![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 02 March 2011 ![]() |
Proszę nie iść drogą wyznaczoną przez GS Invest, aby nie było - bez urazy:
"I nową przypowieść Polak sobie kupi, że i przed szkodą i po szkodzie głupi".... Najpierw sprawdzamy tam, gdzie uważamy za stosowne, później płacimy. -------------------- Dawniej "Wala"
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Warszawa / WN ![]() |
myślę, że każdy średnio rozgarnięty nawet prawnik powie to samo. Oczywiście przy zastosowaniu wskazanego przez GS Invest sposobu sprzedaży auta, też można odzyskać kasę tyle, że dopiero po procesie sądowym. Takie coś budzi mnóstwo kontrowersji tj. co zrobić z autem na czas procesu - depozyt sądowy - koszty? Ile faktycznie się odzyska biorąc pod uwagę utratę wartości pojazdu itp. Jak sprawa przejdzie przez obie instancje i jeszcze nie daj boże zostanie zwrócona do ponownego rozpoznania to parę lat murowane. Co prawda strona przegrywająca płaci, tyle że raz nie jest Pan pewien wyniku (niezbadane są wyroki sądów powszechnych), dwa trzeba temu prawnikowi płacić za czas spędzony nad sprawą, już nawet nie mówię o wpisach sądowych.
Dotychczas myślałem, że wydając tyle pieniędzy na auto to ja dyktuję warunki, a nie sprzedawcy. -------------------- Passat B6 Highline 2.0 TDI DSG (BKP)
Passat B4 Exclusiv VR6 (AAA) Passat B3 Trend Edition 1.8 (ABS) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 11 January 2005 Skąd: łódzkie ![]() |
Nie chcę robić niepotrzebnego zamieszania. nie wiem, po co nasz wtajemniczasz w sprawy finansowe, ale nieważne. Post pewnie pojawił się, żeby go skomentować, co niniejszym czynię Warunki kupna i umowy są nastepujące: -Kwota na dziś dzień to 419tyś zł za bezwypadkowego GT speeda z 2008 roku przebieg 46tyś km -wpłacam zaliczkę w postaci 20tyś zł i panowie z GS Invest sprowadzają mi podanego continentala -po sprowadzeniu ,auto w mojej obecnosci jest badane w ich serwisie -w przypadku bezproblemowości włpacam 399tyś i auto jest moje -po nabyciu sprawdzam auto w wybranym przeze mnie serwisie -gdy auto jednak wykazuje co innego aniżeli na badaniu wcześniejszym ,kwota jest mi zwracana,po uprzednim upewnieniu się panów z GS Invest o zaistniałych okolicznościach ![]() Od rzetelnego i obiektywnego sprawdzania aut, to są rzeczoznawcy samochodowi, a nie przypadkowi mechanicy z przypadkowych garaży. Taki rzeczoznawca autko sprawdzi i wyceni. Usługa jest obiektywna dla obu stron. Wszystko jest jasne i bez zbędnych spięć. Nie rozumiem, jak można coś kupić, a później dopiero sprawdzić to pod względem technicznym, a później ewentualnie prosić o anulowanie transakcji (od czynności cywilno-prawnych płaci się 2% podatku, w przypadku 420k pln tj. jakieś... 10 tysięcy pln. Do tego dojdzie jeszcze koszt ubezpieczenia, rejestracji i innych "drobnostek". Ciekawe, kto ponosi te koszta). Wszystko jest na gębę, czy też GS przekazał już propozycje umowy? Ogólnie mocno naiwne podejście, z gigantycznymi pokładami wiary w ludzką uczciwość, ale XXXXXX
Powód Edycji: wyedytowane przez moderatora, next time będzie warn
-------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 April 2009 ![]() |
Warunki postawione przez GS są tak absurdalne, że aż śmieszne. Proszę się nie dać nabrać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 26 November 2004 Skąd: Warsaw ![]() |
Są na poziomie wczorajszej konferencji na temat ACTA, podpiszemy a póżniej ponegocjujemy, tylko wtedy o czym....
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 28 December 2011 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Witam panów
Widzę,że niektórzy mocno się rozemocjonowali, jako bym z absolutną ufnością powierzył przeznaczone pieniądze wymienionej firmie bez uprzedniego zabezpieczenia.Otóż nie. Gs invest proponuje sprawdzenie continentala w serwisie Bentleya w Warszawie,co moim zdaniem jest dobrym rozwiązaniem.Osoba,która pomaga mi w ustaleniu stanu aut była pracownikiem tegoż serwisu,natomiast z dobrego źródła,bo od klienta powyższej firmy ,dostałem informacje,pozwalajace ustalić pułap zaufania do GS.I tak stwierdzam ,że ze swojej strony grzecznie podziękuję za ofertę panom z GS Invest. W kruczkach prawnych jestem dość biegły jesli chodzi o konsumpcjonizm,a pan ,który wspomniał o cyt: " bentleyokoparce" nie myli się za mocno,gdyż po rozeznaniu się w praktykach tym podobnych działalności stwierdzam,iż jest to nagminne rozwiązanie,co u mnie budzi zmieszanie. Cenę podałem jako szczegół istotny,nie mający na celu chełpliwości czy zapędów w tę stronę. Za nic nie chcę obrażać GS Invest,bo wykazali się dużą kulturą i podejściem.Umowy nikt nie spisywał,ani nie przedstawiał,rozmowa o konkretach bez ustalania ich na piśmie.Być może mógłbym być ich zadowolonym klientem,a warunki umowy wyglądały by inaczej niż te ,które dostałem w przypadku przysłowiowego wyłożenia kasy na stół lecz po zapoznaniu się z kilkoma opiniami zwyczajnie nie chcę ryzykować,czy też narażać się na nieuprzejmości,choć poznałem i bardzo dobre opinie,przekazane w spotkaniu na żywo. Do pana ,którego upomniał moderator: jest jeszcze prawo konsumenta i kruczki związane m.in.z tymi dwoma procentami. Dziękuję wszystkim i każdemu z osobna za troskę i niejako solidaryzację. Uwagę bardziej zwrócę w stronę zagranicy i tu ukłony dla pana BeeMix oraz jeszcze jednej osoby.Liczę na panów. Pozdrawiam Artur Śmigły Acha,taka ciekawostka,odnosząca się do dyktowania warunków; okazuje się ,że firmy trudniące się sprzedażą eskluzywnych,drogich aut prosperują całkiem przywoicie,na tyle by jednak pozwolić sobie na dozę chociażby próby dyktowania warunków,a liczba osób zamożnych w Polsce,wbrew pozorom,rośnie.Taką konkluzję wyniosłem z przyjrzenia się działalnościom o tym charakterze. -------------------- Mercedes SL 500 2004 był
Toyota Land Cruiser V8 2006 pozostał ... niestety |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 09 March 2006 ![]() |
A wiesz dlaczego dobrze prosperują?
Bo wiekszość ludzi szukających samochodów wtakim pułapie cenowym nie ma pojecia o samochodach. Nie znają sie na mechanice. Auto ma jechać z pkt A do B i być reprezentacyjne/luksusowe/prestiżowe. Resztę maja gdzieś. Dlatego tego typu firmy wykorzystują to sprawiając wrażenie bardzo profesjonalnych, znajcych się na rzeczy i potrafiących dopasować ofertę do klienta, który podniecony perfekcyjną obsługą będzie w stanie im zaufać i zostawić każdą ilość pieniędzy. Z każdym serwisem można mieć dobry układ który powie że auto jest super. -------------------- www.facebook.com/rotiformpolska
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 27 November 2005 ![]() |
Czyli poki co temat utkna w miejscu z powodu braku zdrowych sztuk w pl?
SL juz sprzedany? |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 28 December 2011 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Dobry wieczór
SL jeszcze w ten weekend zmieni właściciela. Czekam na oferty ludzi ,którzy szukają auta za granicą.Znalazłem jedną ofertę prywatną z Polski,ale właściciel nie podejmuje kontaktu. Pozdrawiam Artur Śmigły. -------------------- Mercedes SL 500 2004 był
Toyota Land Cruiser V8 2006 pozostał ... niestety |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 August 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
swoja droga fajnie by było jak by Pan spisał (nie mówię że od razu podał) VINy aut które sprawdził i okazały sie ... inne - może ktoś kiedyś tez będzie szukał takiego auta i może być to dla niego bardzooooooooo pomocne
życzę powodzenia auto marzenie |
|
|
gość_KORU_* |
![]()
|
![]() |
Czarny kolor idealnie pasuje do Continentala GT. Ciekawe jakby wyglądał w takim matowym.
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
ogladnij top gear w indiach a zobaczysz jakby wygladal
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
Czarny kolor idealnie pasuje do Continentala GT. Ciekawe jakby wyglądał w takim matowym. ![]() ![]() wyglądałby tak: ![]() ![]() ![]() -------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 25 March 2008 ![]() |
Przeczytalem temat i mam mieszane uczucia. Co do samego Bentleya, hmm to ulubione auto do lansu hamerykanskich pseudogwiazdek typu 50cent itp. To raczej nie jest dla mnie wyznacznik prestizu. Po czestych wizytach w Rosji i obserwacji, kto tam jezdzi Bentleyami, utwierdzam sie tylko w takim przekonaniu. Plus jaki widze w tym aucie, to naped na 4 lapy. Prestizowy Bentley to Brooklands ale to wspomniany budzet x 3. Nie wiem w jakim srodowisku obraca sie osoba zainteresowana zakupem, lecz dla mnie zakup uzywanego w wymienionej kwocie tez nie bardzo pokrywa sie z prestizem. Do tego jestem raczej pewien, ze auta oferowane w Polsce wszystkie maja "ciekawa" historie. Z mojej strony moge polecic firme Zitzmann z Norymbergii. Chyba nawet aktualnie maja jakies Continentale do sprzedania. Faktycznie trudno o bardzo indywidualne i prestizowe coupe, spelniajace wymagania zainteresowanego zakupem.
-------------------- No limits With S2Power
Audi S2 Coupe 414 KM 560 Nm, BMW 650i 367 KM 490 Nm |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 03 May 2004 ![]() |
Ale czemu Pan się uparł na tego CGT ? Tak czy tak jeździć po zakrętach Pan nie będzie, więc nie lepiej kupić FS-a ? Dla przypomnienia i na zachęte.
![]()
Powód Edycji: Wyedytowane - kultury trochę!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Brooklands jest zbudowany na płycie Arnage'a, nie ma nic wspólnego z bezproblemowym użytkowaniem.
-------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Znajomy miał brooklandsa auto bądź co bądź nietuzinkowej i zadkie ale przesiadl sie do CGT z powodów jak wyżej
-------------------- oldboy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 27 November 2005 ![]() |
Panie Arturze, mineło już trochę czasu. Jak domniemam SL juz sprzedany? Co z Continetalem? Skoro SL ma już nowego użytkownika to presja na szybszy zakup Bentleya większa.
|
|
|
gość_KORU_* |
![]()
|
![]() |
mati199 nie ma sie co śmiać, bo jest konkretne stanowisko w tej sprawie.
![]() ...Nie jestem bywalcem for internetowych i pewnie po zakupie bądź też ewentualnej modyfikacji ,tu również nie zabiorę głosu,zresztą gdzież bym śmiał,ale zostałem wychowany tak ,a nie inaczej,że szanownym personom,nawet zza monitoru należy się szacunek stąd per Pan. Poza tym z nikim nie piłem bruderszaftu . ... Wracajac do tematu to chyba bardziej wolę Bentleya Brooklandsa. W porównaniu do Continentala GT, znacznie mniej tych egzemplarzy jezdzi po polskich drogach. Prestiż równiez na wysokim poziomie i na dodatek zabiera na pokład aż 4 osoby. ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety komórka nie bedzie działać ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 18 February 2012 Skąd: Pzn. ![]() |
No trochę inna klasa i kasa. Za użwywanego Brookland trzeba wydać grubo ponad 200k Ojro.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 27 August 2025 - 01:38 |