![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
zmieniałeś płyn na g002 000 czy tam g004000 ze serwisu czy użytkujesz FEBI ?
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Febi to sie nadaje.. na przeplukanie ukladu najwyzej.
-------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 31 August 2013 ![]() |
niby ma aprobatę VW.
ale faktycznie FEBI, a co jest nie tak? za niska temp wrzenia? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
FEBI czy SWAG to siki przy ori - rzadki i bez dodatków. Zdecydowanie polecam i zalecam ORI, tymbardziej, że jego cena po rabatach nie powinna już nikogo odstraszać
![]() -------------------- S2 Coupe, Coupe quattro, Cabriolet V6 USA
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Mały up.
Miałem ostatnio chwilę więc wykorzystałem okazję i wybrałem się na małe upalanie ![]() Audi stało i się kurzyło, przykro było patrzeć... odpaliłem, zapakowałem, zalałem pod korek i pojechaliśmy na Tor Jastrząb! Dawno nie jeździłem więc celem było ogarnąć się trochę i przetestować sprzęta oraz... POLATAĆ BOKAMI ![]() Tak to wyglądało: ![]() ![]() A później było już tak: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyjazd uważam, za bardzo owocny. Pouczyłem się auta i przy okazji pojeździłem konkretnie. Nie mogłem się za dużo ślizgać, bo jak się okazało następnego dnia miał być jakiś event motocyklowy i obsługa toru oprosiła mnię, żebym ograniczył drifty i obrał bardziej torową, ew. rajdową linię ![]() Wyszło też na jaw parę spraw nt. samochodu: 1. hebel daje radę! Mimo, że non stop męczyłem go lewą nie dawał najmniejszych oznak zmęczenia 2. zawias daje radę, choć na zdjęciach widać że się przechyla(z kabiny nie czułem) 3. układ chłodznia nie daje rady... czas na nową, większą chłodnicę z tunelami wymuszającymi przepływ, wleci dodatkowy wentylator na chłodnicę oleju albo może i inna chłodnica/chłodnice oleju. I to tyle w sumie. Tor wg mnie rewelacyjny, obsługa kontaktowa i sympatyczna, no i sam event w przyjemnej atmosferze. PS. ![]() ![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
fajne autko .. gratulacje
jaki masz wentylator na chłodnicy wody silnika ? jaki masz w końcu płyn w chłodnicy ? -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
fajne autko .. gratulacje jaki masz wentylator na chłodnicy wody silnika ? jaki masz w końcu płyn w chłodnicy ? Dzieki ![]() Wentylator mam z Mondeo TDCI, po odłączeniu fabrycznego rezystora od płynnej regulacji dostajemy dość płaski i bardzo wydajny wentylator. Niestety u mnie jest kiepska, choć nowa, chłodnica, dodatkowo IC zasłania wlot do niej. Chcę też w końcu przenieść alternator na prawą stronę, żeby odsłonić jeszcze chłodnicę. Płyn nie pamiętam jaki jest.. -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
Zalej dobry płyn. Od tego zacznij. Potem przeniesienie alternatora dodatkowo jeśli jest taka możliwość
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
Proponujesz jakiś konkretny?
Do tej pory nie miałem specjalnie problemu z temperaturą, więc temat "lepszych płynów" jest mi trochę obcy... -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
po prostu nowy zgodny z normą. Są jeszcze inne np. Motula ale nie stosowałem.
można dolać specyfik http://www.rallyshop.pl/index.php?d=szukaj...%C5%82odniczego ja mam ten różowy (Sandtler) ale jeszcze nie dolewałem bo nie było potrzeby -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
Nie no płyn jest nowy, zalany raptem na wiosnę... myślałem, że masz na myśli coś konkretnego.
Ja problem widze właśnie w tym co napisałem wyżej... do kompletu włożę jeszcze moją maskę z wylotami, którą kiedyś zmajstrowałem oraz zamontuję wentylator na chłodnicę oleju. -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
to dolej specyfik, jak płyn nowy to powinno pomóc
na pewno lepszy obieg powietrza pod maską pomoże -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
A może płyn z focusa RS który ma temeperaturę wrzenia znacznie wyższą od wszystkich innych płynów. Wloty w masce pomagają wbrew różnym teorią o nadciśnieniu i podciśnieniu. Noorec czy ten wentylator od mondeo jest bardziej wydajny niż taki np:
http://fmic.pl/wentylatory/457-plaski-wentylator-16.html -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
cienkie wentylatory mają to do siebie że są cienkie również w tłoczeniu powietrza niestety.
|
|
|
![]()
|
|
Potwierdzam. Wywalilem u siebie i dalem od RS2. Problemy sie skonczyly.
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
To fakt. Fyrtok od RS2 robi robote ogromna.
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
świetna zabawa gratuluje
![]() -------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
Ano zabawa była na razie najlepsza ze wszystkich moich wypadów
![]() Mocy wreszcie jest wystarczająco, żeby zapalić 4 kapcie ![]() ![]() Na razie nie planuję więcej. Chcę wyeliminować drobne problemy jakie sięukazały(m.in. chłodzenie) i UPALAĆ!!! ![]() Niedługo może wrzucę jakieś filmidło, choć nie wiem co sięda z tego poskładać, bo w ferworze zapominałem przepinać/włączac/wyłączać gopro.. taki ze mnie kamerzysta :/ -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
Wrzucam wreszcie filmik z Toru Jastrząb. Niestety z tego wszystkiego co nagrałem(przyczepiałem GoPro tak trochę bez sensu :/ ) to niewiele dało się złożyć.
Mimo wysiłków badvideo.pl nie dało się złożyć filmu tak żeby nie nudził ![]() To są niestety nagrania z późnego popołudnia. Niestety bo wcześniej, na początku pokonywałem tak nie jeden, a więcej zakrętów ale mi zabroniono :/ -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
noorec, Ty juz nie jestes polski Generał Lee, Ty jestes nasz Keneth Alm !
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 05:53 |