![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
mozesz teraz uaktualnic podpis... 6 setek urwałeś ![]() gratki, ładnie B2 sie prezentuje ! No niby moglbym ![]() ![]() Na seatracing sprobuuje sie poprawic. Dzieki, specjalnie umylem furacza zeby sie godnie prezentowal ![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
Bardzo fajne to audi na żywo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Bardzo fajne to audi na żywo. Dzieki, szkoda ze nie bylo jakos sposobnosci zeby pogadac, bo podzielam opinie innych, ze maluszek byl sensacja zawodow ![]() Pal licho gieteery, malar rzadzil ![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
Dawno nie pisałem i dawno nie jeździłem.
Mało czasu na dłubanie przy własnym ale parę dni temu wytargałem gekona z garażu żeby sie przewietrzył: ![]() Miałem nadzieję, że jak postoi to może sprzęgło się samo naprawi ![]() ![]() ![]() Wiec wleci wcześniej przygotowane, poradzikowe, poprawione ![]() Korzystając z faktu że skrzynia spadła stwierdziłem, że zrobię jeszcze jeden upragniony mod i podmienie conieco ![]() ![]() Maly zonk wyszedl bo musze dorabiac kawalek zasilania bo z B2 nie pasuje.. mam nadzieje wyrobic sie z tym do Seat Racing.. we'll see. Może przestanę walić tyłem w bandy jak już przekładnia pożądna ![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
B2 jest przekozackie no i czerwone są najszybsze !!
-------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
No to po SeatRacing 2012.
Impreza dla mnie bardzo udana, nie najezdzilem sie za bardzo ale to to pojezdzilem wystarczylo na: ![]() Niestety nikt z moich nie nagral chocby jednego mojego przejazdu :/ Jesli wiec ktokolwiek ma zdjecia/filmy to bede wdzieczny za umieszczenie tutaj. Wieczor przed "seatem" podstroilo sie troszke auto. Koziol poprawil troche "zimowy" soft bo auto puchlo przy letnich temperaturach. Teraz juz jeest git. W 15min po strojeniu, przy testach zrobilem to: ![]() Moja pierwsza ![]() Na mini sprawnosciowce wyszlo jeszcze ze moja pompa wspomagania zupelnie nie ogarnia krotkiego magla i nie moglem ukrecic kiery.. Takze tu prosba o podpowiedz, z czego zastosowac pompe elektro-hydrauliczna zeby dalo to rade? Moja z MR-2 nie ogarnia... -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: GGC Inc. ![]() |
Astra G?
-------------------- Sierra P100 pick-up 89r. - SOLD
Silvia S15 Nurburgring facelift edition - SOLD M3 E46 LCI www.nissantech.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
zależy jakie ma ciśnienie i wydajność.
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
Pytanie brzmi jakie ciśnienie daje taka pompa z Astry G? Czy to da rade..
Swoja droga, dzisiaj osłuchałem jak pracuje pompa w astrze, wczesniej w Pugu 407 i sa ze 3x cichsze od tej mojej z MR2. Moja wyje jak porombana, może po prostu już się przytarła, straciła wydajność.. EDIT Leo, uprzedziłeś mnię, o to włąśnie chodzi. PS. a jakim ciśnieniem wali taka seria z S2/RS2? -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 May 2007 Skąd: triocity ![]() |
u mnie pompa z mr2 tez mega glosno chodzila - jak masz podaczona ? tylko plus i minius z duzej wtyczki czy uzywasz tez pozostalych wyprowadzen?
-------------------- mk2 vrt 4motion
|
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
seryjna z s2/s4 daje od 120 do 150 bar, w zależności od wersji.
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 22 April 2012 Skąd: Lublin ![]() |
super zapina audi i fajnie bylo pogadac choc chwilke
pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 June 2008 Skąd: KrK/RbK ![]() |
a u mnie w mr2 pompa z mr2 jest cicha
![]() -------------------- Toyota MR2 sw21 (5sfe(2,2 N/a) --> 5sfTe(2,2 + T) --> 3sgTe(2,0 T) -> 1MZfe(3,0 V6) --> ??) powered by Me & Tyłozmyk :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
brawo, czas kozacki!
![]() |
|
|
![]()
|
|
u mnie pompa z mr2 tez mega glosno chodzila - jak masz podaczona ? tylko plus i minius z duzej wtyczki czy uzywasz tez pozostalych wyprowadzen? A dawala rade? Dobrze wspomagala? U mnie tylko duza wtyka. seryjna z s2/s4 daje od 120 do 150 bar, w zależności od wersji. Pozostaje pytanie ile daje taka z astry/puga407/czegos tam? super zapina audi i fajnie bylo pogadac choc chwilke pozdro Dzieki, correk tez sie zbiera niezle ![]() a u mnie w mr2 pompa z mr2 jest cicha ![]() Czyli pewnie ta moja moze byc troche zdechla... brawo, czas kozacki! ![]() Dzieki ![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
załóż dragowe opony i strzelaj z odcinki, przy takeiej niskiej wadze spokojnie jest to rozwiązanie.
|
|
![]()
|
|
takie coś znalazłem:
CYTAT Electro-hydraulic power steering system of the Opel Astra (1997). The individual components are: 1 electrically operated power-steering pump with integrated reserve tank ('power pack') 2 pump-steering valve hydraulic lines 3 rack and pinion steering gear with external drive, attached to auxiliary frame 4 steering valve. Pressure hose Sensor cable Control system, e.g. steering speed signal Returnhose To the power supply Pressure supply unit with integrated control device Standard rack and pinion hydraulic steering (by ZF) Fig.4.19 Open-centre control system from ZF. The pressure supply unit designed as a modular unit can befitted with different electric motors (DC motor with or with- out brushes) and pump fuel feed volumes (1.25-1.75 cm3 per rpm) depending on its particular function. Oil tanks for horizontal or vertical installation are also available. Operating pressure is up to 120 bar, with a maximum power consumption of 80 A. HTH -------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 27 February 2004 Skąd: Piotrków Tryb. ![]() |
No to po SeatRacing 2012. Impreza dla mnie bardzo udana, nie najezdzilem sie za bardzo ale to to pojezdzilem wystarczylo na: ![]() Niestety nikt z moich nie nagral chocby jednego mojego przejazdu :/ Jesli wiec ktokolwiek ma zdjecia/filmy to bede wdzieczny za umieszczenie tutaj. Wieczor przed "seatem" podstroilo sie troszke auto. Koziol poprawil troche "zimowy" soft bo auto puchlo przy letnich temperaturach. Teraz juz jeest git. W 15min po strojeniu, przy testach zrobilem to: ![]() Moja pierwsza ![]() Na mini sprawnosciowce wyszlo jeszcze ze moja pompa wspomagania zupelnie nie ogarnia krotkiego magla i nie moglem ukrecic kiery.. Takze tu prosba o podpowiedz, z czego zastosowac pompe elektro-hydrauliczna zeby dalo to rade? Moja z MR-2 nie ogarnia... jechałem z toba w parze nawet nie pamietam ... heh tak to jest jak 17 przejazdów sie zrobi ![]() -------------------- Polskie VTI - Fiat SC 1.4 16v - et 14,665 - Ryki 2008
Czeskie TSI - Octa 2FL 1.8tsi SWAP na 2.0tsi - et 12,939s/193km/h - Olsztyn 2015 2 v-ce MISTRZ POLSKI Klasy PROFI FWD TURBO |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 June 2008 Skąd: KrK/RbK ![]() |
Czyli pewnie ta moja moze byc troche zdechla... z drugiej strony na to patrząc może pompa z mr2 u Ciebie/Was nie wyrabia z tego względu że przód w mr2 jest bardzo lekki; okolo 62% masy jest na tyle. A i w serii wychodzi na wąskich 195/15 oponkach ![]() -------------------- Toyota MR2 sw21 (5sfe(2,2 N/a) --> 5sfTe(2,2 + T) --> 3sgTe(2,0 T) -> 1MZfe(3,0 V6) --> ??) powered by Me & Tyłozmyk :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 May 2007 Skąd: triocity ![]() |
w 200sx z v8 srednio dawala rade, dziwne czucie ukladu bylo plus lekko ciezko chodzil. ona bedzie chodzila cicho kiedy podlaczysz sterownik do drugiej wtyczki, wtedy reguluje predkosc pracy i podnosi obroty dopiero w momencie krecenia kierownica, tak jest w mr2, dlatego tam jest cisza, poza tym mega wazny jest sposob montazu.
-------------------- mk2 vrt 4motion
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 02:04 |