![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Wow, lubie coś takiego czytać. Prawie jakbym tam był i oglądał postępy. Czuczu też tak wszystko skrupulatnie opisuje.
Szacunek Panom za wkład pracy. Będzie męsko brzmiało 5 cylindrów. Premiera waszego ATU, na który miesiąc jest planowana ? -------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
Nie doczytałem - jakaś szpera będzie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 February 2004 Skąd: MIASTO MOCY... WROCŁAW ![]() |
fajnie jak by zrobic z tego czterobuta
![]() ![]() -------------------- Fuel Games Part I am 21.05.2011 Rothenburg 1/4 ET 13,6 SCIERWOLOT
https://picasaweb.google.com/112471818709940932677/SIERRACOSWORTHKOSIARZ http://www.youtube.com/user/Kosiarzzz http://tnij.org/cosworth Mój projekt |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
- szpera tylnego mostu Detroit Truetrac
Nie doczytałem - jakaś szpera będzie? Projekt gruuuby, bede obserwował, tez kiedys miałem cos takiego w planach. Tylko ze Caro + a nie ATU ![]() ![]() -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 20 January 2011 ![]() |
Kolejny zacny projekt.
Opis i dokumentacja świetna ![]() Co do maglownicy przymierzał bym się do Nissanowskiej, łatwiejszy dostęp do części lub nowej w porównaniu do 131. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
zolt4r orietujesz sie może jaki największy tłok można wsadzić w ten blok? chodzi mi po głowie średnica 84 mm ale nie mam bloku na przymiarki...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 19 October 2010 ![]() |
jak zawsze jestem pod wrazeniem wykonanej pracy... chyba najbardziej zaawansowany projekt w ital-performance
ps. łezka w oku mi sie zakreciła jak zobaczyłem seja:-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 23 April 2009 Skąd: z lasu ![]() |
Pomysłodawcy tego projektu nie są do końca normalni.
![]() PS. To komplement. ![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 14 December 2009 Skąd: Poznań - Wagowo ![]() |
bardzo fajny projekt
![]() -------------------- corsa D z12xep - 80KM - Żono-wóz LPG
wół roboczy fiat palio weekend 1.2 LPG i taka zwykła vectra b kombi ;-) Usługi parkieciarskie :-) www.parkieciarstwo.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 January 2006 Skąd: Toruń ![]() |
Projekt mega! To już wiem gdzie się udać żeby zrobić RWD w moim Coupe 20VT Zapraszam. W sumie tego chyba jeszcze nie grali nigdzie ![]() Poldek będzie latał po Toruniu?? Czy właściciel gdzieś z Polski... Poldki będą latać po Warszawie. Projekt świetny. Ale muszę zadać to niewygodne pytanie. Lekki tył, RWD i tyle pod pedałem. To będzie ciężko opanować. W sumie to nie pytanie Łatwo nie będzie ale to też ma być fun. Ja np osobiście lubię jak mocne RWD potrafi bez strzału jeszcze na 3 i 4 biegu przysmażyć kapcia na WOT ![]() ![]() Wow, lubie coś takiego czytać. Prawie jakbym tam był i oglądał postępy. Czuczu też tak wszystko skrupulatnie opisuje. Szacunek Panom za wkład pracy. Będzie męsko brzmiało 5 cylindrów. Premiera waszego ATU, na który miesiąc jest planowana ? Właśnie te 5 garówki mają piękny dźwięk. Jak stare audi quattro. Co do premiery, miało być w tym roku ale raczej będzie ciężko :/ zolt4r orietujesz sie może jaki największy tłok można wsadzić w ten blok? chodzi mi po głowie średnica 84 mm ale nie mam bloku na przymiarki... 84mm powinien bez problemu wejść. Muszę to zmierzyć w wolnej chwili. Z tymże przydałaby się wtedy uszczelka z większymi otworami pod gary. jak zawsze jestem pod wrazeniem wykonanej pracy... chyba najbardziej zaawansowany projekt w ital-performance ps. łezka w oku mi sie zakreciła jak zobaczyłem seja:-) Ty lepiej kupuj C20 i przywieź kadilaka na mody ![]() Pomysłodawcy tego projektu nie są do końca normalni. ![]() PS. To komplement. ![]() Zgadza się. I bardzo jestem im za to wdzięczny ![]() ----------------------- Tymczasem mały update: Udało mi się skompletować/dorobić/wytoczyć zestaw do regulowanych drążków tylnego mostu. Regulacja będzie w sumie na każdym drążku niezależna co pozwoli dowolnie ustawić kąt główki mostu i poprawną geometrię. Na zdjęciach widać też tube inserty, które będą wspawane w drążki i śruby rzymskie regulacyjne. ![]() Przygotowałem też mocowania do samego mostu, które będą do niego przyspawane. Na zdjęciu akurat mocowanie pod dolny drążek prowadzący. ![]() I parę części, które niedawno dotarły. Dobry i sprawdzony Bosch 044. ![]() Zbiorniczek płynu chłodzącego. Pochodzi oczywiście z Fiata ![]() ![]() Zbiornik na płyn hamulcowy. Potrzebny był taki, który nie siedzi na pompie ze względu na to, że pompa zamocowana jest dość wysoko i raczej by się nie zmieścił. Ten będzie umieszczony gdzieś w okolicach grodzi i ma 3 króćce więc będzie przy okazji zasilli pompę sprzęgła. Pochodzenie: Alfa Romeo 156. ![]() Przepustnica 70mm z Alfy 3.0 V6 ![]() Blow off Tial Q. Na żywo faktycznie jest gigantyczny. Zdjęcia tego nie oddają. Zarówno wastegate jak i blowoff są w kolorze srebrnym. ![]() ![]() I catchtank. Króćce będą wykręcone i w ich miejsce wkręcone nyple pod złączki goodridge. W głowicy/misce też będą wspawane aluminiowe nyple tak żeby wszystkie węże do catchtanka były w 100% w oplocie z aluminiowymi złączkami. ![]() To tyle. Niebawem następny update ![]() Pzdr -------------------- ITAL Performance
www.ital-performance.pl |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 11 August 2004 ![]() |
Grubo idziecie
![]() ![]() p.s. Pozazdrościć o pogratulować. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 27 September 2011 ![]() |
konkretny projekt , zasiadam na widowni
-------------------- RallyeGolf -1.8T- 472/519
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 29 January 2009 Skąd: Warszawa/Radom ![]() |
też siadam i kibicuje! Świetny jest
![]() -------------------- 360 km / 450nm
http://scirocco-club.pl |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 December 2008 Skąd: wuwua ![]() |
Będzie czym za GTR'ami na autobanie latać
![]() -------------------- 206 S16T 300KM 400Nm by ital-performance
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
No no... chłopaki na prawdę znacie się na rzeczy. Dobry sprzęt macie, no i profi podejście do tuningu, inżynierskie można by powiedzieć
![]() Będzie czym za GTR'ami na autobanie latać ![]() Oby szyby przedniej nie wcisło do środka ![]() -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
Projekt super. inaczej nie można stwierdzic
![]() dla mnie jednak najwieksze wrażenie, mimo że mam podobne podejście, robi czystość i porządek, którego jeszcze w żadnym warsztacie na żywo nie widziałem. bedzie fajna zabawka. p.s. spry za off, ma ktos jakis link do polda z honda? -------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Poldek jak poldek nie mam przekonania do tej budy, ale warsztat macie cudo...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 20 February 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Widziałem na żywo i naprawdę wszystko robi mega wrażenie
![]() -------------------- 0-100 - 2.8
100-200 - 6.0 |
|
|