Shoutbox 0 nowych PW 

9 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Closed TopicStart new topic
> Bentley Continental GT
czesław
post Thu, 05 Jan 2012 - 15:04
Post #61

Forum Killer

Ls 600h jest AWD i na pewno bardziej komfortowy. Ale nie wyglada wink.gif

--------------------
Mocy Dostarcza JETRONIK
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 05 Jan 2012 - 15:04
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
rennen
post Thu, 05 Jan 2012 - 16:13
Post #62

I live here !

CYTAT(KORU @ Thu, 05 Jan 2012 - 16:06) *
Przypominam ze temat ma byc tylko o Bentleyu Continental GT. Jego bezposrednim konkurentem jest Mercedes CL 65 AMG. Nie zadne Ferrari 599 oraz inne wynalazki.

Koru, to auto nie ma konkurenta. Nie ma innego dużego luksusowego coupe z napędem 4x4. A poza tym jeśli chodzi o prestiż mercedes to plebs przy bentleyu, co by nie próbował robić wink.gif a 65 AMG to tylko "gruba" wersja zwykłego CLa który wygląda identycznie i możesz go zobaczyć na co 2 ulicy w centrum Warszawy. Bentley nie ma taniej wersji, nie produkuje też konkurenta C-klasy ani sprintera, dlatego jeśli chodzi o prestiż, który wydaje się bardzo ważny dla autora to nie ma o czym gadać.

--------------------
'93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8

+Quote Post
microlot
post Thu, 05 Jan 2012 - 16:47
Post #63

Super User

KORU, jechałeś kiedy kolwiek któymś z wymienionych samochodów?? Odnoszę wrażenie, że nie . Uwierz w to co mówią inni którzy mieli styczność, CL mógłby mieć srylion koni i skóry z wieloryba a i tak CGT bije go na głowę nawet "w podstawie" smile.gif
Napęd na 2 ośki robi swoje, w zeszłą zimę ze znajomym zrobiliśmy małe porównanie. Continental FS vs mój XJ. Chyba nie trzeba tłumaczyć jak wielka była różnica, start poprostu miażdży jak na takiego kolosa, nie ważne czy sucho, mokro czy leży śnieg.

Jeśli miałbym odpowiednie fundusze z chęcia sam bym zakupił FS'a smile.gif

+Quote Post
Artursmigly
post Thu, 05 Jan 2012 - 18:01
Post #64

Rookie

Witam Panów.

Cieszę się,że dyskujsa rozwineła się,ale bardzo proszę bez zbędnych emocji i wzajemnego obrażania się.

Zaryzykuję stwierdzenie ,że pan rennen najlepiej ujmuje status Continentala wśród innych aut. Możecie mi panowie wierzyć lub nie,ale prowadząc auto nie mam głowy do jakichkolwiek akrobacji,czy też poświęcania większej uwagi na stateczność auta i jego zachowanie.Mam na myśli to ,iż gdy jadę Continentalem ,to tak jakby ktoś wiele wyręczał za mnie.Cisza,moja ulubiona muzyka,niewyczuwalnie tłumione nasze ukochane nierówności i zawsze ,w każdym momencie bezpieczeństwo.Dziś paskudna pogoda w postaci śniegu i deszczu bardzo podkresliła walory napędowe Bentleya.Auto jest ciężkie,choć w prowadzeniu tego się nie odczuwa,do tego napęd na wszystkie koła i mogłem swobodnie jechać na bardzo mokrej jezdni tak jakby to było lato.Zero stresu. W swojej karierze motoryzacyjnej posiadałem całkiem mocne tylnonapędowe auto ,a mianowicie mercedesa S w126 5,0 SE.Może wielkiej mocy tam nie było ,bo 250km,ale tym autem już miałbym dziś trudności,w przypadku jazdy płynnej i dynamicznej.W continentalu po prostu jadę i nic mnie innego nie interesuje.

Ktoś z panów wspomniał o podobieństwie materiałów wykończeniowych bentleya i Mb Cl, niestety nie mogę się zgodzić.Długo przymierzałem się do cl-a zanim kupiłem Sl-a ,a było to w roku 2006,do dziś bardzo dobrze pamiętam materiały użyte i w żaden sposób nie mają one porównania do tych w continentalu.

Wspomnieliście panowie o Jaguarze i o nieświadomości motoryzacyjnej ludzi dość zamożnych: powiem panom ,że nie do końca to jest prawdą.O ile laicyzm jeśli chodzi o zagadnienia techniczne jest powszechny,o tyle już ceny i wyjątkowość aut już nie i proszę mi wierzyć , że klient potrafi odróżnić, czy też docenić wartość auta.Swoją drogą Jaguary były dobre do końca lat 90-tych.

Słowo jeszcze o ferrari i innych sportowcach tej klasy; są to auta niewątpliwie kłujące w oczy i zadające wiele szyku,ale po jednym zdarzeniu,które na długo utkwiło mi w pamięci,szybko wyrobiłę msobie opinię o takich ekscesach.Jeden z klientów na przyjęcie przyjechał ferrari i zawisł na progu zwalniającym.Proszę mi uwierzyć ,że to nie było ani eleganckie,ani nawet smaczne.

Skontaktowałem się z właścicielem tego oto modelu:

http://otomoto.pl/bentley-continental-gt-5...-C17648875.html

Po jutrze mam go obejrzeć z osobą " w temacie".

Wiem natomiast ,iż po zakupie autem zajmie sie firma " mansory" za pośrednictwem pana o nicku F16 i.e.

Pozdrawiam

Artur Śmigły.

--------------------
Mercedes SL 500 2004 był

Toyota Land Cruiser V8 2006 pozostał ... niestety

+Quote Post
gość_KORU_*
post Thu, 05 Jan 2012 - 18:05
Post #65

CYTAT(microlot @ Thu, 05 Jan 2012 - 16:47) *
KORU, jechałeś kiedy kolwiek któymś z wymienionych samochodów?? Odnoszę wrażenie, że nie . Uwierz w to co mówią inni którzy mieli styczność, CL mógłby mieć srylion koni i skóry z wieloryba a i tak CGT bije go na głowę nawet "w podstawie" smile.gif
Napęd na 2 ośki robi swoje, w zeszłą zimę ze znajomym zrobiliśmy małe porównanie. Continental FS vs mój XJ. Chyba nie trzeba tłumaczyć jak wielka była różnica, start poprostu miażdży jak na takiego kolosa, nie ważne czy sucho, mokro czy leży śnieg.

Jeśli miałbym odpowiednie fundusze z chęcia sam bym zakupił FS'a smile.gif

Wiadomo ze Bentley to szlachetna marka, recznie składany i wogole materiały najwyzszej jakosci. Jednak w motoryzacyjnym świecie powiniem miec jakiś odpowiednik z którym mozna go choc trochę porównywac. Przewaga napędu na 4 koła podczas ruszania jest oczywista, na dodatek Flying Spur to limuzyna ktora jedzie aż ponad 300 km/h. Wszystko tam musi byc na najwyższym poziomie. Podoba mi sie Continental ale nie jezdziłem nim osobiście. Może kiedys bede jeździł. tongue.gif

+Quote Post
HubertRinkon
post Thu, 05 Jan 2012 - 18:13
Post #66

Frequent User

Ciężko oceniać po zdjęciach ale wydaję mi się że bezwypadkowy to on nie jest ( domniemam naprawę przodu auta )
W tym konkretnym egzemplarzu nie podobają mi się kierownica i felgi

Pozdrawiam

Ps. Jak kupisz to się pochwal smile.gif

--------------------
E 63 S AMG
E30 318is zbudowane na Tor ;)
E36 328 zbudowane na Tor ;)

+Quote Post
danielsiespieszy
post Thu, 05 Jan 2012 - 18:46
Post #67

User

CYTAT(Artursmigly @ Thu, 05 Jan 2012 - 18:01) *
Wspomnieliście panowie o Jaguarze i o nieświadomości motoryzacyjnej ludzi dość zamożnych:

Wiem natomiast ,iż po zakupie autem zajmie sie firma " mansory" za pośrednictwem pana o nicku F16 i.e.

Vitesse Rose smile.gif

+Quote Post
Performante
post Thu, 05 Jan 2012 - 19:08
Post #68

Forum Killer

CYTAT(HubertRinkon @ Thu, 05 Jan 2012 - 18:13) *

Ciężko oceniać po zdjęciach ale wydaję mi się że bezwypadkowy to on nie jest ( domniemam naprawę przodu auta )
W tym konkretnym egzemplarzu nie podobają mi się kierownica i felgi

Pozdrawiam

Ps. Jak kupisz to się pochwal smile.gif

Akurat felgi i kierownica to najtansze elementy do zmiany w samochodzie. Można pokusić się o oryginalne elementy, lub w tym przypadku MY możemy zmienić całe wnętrze w zależności od preferencji (zmiana rodzaju drewna lub wymiana na karbon, kierownica w wybranym przez klienta wzorze i materiale).

W przypadku tego egzemplarza warto zacząć od CARFAXu, to już coś zapewne powie. Naparwde zalecam ogromną ostrożność przy tych samochodach, bardziej niż przy zwykłych.

--------------------
911 992 4S
M5 F90 800KM

+Quote Post
Artursmigly
post Thu, 05 Jan 2012 - 19:24
Post #69

Rookie

danielsiespieszy- dostałem wyraźną informację ,że pan F16 jest przedstawicielem firmy Mansory.

Dziekuję za podejżenia co do modelu,pojutrze wszystko się okaże.Pełnomocnik właściciela mówi ,że auto absolutnie bezwypadkowe i jest w stanie zapłacić za sprawdzenie auta w dowolnej stacji,pod warunkiem faktycznego zainteresowania.

Alufelgi ,czy kierownica to rzecz gustu.Mi np. bardzo odpowiada taki obraz Continentala:

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://...um=1&itbs=1

i do takiego wyglądu chciałbym podążać, z nieco mniejszym rozmiarem kół.

Pozdrawiam

Artur Śmigły

--------------------
Mercedes SL 500 2004 był

+Quote Post
Andrzej_K
post Thu, 05 Jan 2012 - 19:40
Post #70

Super User

CYTAT(Artursmigly @ Thu, 05 Jan 2012 - 19:24) *
Alufelgi ,czy kierownica to rzecz gustu.Mi np. bardzo odpowiada taki obraz Continentala:

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://...um=1&itbs=1

i do takiego wyglądu chciałbym podążać, z nieco mniejszym rozmiarem kół.

Pozdrawiam

Artur Śmigły

Zadziwiająco powściągliwa aranżacja jak na Kahna... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

+Quote Post
microlot
post Thu, 05 Jan 2012 - 19:55
Post #71

Super User

CYTAT(KORU @ Thu, 05 Jan 2012 - 18:05) *
Przewaga napędu na 4 koła podczas ruszania jest oczywista, na dodatek Flying Spur to limuzyna ktora jedzie aż ponad 300 km/h.

Nie chodzi tylko o przewagę podczas ruszania, Jag ma tylko 400 kucy i czasami na mokrej nawierzchni przy pełnym bucie traci przyczepność, w GT czy FS nie ma takiej opcji smile.gif

+Quote Post
Parkit
post Thu, 05 Jan 2012 - 21:50
Post #72

Rookie

Miałem tą przyjemność robić 2 Continentale. Zajmuje się auto detailingiem. Wszystkie elementy karoserii i wnętrza spasowane były perfekcyjnie. Mimo mże obydwa pojazdy były po konkretnych przejściach. Bentley to na dzień dzisiejszy VOLKSWAGEN. Na pierwszy rzut oka widać części stosowane w VAG. Większość serwisów VW jest w stanie opanować to auto. Ja polecam www.sserwis.pl Jest to niezależny autoryzowany serwis grupy volkswagena.
Niestety większość tych aut to wraki z usa. Te które ja robiłem jechały do naszych zachodnich sąsiadów. Jeden był spalony w środku. Drugi miał nowy dach i ćwiartkę. Czyli handlarz sprowadził 3 sztuki z których zrobił dwie na "szpice". Potem wywozi do Niemiec. Kiedyś te auta wrócą do naszego pięknego kraju jako "pewne" auta od pierwszego właściciela. Niestety taka jest pardwa. Pozdrawiam i życzę dalszych ekscytujących podróży.

+Quote Post
PiurielSR
post Thu, 05 Jan 2012 - 23:44
Post #73

Forum Killer

CYTAT(Artursmigly @ Thu, 05 Jan 2012 - 18:01) *
Słowo jeszcze o ferrari i innych sportowcach tej klasy; są to auta niewątpliwie kłujące w oczy i zadające wiele szyku,ale po jednym zdarzeniu,które na długo utkwiło mi w pamięci,szybko wyrobiłę msobie opinię o takich ekscesach.Jeden z klientów na przyjęcie przyjechał ferrari i zawisł na progu zwalniającym.Proszę mi uwierzyć ,że to nie było ani eleganckie,ani nawet smaczne.

Pozdrawiam

Artur Śmigły.

Panie Arturze

Proszę nie brać mojego cytatu Pana wypowiedzi jako szyderczej, jednak bardzo mi się spodobała powyższa jej część.
Co do BCGT to zawsze był w moim mniemaniu autem, które jest doskonałe w każdym względzie. Lepiej nie mógł pa wybrać.
Może Bugatti Galiber, które może wejdzie do produkcji lub nie, ale to już temat na rozmowę w innym wątku.

Pozdrawiam
-------------------
Łukasz Kowalski

--------------------
╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮

+Quote Post
Artursmigly
post Mon, 09 Jan 2012 - 18:44
Post #74

Rookie

Witam ponownie.

Długi weekend pozwolił rozeznać sie przynajmniej w trzech ogłoszeniach Continentali w Polsce. Sprawdziliśmy te oto auta:

http://otomoto.pl/bentley-continental-gt-C19716557.html

http://otomoto.pl/bentley-continental-gt-m...-C22425920.html

Byłem ostrzegany o problematyce znalezienia pewnego auta tego typu,ale nie sądziłem,że to ma aż takie przełożenie w rzeczywistości.Bezawaryjność ,to słowo polskim sprzedawcom aut i właścicielom o zupełnie odmiennym znaczeniu.Pytam się szanownego właściciela lub przedstawiciela o historię auta,telefonicznie jest wszystko bardzo kulturalnie i ładnie,a na spotkaniu na żywo auto prezentuje się zupełnie odmiennie, ba nawet doszło do incydentu zakwestionowania kompetencji pana mechanika toważyszącego mi.Myslałem,że ludzie,którzy kiedyś nabyli auto warte kilkaset tyś zł mają nieco inny poziom kultury.Każde z powyższych aut było po solidnym wypadku i każde odznaczało się mniej lub bardziej poważnymi niedomaganiami.Jeden ze sprzedających tak usilnie namawiał mnie na kupno,że nawet chciał obniżyć cenę o 45 tyś zł byle by sprzedać niechciany samochód.Sytuacja dla mnie niepoważna tymbardziej ,że upust nie zrekompensował by awarii tego konkretnego modelu

Przyznam,że mój optymizm mocno oberwał od rzeczywistego stanu rynku aut luksusowych w Polsce.Podejrzewam,choć chciałbym się mylić,że pozostałe ogłoszenia są w podobnym charakterze.Dlatego też ciężar poszukiwań przeniosłem za granicę.Licze,że niektórzy panowie z tego forum znajdą auto satysfakcjonujące mnie.Budżet auta od lutego wzrośnie do 370-400 tyś zł gdyż w tym momencie zostanie sprzedany SL.Mam nadzieję,że uda mi się nabyć auto bezwypadkowe w tej cenie.

Pozdrawiam

Artur Śmigły

PS.Jest mi bardzo miło, że są osoby na forum ,które kojarzą moje auto w Bydgoszczy. Pozdrawiam tych panów serdecznie.

--------------------
Mercedes SL 500 2004 był

+Quote Post
Zulf
post Mon, 09 Jan 2012 - 21:33
Post #75

Super User

http://moto.allegro.pl/bentley-continental...2046966664.html

Może tego jeszcze warto sprawdzić ? Przelać pieniądze na konto firmy, firma bierze samochód do serwisu na sprawdzenie a serwis przefaksuje lub wysyła maila z opinią. Zaoszczędzony czas, trasa i nerwy.

+Quote Post
Brychu
post Mon, 09 Jan 2012 - 21:48
Post #76

Forum Homee

Panie Arturze wysłałem PW.

--------------------
srtb

+Quote Post
yanaki
post Tue, 10 Jan 2012 - 11:04
Post #77

Super User

małe OT, co prawda nie dotyczy samochodu za 300 tys, ale ok 100, w duuużyyym komisie w Wawie na hasło wizyta w autoryzowanym serwisie odmówiono mi argumentująć to tym, ze w serwisie naściemniają mi na tamat samochodu, bo będą chcieli wcisnąć mi samochód od siebie :-)

--------------------
dostałem drugą szansę :-)))...

+Quote Post
subek
post Tue, 10 Jan 2012 - 11:14
Post #78

Forum Killer

CYTAT(Artursmigly @ Mon, 09 Jan 2012 - 18:44) *
Witam ponownie.
Byłem ostrzegany o problematyce znalezienia pewnego auta tego typu,ale nie sądziłem,że to ma aż takie przełożenie w rzeczywistości.Bezawaryjność ,to słowo polskim sprzedawcom aut i właścicielom o zupełnie odmiennym znaczeniu.Pytam się szanownego właściciela lub przedstawiciela o historię auta,telefonicznie jest wszystko bardzo kulturalnie i ładnie,a na spotkaniu na żywo auto prezentuje się zupełnie odmiennie, ba nawet doszło do incydentu zakwestionowania kompetencji pana mechanika toważyszącego mi.Myslałem,że ludzie,którzy kiedyś nabyli auto warte kilkaset tyś zł mają nieco inny poziom kultury.Każde z powyższych aut było po solidnym wypadku i każde odznaczało się mniej lub bardziej poważnymi niedomaganiami.Jeden ze sprzedających tak usilnie namawiał mnie na kupno,że nawet chciał obniżyć cenę o 45 tyś zł byle by sprzedać niechciany samochód.Sytuacja dla mnie niepoważna tymbardziej ,że upust nie zrekompensował by awarii tego konkretnego modelu

Przyznam,że mój optymizm mocno oberwał od rzeczywistego stanu rynku aut luksusowych w Polsce.Podejrzewam,choć chciałbym się mylić,że pozostałe ogłoszenia są w podobnym charakterze.Dlatego też ciężar poszukiwań przeniosłem za granicę.Licze,że niektórzy panowie z tego forum znajdą auto satysfakcjonujące mnie.Budżet auta od lutego wzrośnie do 370-400 tyś zł gdyż w tym momencie zostanie sprzedany SL.Mam nadzieję,że uda mi się nabyć auto bezwypadkowe w tej cenie.

Pozdrawiam

Artur Śmigły

PS.Jest mi bardzo miło, że są osoby na forum ,które kojarzą moje auto w Bydgoszczy. Pozdrawiam tych panów serdecznie.

Pewnie Pan na jakichś marnych handlarzy trafił. Radzę poszukać używanych z sieci dealerskiej np. http://www.warsaw.bentleymotors.com/Pre-Ow...tal_GT_4553953/. Z handlarzami z allegro bym sobie dał spokój, szkoda zdrowia i nerwów. Ceny u dealera są wyższe ale zazwyczaj mają odzwierciedlenie w stanie auta.

--------------------
BMW

+Quote Post
Performante
post Tue, 10 Jan 2012 - 21:00
Post #79

Forum Killer

Myśle, że ktos zaufany napewno znajdzie dobre auto, ale to powyzej z GS Invest jak pisze wyraznie jest do sprowadzenia, wiec raczej marne szanse ze sprawdzeniem w serwisie.

Ostrzegam także przed samochodami zza granicy, tam proceder napraw wraków jest taki jak i u nas, co najciekawsze te samochody często posiadają certyfikaty dealerów o idealnym stanie. Ale więcej juz na PW.

Zycze owocnych poszukiwań smile.gif

--------------------
911 992 4S
M5 F90 800KM

+Quote Post
Artursmigly
post Tue, 10 Jan 2012 - 21:32
Post #80

Rookie

Dobry wierczór

Pozwoliłem sobie na telefon do podanego przez pana Subek ogłoszenia.Cóż osoba ,z którą rozmawiałem była bardzo miła,ale na pytanie o sprawdzenie auta w serwisie przeze mnie wybranym i przez osobę przeze mnie wybraną, raczyła tylko odpowiedzieć lakonicznie w stylu " nie jestem pewny, auto jest na 100% sprawne". Dziękuję za dobre chęci,ale poznałem się już na takich odpowiedziach telefonicznych.Wiem ,że ktoś,kto czyta moje wypowiedzi ,może odnieść wrażenie,że jestem mocno wybredny i jak tak dalej pójdzie niczego nie kupię,ale pieniądze,które chcę przeznaczyć są z tych tzw.ciężkich i myślę ,że środki ostrożności są tu jak najbardziej pożądane.

Liczę na ogłoszenia prywatne,a także na dobrego nosa osób m.in.z tego forum.

W każym z Continentali odczułem róznicę w zmianie biegów między łopatkami ,a samym trybem automatycznym.Praca łopatek jest wolniejsza,czy jest możliwość poprawienia tego mankamentu ??

--------------------
Mercedes SL 500 2004 był

+Quote Post

9 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 27 August 2025 - 01:38