![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 20 January 2009 Skąd: UK, within M25 ![]() |
Wiem ,że ktoś,kto czyta moje wypowiedzi ,może odnieść wrażenie,że jestem mocno wybredny i jak tak dalej pójdzie niczego nie kupię,ale pieniądze,które chcę przeznaczyć są z tych tzw.ciężkich i myślę ,że środki ostrożności są tu jak najbardziej pożądane. Nic z tych rzeczy. Dzisiaj trzeba byc wybrednym, ostroznym i podejrzliwym przy zakupie uzywanych samochodow jezeli nie chce sie kupic przystanku autobusowego albo swinki skarbonki. Nie tylko w Polsce, ale wszedzie w europie i przedzial cenowy auta tez nie ma znaczenia ![]() Zycze szczescia i wytrwalosci w poszukiwaniach, wybor swietny ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 28 September 2010 ![]() |
(...)Wiem ,że ktoś,kto czyta moje wypowiedzi ,może odnieść wrażenie,że jestem mocno wybredny i jak tak dalej pójdzie niczego nie kupię,ale pieniądze,które chcę przeznaczyć są z tych tzw.ciężkich i myślę ,że środki ostrożności są tu jak najbardziej pożądane.(...) Wątpię, żeby ktokolwiek na tym forum odniósł takie wrażenie. Twoje potyczki z rodzimym rynkiem samochodów luksusowych pokazują jedynie, że niezależnie od budżetu i klasy samochodu ciężko jest kupić coś w stanie zadowalającym ludzi, dla których samochód to nie tylko środek do przemieszczania się z punktu A do punktu B. Przemyślałbym jednak propozycje innych samochodów, bo koszty doprowadzenia do stanu używalności będą jednak niższe, a wiele z nich jest świeższe, co również wpływa na wizerunek. Niemniej jednak ciężko o godnego konkurenta. Życzę wytrwałości w poszukiwaniach tego idealnego i podziwiam trzeźwe myślenie przy kupowaniu samochodu marzeń. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 03 October 2006 Skąd: Kielce ![]() |
A może kolega Szleli z TEGO wątku pomoże ściągnąć z USA pewną sztukę z pierwszej ręki ?
-------------------- STOP PIJANYM KIEROWCOM
Ford Focus TDCi 123KM@327Nm |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 11 January 2005 Skąd: łódzkie ![]() |
Długi weekend pozwolił rozeznać sie przynajmniej w trzech ogłoszeniach Continentali w Polsce. Sprawdziliśmy te oto auta: niby poważny człowiek, a lata za samochodem z jednego końca Polski na drugi. W dodatku po przybytkach mających w nazwie: Auto Handel, czy salon samochodów używanych. http://otomoto.pl/bentley-continental-gt-C19716557.html http://otomoto.pl/bentley-continental-gt-m...-C22425920.html http://otomoto.pl/bentley-continental-gt-5...-C17648875.html Zawsze myślałem, że osoba kupująca Bentleya, zleca to zadanie swojej uroczej asystentce, a to wysyła maila/dzwoni do autoryzowanych dealerów na terenie kraju, bądź zagranicy celem zaproszenia do złożenia oferty na samochód w takiej, a takiej specyfikacji, z taką mocą, w cenie xxx tysięcy. A że będzie odrobinę drożej niż ulep z garażu pana Zdzisia... Cóż, dobre rzeczy rzadko bywają tanie... rozpoczęcie poszukiwań Bentleya powinno rozpocząć się (i zakończyć ![]() http://www.warsaw.bentleymotors.com/Pre-Ow...wned-Programme/ -------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
A co to po używanego benka lata się helikopterem ?
Proszę Cię... -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
niby poważny człowiek, a lata za samochodem z jednego końca Polski na drugi. W dodatku po przybytkach mających w nazwie: Auto Handel, czy salon samochodów używanych. Zawsze myślałem, że osoba kupująca Bentleya, zleca to zadanie swojej uroczej asystentce, a to wysyła maila/dzwoni do autoryzowanych dealerów na terenie kraju, bądź zagranicy celem zaproszenia do złożenia oferty na samochód w takiej, a takiej specyfikacji, z taką mocą, w cenie xxx tysięcy. A że będzie odrobinę drożej niż ulep z garażu pana Zdzisia... Cóż, dobre rzeczy rzadko bywają tanie... rozpoczęcie poszukiwań Bentleya powinno rozpocząć się (i zakończyć ![]() http://www.warsaw.bentleymotors.com/Pre-Ow...wned-Programme/ haha, dziwne masz pojecie o ludziach. Co ciekawsze powiem Ci ze tacy ludzie czesto przyjazdzaja np. Passatem B6. ba! bywaja nawet tacy co przyjezdzaja jeepem z laweta po takie auta! ![]() To nie auto za 200k€, tylko cena nowej S, 7er w salonie. Spokojnie, to naprawde normalni ludzie, nie ma co dorabiać ideologi. -------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
niby poważny człowiek, a lata za samochodem z jednego końca Polski na drugi. W dodatku po przybytkach mających w nazwie: Auto Handel, czy salon samochodów używanych. Zawsze myślałem, że osoba kupująca Bentleya, zleca to zadanie swojej uroczej asystentce, a to wysyła maila/dzwoni do autoryzowanych dealerów na terenie kraju, bądź zagranicy celem zaproszenia do złożenia oferty na samochód w takiej, a takiej specyfikacji, z taką mocą, w cenie xxx tysięcy. A że będzie odrobinę drożej niż ulep z garażu pana Zdzisia... Cóż, dobre rzeczy rzadko bywają tanie... rozpoczęcie poszukiwań Bentleya powinno rozpocząć się (i zakończyć ![]() http://www.warsaw.bentleymotors.com/Pre-Ow...wned-Programme/ Nie no, bez jaj ![]() ![]() ![]() EDIT: Widzę, że koledzy mnie ubiegli. -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 30 January 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
Co zmienia faktu, że szukanie samochodu po komisach, raczej zwiększa prawdopodobieństwo trafienia na muke
![]() -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Oczywiście, że tak. Ja wystrzegam się komisów nawet w przypadku aut za mały ułamek tej kwoty. Odniosłem się raczej (podobnie, jak przedmówcy - takie mam wrażenie) do fragmentu ze zlecaniem poszukiwań auta asystentce, jakby przyszłemu właścicielowi auta za 300k nie przystało samodzielnie go szukać
![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 24 March 2011 Skąd: ZG ![]() |
http://www.warsaw.bentleymotors.com/Pre-Ow...tal_GT_4553953/ ten sie wydaje calkiem ciekawy
-------------------- Bylo: A4 b5 1.9tdi, TT 1.8T, S6 C5 manual 4.2, S6 C6 5.2, A8 d3 4.2
Jest: Corvette C6 6.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Przecież już tam dzwonił:
CYTAT Cóż osoba ,z którą rozmawiałem była bardzo miła,ale na pytanie o sprawdzenie auta w serwisie przeze mnie wybranym i przez osobę przeze mnie wybraną, raczyła tylko odpowiedzieć lakonicznie w stylu " nie jestem pewny, auto jest na 100% sprawne". -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Troche dziwne że ASO sie boi. Wkoncu to ich auto i byle czego by przeciez nie sprzedawali, zeby nie zepsuc swojej renomy
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 28 December 2011 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Moje uszanowanie.
Panowie widzę mają ciekawe zdanie o osobach,które chcą kupić nieco droższe auto .Rozumiem,gdyby słowa były skierowane do kogoś kto kupuje nowe auto wartości 300 tyś ale euro .Nie zamierzam nawet udawać osoby w stylu multimilionera i proszę również mnie o to nie posądzać,a wydanie polecenia mojej sekretarce, by szukała auta-egzotyka za kilkaset tyś zł to raczej niezbyt trafny pomysł.Przypominam ,że chcę kupić auto używane,które ówcześnie należy dokładnie zdiagnozować,a nie liczyć, iż sprzedający to mówiąc kolokwialnie " swój chłop" i z pewnością nas nie oszuka.Continental jest rzadkością, ale używanego kupuje się z taką samą nieufnością jak każde inne auto. Co do ogłoszeń: dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów ,dostałem taką ofertę: http://gsinvest.pl/index.php?page=shop.pro...rt&Itemid=7 Kusi ona mnie niesamowicie,tylko cena wydaje się niska,ale z pewnością sprawdzę to ogłoszenie. Szukałem auta poprzez najpopularniejsze strony internetowe, o takowej tematyce.Podkreślam,że jestem laikiem motoryzacyjnym,a prestiżowe firmy oferujące auta używane są mi jak najbardziej obce,stąd potrzeba założenia niniejszego tematu właśnie na tym forum,gdzie ludzie ,jak zauważyłem,odznaczają się wiedzą ,której mi brak.Jak ktoś wcześniej napisał,dzwoniłem w sprawie continentala z linku podanego wcześniej, z wypowiedzi pana wywnioskowałem,że sprawdzenie auta w innym serwisie to problem,dla mnie to nieco niepoważne ,drążył dalej tego ogłoszenia nie będę. Pozdrawiam i proszę o nietraktowanie mojej osoby jak kogoś majętnie równego z szejkiem niższego szczebla. Artur Śmigły. -------------------- Mercedes SL 500 2004 był
Toyota Land Cruiser V8 2006 pozostał ... niestety |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 17 September 2011 Skąd: Płock ![]() |
Polecam firmę GS mialem kontakt z nimi profesionaliści i zapaleńcy motoryzacyjni za razem .
Co nie zmienia sytuacji auto trzeba dokładnie sprawdzić Pozdrawiam -------------------- E 63 S AMG
E30 318is zbudowane na Tor ;) E36 328 zbudowane na Tor ;) |
|
|
gość_KORU_* |
![]()
|
![]() |
...Continental jest rzadkością, ale używanego kupuje się z taką samą nieufnością jak każde inne auto.... Czy jest rzadkością ? no w Warszawie mozna go często zobaczyc, to samo we Wrocławiu. Znalazłem forum na którym ludzie wrzucaja fotki egzotycznych samochodow nie tylko z Polski. Od 2005 roku założono temat z Bentleyem Continentalem i do tej pory jest juz 113 stron. Najnowszy model z 2011 ma aż 5 stron. Sa także inne marki to raczej taka ciekawostka po jakimś czasie oglądanie staje się nudne. ![]() http://forum.exoticcars.pl/viewtopic.php?t...&start=1665 http://forum.exoticcars.pl/viewforum.php?f=26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
KORU to ze te auta jeżdżą nie oznacza ze każde z nich jest na sprzedaż.
W PL jest problem z trafieniem bezwypadkowego i zadbanego auta, tym trudniej jeżeli jest to egzotyk. Jednak sądzę ze z czasem główny bohater wątku trafi na godne zakupu auto. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 31 October 2008 Skąd: Gdańsk ![]() |
Moze troche ot, ale temat ma dopiero 2 tygodnie, a niektorzy tutaj widze, ze spodziewaja sie cudow. Ile wedlug Was szuka sie uzywanego auta w godnym stanie? 2 dni? Owszem, zdarzy sie, ale badzmy szczerzy - im wiecej pieniedzy przeznacza sie na auto, tym bardziej pewnym chce sie byc przy samym zakupie, mi sie to wydaje naturalne i oczywiste.
Zycze szybkiego znalezienia dobrego egzemplarza, koniec ot. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 December 2005 Skąd: Płock ![]() |
hehe asystentka ma oglądac bentleya? dajcie spokój! moj kolega który chciał kupic bentleya podjechał w dresach bo akurat byl po zawodach i miał po drodze i jakos został przyjety zyczliwie i własciciel sie nie dziwił (no benka nie kupił ale motorówke juz tak
![]() -------------------- BMW E64 645i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 09 November 2002 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Ten Bentley z GS Invest rejestracje WOT i "do sprowadzenia" ? Rozumiem, że zdjęcia są poglądowe a oferta przykładowa na tzw. "wabik" czyli "akurat ten egzemplarz się sprzedał, ale możemy sprowadzić podobne nieco droższe obecnie" ?
-------------------- srtb
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 17 November 2005 ![]() |
lub po prostu blad w ogloszeniu bo pewnie wstawiaja z szablonu.
Ps. Przykryjest fakt ze powoli ludzie mysla ze nie normalne jest szukanie auta w komisie... dla mnie nie normalne jest to ze takie auto sa sprzedawane w komisach a kazdy zdaje sie powoli uwazac to wrecz za normalne :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 27 August 2025 - 01:38 |