![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 17 December 2002 Skąd: Łódź ![]() |
Różnica jest taka, że jedna się napędza z dołu, a potem idzie w miarę normalnie, a druga napędza się od 4krpm, pod warunkiem że po drodzie nie będzie jebut! i nie rzygnie żelaznym deszczem =P
K.Y. PS. Wojtulinku, coś Ty jadł, żeś takie marchewy puszczał? =P -------------------- Anung un Rama
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
Na ostatnią drogę - VPower 99+
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Z VTG-owa ![]() |
Wojtek do Kjsów jest muł bo za późno się nakręca jak masz słupek za słupkiem. A na długie szutrowe odcinki to zajebioza. Subaraki idą w krzaki. U mnie GTR-ka ma raczej dożywocie.
-------------------- Powered by hmm i bardzo lubie camaro <!-- s:) --><!-- s:) -->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Yasieq":2k64ih62) mała zmiana decyzji i chwilowo Mazda nie jest na sprzedaż
GS ma zamiar jeszcze nią postartować w KJS-ach -można zobaczyć jak ta maździna popyla już w sobotę na rajdzie w Warszawie start o 9.00 na bemowie PS:Jeżeli komuś uda się przekonać gs-a to może ją sprzeda (wraz z całym workiem klamotów) ale z tego co wiem to właśnie wszystkie usterki zostały zlikwidowane i cena będzie wyższa Jak zmiana decyzji to temat do skasowania a nie robisz licytacje panie wszechmogacy na forum... DAJESZ BARDZO ZŁY PRZYKŁAD -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 31 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Byliśmy dzisiaj z Azraelem w VTG, i obwąchaliśmy GTR-kę. Setup z małym turbo rzeczywiście sprawdza się nieźle - pełen ciąg niemal od biegu jałowego, ale "kończy się" już przy 5 krpm W kazdym razie jak bedzie w koncu na sprzedaz, to ja juz ustawiam się w kolejce
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 18 February 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
A stan ogólny auta? jakie robi wrażenie?
|
|
|
![]()
|
|
Normalne. Jak większośc po KJS-ach. Po prostu należy przyjąć, że kupuje się auto po "nauce jazdy" i tyle.
W każdym razie mechanicznie jej naprawde niewiele do szczęscia brakuje, Tylko hydrauliczny ręczny coś nie za mocno łapie, bo w nawrocie nie chciała się złożyć. Drobiazg. Mi pasowała. Zresztą gdyby było inaczej, to bym nie woził ze sobą 12,5 kpln w gotówce, której niestety nie dane było mi wyjąc z kieszeni, bo Grzegorz się rozmyślił |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 03 July 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Adam_Tomaszek":3hgin8y2) A stan ogólny auta? jakie robi wrażenie?
Jakbym był czepialski to bym się do paru rzeczy przyczepił ale nie wygląda to źle. Chociaż mam pewne podejrzenie po opisach achowania się auta zarówno wożącego jak i wożonego że może wiskoza centralna wyzionęła ducha albo jest bliska... -------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
![]()
|
|
You got that right, mister
Potwierdza to teorię, że często można wysnuć wnioski dotyczące stanu podzespołu pewnych elementów samochodu z samej rozmowy. PS - Azrael, jeszcze raz dziekuję |
|
|
![]()
|
|
Nie za ma co. Jak mi się skończy motor w Seju to coś podpowiesz ;-)
-------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
![]()
|
|
Jak ci się skończy, to wiem gdzie leży A grupa
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: VTG ![]() |
CYTAT("Azrael":1u1pk0hc) CYTAT("Adam_Tomaszek":1u1pk0hc) A stan ogólny auta? jakie robi wrażenie? Jakbym był czepialski to bym się do paru rzeczy przyczepił ale nie wygląda to źle. Chociaż mam pewne podejrzenie po opisach achowania się auta zarówno wożącego jak i wożonego że może wiskoza centralna wyzionęła ducha albo jest bliska... co to znaczy?Oświedźcie mnie bo może powinienem jednak ją sprzedać? -------------------- corvette awd turbo 7.79s Kiskun 2014
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("gs":24ixmha3) co to znaczy?Oświedźcie mnie bo może powinienem jednak ją sprzedać?
O to to. Dokładnie. Powinieneś ją sprzedać. Mi. |
|
|
![]()
|
|
Taaa - i to tanio, bo wiskoza centralna do GTR kosztuje 12499 PLN
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
ILE!?!?!?!?!!??!?!?!??!
GS - stan wiskozy wnioskuje ze sposobu pokonywania nawrotów i Twojego opisu zachowania na asfaltach. To tylko przypuszczenie ale sam miałem kompletnie spalona wiskozę i auto chodziło bokami aż się obracało tyłem na przód. czterołap ze wsprawną albo jeszcze lepiej mocną wiskoza powinien się jednak prostować sam. A jak zabić wiskozę? Sposoby są dwa. Jeden z nich to hydrauliczny ręczny i duszenie gazu w nawrotach :-) Sprawdź ile potrzebujesz Nm żeby zakręcić tylnym kołem przy zablokowanych przednich kołach. To może coś powiedzieć... -------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: VTG ![]() |
CYTAT("Azrael":arvvxhs2) ILE!?!?!?!?!!??!?!?!??!
GS - stan wiskozy wnioskuje ze sposobu pokonywania nawrotów i Twojego opisu zachowania na asfaltach. To tylko przypuszczenie ale sam miałem kompletnie spalona wiskozę i auto chodziło bokami aż się obracało tyłem na przód. czterołap ze wsprawną albo jeszcze lepiej mocną wiskoza powinien się jednak prostować sam. A jak zabić wiskozę? Sposoby są dwa. Jeden z nich to hydrauliczny ręczny i duszenie gazu w nawrotach Sprawdź ile potrzebujesz Nm żeby zakręcić tylnym kołem przy zablokowanych przednich kołach. To może coś powiedzieć... to by oznaczało że wszystkie trzy gtr-ki (moja,Adasia i Jacka) mają popsute wiskozy dobrze że mam zapasową -------------------- corvette awd turbo 7.79s Kiskun 2014
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Azrael":35a2wpl3) ILE!?!?!?!?!!??!?!?!??!
Jaja sobie robię, MAAAN. -------------------- Wojtek
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
za poźno. on juz zszedł był...
-------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("gs":kqsjdgbm) to by oznaczało że wszystkie trzy gtr-ki (moja,Adasia i Jacka) mają popsute wiskozy :lol:
dobrze że mam zapasową :wink: To wcale nie jest takie niemożliwe. Z pośród moich znajomych Cosworthów jedyne auta z niewymieniana wiskozą to auta 2WD, a z Imprez znam chyba ze dwie które miały padnięte wiskozy. -------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 10 February 2004 ![]() |
panowie widze ze pewna "prawie" gtrka wzbudza duze zainteresowanie ..
moja "biedna " tez szuka swojego pana, gorąco polecam: http://forum.streetracing.pl/viewtopic.php?t=9265 co do ceny to po wizji lokalnej mozemy sie dogadać.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 17:56 |