![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_pioootr_* |
![]()
|
![]() |
Gratuluję projektu !!!
Auto już uruchomione? Którą w końcu skrzynię założyłeś? Nie planujesz zrobić jakieś hybrydy z trzech które kupiłeś? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Dziekuję
![]() Audi cały czas jest sprawne i uruchomione, tyle że mam pożyczoną skrzynię 01A z S2 i nie jeżdżę bo nie chcę jej zepsuć... Moje auto psuje 01A ![]() Złożyłem sobie w końcu ładną 01E, wymieniłem trochę zużytych elementów: zębatkę 3-go biegu, synchronizatory i synchro hub 3 i 4 biegu, widelec wybieraka i pierdoły typu simmeringi itp. i jak czas pozwoli to pewnie w przyszłym tygodniu znajdzie się w aucie. Pozdrawiam noorec SLG -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Witajcie,
widzę, że pojawiają się aktuale różnych projektów, więc i ja wrzucę jakiś. Auto ma się dobrze, cały czas, wbrew różnym pogłoskom i opiniom ![]() ![]() Po VAGRacing trochę pośmigałem sobie na codzień, trochę po ulicach ogólnie lajtowe upalanie. Zaczęły się dziać cuda z zapłonem i boostem, oraz odczuwalne wcześniej delikatne wibracje przybrały na sile, aż w końcu auto zgasło. A oto winowajca: ![]() Pękł jeden wieszak na docisku, to spowodowało, że cały zestaw sprzęgła stracił osiowość i wibrowało. Następnie pęknięty wieszak się całkiem urwał, zatańczył w dzwonie skrzyni i urwał kołęk punktu zapłonu i auto zgasło: ![]() - zagadka rozwiązana. Do tego coś takiego znowu mi sięstało: ![]() Skoro już trzeba było zdjąć skrzynie to wreszcie mogłem wrzucić 01E, którą już jakiś czas temu wyremontowałem. Skrzynka DSY z S4B5, rozebrana z powodu defektu: braku możliwości wbicia 3 biegu i dziwne zachowanie 4 biegu("miękko wchodził") Tak to wyglądało: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W skrócie: - synchronizator 3 biegu - przesówka 3 i 4 biegu - widełki - i prewencyjnie zębatka 3 biegu, bo mi się nie podobała fura w górę: ![]() A tu już na aucie: ![]() ![]() ![]() Nowy shifter by SLG: ![]() Centrum dowodzenia: ![]() ![]() I ogólny look pod maską: ![]() W międzyczasie dorwałem koła, jedne z tych które zawsze chciałem mieć - Compomotive TH2: ![]() ![]() ![]() Do szczęścia brakuje mi tylko kompletu MO ![]() I co? oczywiście jak zwykle nie udało się pojeździć w sezonie(co roku powtarzam, że będę śmigał i co roku nic nie wychodzi) ale na szczęście Sebek z SebaGarage namówił mnię na coroczną imprezę charytatywną: Adrenalina we włosach: https://www.facebook.com/AdrenalinaWeWlosach Rozesłałem wici i wkrótce uzbierałem "trochę" zabawek i ubranek dla dzieciaków: ![]() Pojechałem, ubawiłem się i najeździłem. Niestety przerwa(ponad 2 lata)kiedy ostatnio tak jeździłem spowodowała, że czasami nie szło tak jak bym chciał ale nie przeszkadzało mi to specjalnie ![]() Poniżej kilka linków do fotorelacji z Adrenaliny: http://foto.chojecki.eu/2013/12/03/2013-12...ina-we-wlosach/ https://plus.google.com/photos/117618564303...644296928227729 https://plus.google.com/photos/104703742695...1025?banner=pwa http://peckiel.pl/moto/slomczyn-1-grudnia-2013/ Oraz krótki filmik "oczami" badvideo.pl. Byli i nagrali moje poczynania ze starym audi: Pozdrawiam noorec SLG -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
gość_pioootr_* |
![]()
|
![]() |
Fajna ta nowa felga, ważyłeś ją? Filmik też mi się bardzo podoba, ładne auto i dobry montaż.
Gratuluję kolejnej ukręconej ośki i do siego Roku !!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 06 July 2007 Skąd: slask :) Racibórz/Rybnik ![]() |
pieknie ! ah te 2,2
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- 2011 SSS -> W-ce mistrz RWD DRAG , Bemowo ET - 12,89 (mat suszarka)
2011 bigbmw -> 1 miejsce King of BMW - ET: 12,51 (mat suszarka) (urwane 0,3sek) 2012 sss Ełk -> ET: 12,01 (mat suszarka) (urwane 0,5sek) 2013 sss Kamień Ś. -> ET 11,2 (mat suszarka pocięta :P ) (urwane 0,8sek i napędy też :P) 2015 automaster -> ET 12,2 Najszybszy Lotus 7 w pl. 2016 k64 DragGirl -> ŻONA w BMW TURBO !!! :) e46 m50 608KM 800nM Go Babe GO ! :) dyno: 740KM 1000nM seria wałki - m50 3.0 nowy projekt - sie robi czasem :P performance.k64.pl turbo replki i orginalne gt35 gt30 gt28 ... repliki, BMW TURBO zestawy , wastegate, blow off ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
fajny ten compomotive
![]() ja mam 2 komplety MO ale tego TH tez moze upoluje kiedys, lekkie nie są ale wytrzymałe no i ładnie wyglądają szanuj to B2 bo robi sie to juz rarytas, zwłaszcza przedlift... a dzisiaj pewnie kolejne dwa 2-doory skonczą na złomie w tym quattrówka przedlift ;( -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 07 December 2012 Skąd: WI ![]() |
Super felga , filmy-zdjęcia również samo auto rewelacja .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
bokowcem idzie piknie
![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
Dzięki Panowie za miłe słowo.
Cowboy, za dużo fotek nie mam ale może coś takiego CI wystarczy ![]() Bez kół u wulkanizatora: ![]() i na torze: ![]() ![]() ![]() i w warsztacie, po całym dniu chłosty ![]() ![]() Pozdr -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 January 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Te subaru chyba wymiękały przy tym starym dobrym audi co
![]() -------------------- Było:
Astra F Kombi GL '92 1.4 8v -> 2.0 8v. Vectra B Kombi Sport Zender '01 2.6 24v. Jest: Volvo V70 '98 T5 |
|
|
![]()
|
|
Te subaru chyba wymiękały przy tym starym dobrym audi co ![]() Inaczej byś gadał jak byś zobaczył co wyczyniał Tomek Kuchar właśnie subaryna ![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
No ładnie sobie poczynałeś w Słomczynie,gratki. Widzę, że obrałeś styl jazdy braci Alm tak jak mówiłeś
![]() Dziwne, że tą półoś skręciło, a nie ukręciło przy wieloklinie na przegubie. 01E już siedzi, jakie wrażenia po swapie? -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
jaki byl objaw w jezdzie tak skreconej poloski??
-------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
No ładnie sobie poczynałeś w Słomczynie,gratki. Widzę, że obrałeś styl jazdy braci Alm tak jak mówiłeś ![]() Dziwne, że tą półoś skręciło, a nie ukręciło przy wieloklinie na przegubie. 01E już siedzi, jakie wrażenia po swapie? Hej, No jak na 2 letnia przerwe (nie liczac cwiartek) to wydaje mi sie ze nawet udawalo mi sie jechac jak nalezy - bokiem ![]() Styl braci alm, tylko 2x mniej mocy.. ale nad tym popracuje w przyszlosci ![]() Po wapie wrazenia jak najlepsze, wreszcie da sie trase jakos jechac bo obroty sa znosne na 6b. jaki byl objaw w jezdzie tak skreconej poloski?? To jest najlepsze - nie bylo nic czuc. To juz jest trzecia tak skrecona polos, zawsze skrecaja badz ukrecaja sie przednie polosie i nigdy nic nie bylo czuc w jezdzie. Na tej skreconej odcinalem 5 bieg... -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 31 August 2013 ![]() |
noorec i jak rozwiązałeś problem zbyt mało wydajnego wspomagania?
jesli elektryczną pompą to nie wnikam, jest natomiast sposób, dzięki któremu podnosisz wydajność pompy, nie ruszając jej max ciśnienia, bo to nie w ciśnieniu przyczyna twki tylko w tym że pompa za wolno tłoczy, a większość pomp od wspomagania ma malejący wydatek przy rosnących obrotach. jedyny minus tego rozwiązania jest taki że trzeba zastosować chłodnicę płynu wspomagania żeby się nie gotował. cały trik polega na zmianie działania regulatora przepływu, który jest jednocześnie ogranicznikiem max ciśnienia. przeregulowaniu pompy wydatek jest na tyle duży że nie wyczerpiesz go nawet przy maglu z S-ki ja już rozwiązałem łamigłówkę, w jaki sposób zmieniać przepływ przy pompach ZF i Vikers stosowanych w Audi 80 i Audi 100 C4 i A6 C4. sposób działa nawet przy maglu z B3 który z zasady się kręci ciężej. w tym momencie mogę sobie założyć nawet pompę od A4 i zwiększyć wydatek. roboty jest pół gidzinki z wymianą uszczelnień i mysiem pompy wewnątrz |
|
|
![]()
|
|
Wiesz co, ja już jakiś czas temu zrezygnowałem ze zwykłej pompy pędzonej paskiem.
Miałem pompę z MR2 i nie dawała u mnie rady, teraz mam z Opla Astry i w sumie jest ok, chociaż mam wrażenie, że jednak jest odrobinę za słaba ale może się czepiam. -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
załóż sobie pompe z golfa mk3 TD
http://allegro.pl/pompa-wspomagania-elektr...4177015536.html a tu w w/w aukcji jest magik co Ci ją zregeneruje na cacy -------------------- |
|
|
![]()
|
|
noorec, wystarczy delikatnie tylko przestroić regulator przepływu i mamy pompę wspomagania z takim wydatkiem że nawet magiel od S-ki go nie wyczerpie,
ja mam jedynie problem taki że u mnie jak się płyn nagrzeje to ginie wspomaganie, na małych obrotach. |
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
no to dorzuć chłodnicę i spokój.
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
wszystko by było ładnie gdyby nie była padnięta pompa bo ją słychać trochę i na wolnych obrotach ginie wspomaganie, na gorącym ginełoby dopiero jak zagotujesz płyn
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 02:04 |