jesteś pozytywnie szalony... W jaką moc celujesz?
|
|
|
![]()
|
|
Tak jak pisałem - chcę zrobic minimum 100km/litr czyli ponad 233.2 konia;) A to jest ohv, 2 zawory na cylinder więc trzeba się postarać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 07 December 2012 Skąd: WI ![]() |
To że taki motor + auto , właśnie jest najwspanialsze w tym temacie , 3mam kciuki za wynik jaki wymieniłeś .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Oby powiodły się wszystkie założenia.
Moc będzie wtedy naprawdę z litra bardzo dobra. Ciekaw jestem jaki moment wyjdzie. -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 25 April 2012 ![]() |
Last year- 220Nm
This year should be 250Nm+ |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 12 August 2011 Skąd: Radość. ![]() |
oO 2,4 NA 4cyl. 8zaworów ~240hp/250Nm. Great One.
-------------------- Żadne hobby, daj mi spokój i sam dorośnij.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 25 January 2006 Skąd: Legionowo ![]() |
zadam pytanko...
Jaki masz odstęp między kółkiem a czujnikiem i czy to hall czy VR -------------------- SCIROCCO TEAM POLSKA
338KM 380Nm |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 21 May 2011 Skąd: Mrągowo ![]() |
Ta flansza od WG na zdjęciach z głowicą to przypadek, czy jest coś w planach o czym nie wiemy?
![]() Silnik wygląda przewspaniale, takie coś w maluchu - szacun. -------------------- Simple is beautiful.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Ta flansza od WG na zdjęciach z głowicą to przypadek, czy jest coś w planach o czym nie wiemy? ![]() Silnik wygląda przewspaniale, takie coś w maluchu - szacun. Przeciez to v-band poprostu, wcale nie musi byc przeznaczony pod WG(choc oczywiscie moze ![]() Z tego co pamietam Jago pisal, ze ma byc jeszcze N/A ![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
To był v-band do wydechu od 125p 1.8 vvc, nie lubie skrecanych flansz. Co do turbo - jeśli silnik osiągnie takie parametry jak trzeba i auto uda sie ogarnac odpowiednio to nastepnym krokiem pewnie bedzie turbo. Silnik zniesie dużo - wszystko kute i duże - kwestia odprężenia.
|
|
|
![]()
|
|
Silnik nabiera kształtów. zamocowałem tps, cewkę, zaślepkę aparatu zapłonowego, pomalowałem trochę rzeczy, dorobiłem przewody zapłonowe etc.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
A jak już motor turbo będzie zbyt słaby, to zawsze można zmajstrować coś takiego:
r. PS. To taki dżołk (choć może nie do końca). -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
hehehe mamy podobny blok glowice i cylindry;p Aluminiowe korby wymiatają:
Mam takie szczęście, że Chris ma tutaj duże zaplecze części na takim poziomie (ze dwa silniki) ale po prostu do celu trzeba iść małymi krokami. Maluch ma zostać autem poruszającym sie po drodze więc w pewnym momencie bedzie trzeba przestać. |
|
|
gość_kredens_* |
![]()
|
![]() |
Świetny projekt
![]() ![]() Z tego co widziałem, to nie pierwszy twój Maluch i nie pierwszy czerwony ![]() BTW. Czy czasami w Maju nie byłeś z kolegą na hamowni w VTG pomarańczowym 125P 1.6 DOHC, a potem szarym 125P ?? Jeśli tak, to pozytywni goście z Was:) |
|
|
![]()
|
|
Tak nie pierwszy czerwony, tak to ja;)
|
|
|
gość_kredens_* |
![]()
|
![]() |
To pozdrawiam, fajnie było usłyszeć parę informacji na temat silnika 1.6 Dohc i popatrzeć na obydwa Fiaty jak i na tego Białego maluszka, co jechał na holu lawety
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 07 December 2012 Skąd: WI ![]() |
+1 JAgo i ekipa POZYTYW
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
lozyska wahaczy to nie silverline?
wypelniales wahacz wewnatrz? gaznik z aparatem nie dawal mozliwosci osiagnac zamierzonej mocy,ze przeszedles na wtrysk i zaplon elektroniczny? widzialem takie sety listw wtryskowych Jenvey'a na ebay. wozek snap-on... jaki opis taki samochod,nie tylko w tym temacie. |
|
|
![]()
|
|
lozyska wahaczy to nie silverline? Nie wiem jakiej są firmy wypelniales wahacz wewnatrz? Nie, po co? gaznik z aparatem nie dawal mozliwosci osiagnac zamierzonej mocy,ze przeszedles na wtrysk i zaplon elektroniczny? Z aparatem nie ma problemu wcale, ma regulowane krzywe wyprzedzenia, gaźnik zaczynał być przymały, a że są to największe seryjnie produkowane webery... mamy jeszcze ida 51.5 i 58mm ale sa zajęte a chciałem się pobawić wtryskiem w celach czysto naukowych. Sa garbusy mające ponad 300koni wolnossace na gaznikach. Jesli gaznik jest dobrze dobrany to nie ogranicza mocy. jaki opis taki samochod,nie tylko w tym temacie. To dobrze czy źle? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 11:25 |