![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 31 January 2006 Skąd: wRo ![]() |
ale powiedz mi, co mnie obchodzi to jak dealer transportuje moje auto? to jego problem. jestesmy zwiazani umowa zawarta w dniu zamowienia. zaplaciles kase i guzik cie interesuje ze mu auto z lawety spadlo czy ze bylo gradobicie.
-------------------- AMG
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
no ale chyba wiesz co zamawiasz..... prawda ?
jeżeli auto było nowe i nie miało mieć żadnych uszkodzeń... a okazało się, że ma, to się po prostu takiego auta się nie odbiera, czy tak ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 17 December 2009 ![]() |
Ta dyskusja mi przypomina glosna afere z rdzewiejacymi mercedesami . Salony w ramach gwarancji oferuja gratis lakierowanie badz rekompensatę w kwocie 11 000 zl - To jakis absurd.
-------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
tylko kiedy odbierał ktoś merca, to nie ma pojęcia o tym, że zardzewieje
w tym wypadku powstaje pytanie: kiedy te rysy się pojawiły ? jeżeli po tym jak klient obejrzał auto i poszedł je rejestrować.. to sprawa jest prosta: nie odbierać i dać sprawę do prawnika |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 17 December 2009 ![]() |
Napewno moim zdaniem nie zgodzil bym sie na odbior samochodu z najmniejsza wada- place za 100% sprawne auto wiec takiego oczekuje. Im dluzej salon sprawe odwlecze tym mniejsze szanse na pozytywne zalatwienie sprawy.
-------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT place za 100% sprawne auto wiec takiego oczekuje a skąd wiesz, że klient zapłacił za 100% sprawne auto bez uszkodzeń ? dlatego istotna jest tu umowa i jej brzmienie dlatego dobrze by było, gdyby sam zainteresowany doprecyzował całą sytuację |
|
|
![]()
|
|
zgadzam sie z TDesign. nie ma wogole opcji zeby odebrac samochod z jakimis uszkodzeniami. no przeciez to przypomina uklad taki ze zamawiasz samochod i sprzedawca ci mowi ze w gratisie jest rysa na dachu a jak masz obiekcje to zrobia ci rabat:)
-------------------- AMG
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 20 May 2011 ![]() |
Ciekawe, czym byś miszczu logiki jeździł, gdyby nie ten, co kupił Twoje auto jako nowe, w salonie ![]() Wycieczki osobiste to jest to. A jeszcze lepsze jest to : Gdzie ja krytykuje człowieka? Krytykuje jak już zachowanie, czyli pełne zaufanie do handlarzyka w salonie - tak się nie robi, przykład wyżej. Idąc twoją logiką a bardziej jej brakiem. Skoro stać go, jest taki bogaty WOW, na auto z salonu, to czego jęczy o porysowany lakier - przecież go stać, niech zrobi se nowy lakier, albo jeszcze lepiej, jest lepszym człowiekiem (bo go stać) to niech kupi drugie auto. Odbiegnę od tematu kompletnie, Ciekawy przykład : auto kupione w salonie w DE z przebiegiem 5 tyś km, było tańsze o 150 tyś pln niż nówka z polskiego salonu, przy jeżdzeniu właściciela 5 tyś km to 2 miesiące... dureń, trzeba było brać nowe, wtedy by miał respekta u maaad'a, że go stać - byłby kimś ![]() ![]() Swoją drogą, ciekawe to jest. Że jak kupujesz auto używane, to je oglądasz ze wszystkich stron zanim wypłacisz pieniądze. A od Pana z salonu wystarczy sam uśmiech i transfery idą w ruch. Szanowny autorze tematu - czy był Pan/i już u adwokata?? Czy może się Pan/i podzielić opiniami, sugestiami oraz krokami prawnymi podjętymi przez Pan/i, ku pomocy przyszłym nabywcom aut, których też może spotkać takie nieszczęście. |
|
|
![]()
|
|
reprezentujesz wlasnie typowy polski przyklad wycieczek osobistych:) ja osobiscie smieje sie z frustratow twojego pokroju ktorym zylka w tylku peka bo kogos stac... powtorze za paroma kolegami, zebys mogl pierdziec w fotel w swoim uzywanym aucie ktos wczesniej musial w niego pierdziec
![]() ![]() -------------------- AMG
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
no ale chyba wiesz co zamawiasz..... prawda ? jeżeli auto było nowe i nie miało mieć żadnych uszkodzeń... a okazało się, że ma, to się po prostu takiego auta się nie odbiera, czy tak ? Tyle że umowa jest zawarta i coś z nią trzeba zrobić... ![]() Gdzie ja krytykuje człowieka? Krytykuje jak już zachowanie, czyli pełne zaufanie do handlarzyka w salonie - tak się nie robi, przykład wyżej. Zachowanie człowieka, przecież nie twierdzę, że krytykujesz jego fryzurę ![]() Normalnie ci co kupują w salonach auta to na wyjściu tracą 10% wartości auta, Ty stracisz 15%. Trudno, może nauczy Cię to nie kupować aut w salonie O tu. Więcej mi się po prostu nie chce komentować ![]() |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Tyle że umowa jest zawarta i coś z nią trzeba zrobić... ![]() jeżeli auto od chwili zawarcia umowy zmieniło swój stan (pojawiły się uszkodzenia) to umowa tego nie obejmowała... no i trzeba udać się do prawnika lub rzecznika konsumenta (jeżeli kupujemy jako osoba prywatna) |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
no, ale jedna się nie wywiązała...
ale to tylko rozważanie w przypadku kiedy od chwili obejrzenia i wpłacenia kasy.. do chwili odbierania auto uległo uszkodzeniu (a po wpłaceniu kasy i wystawieniu FV auto nie było już własnością salonu a nowego właściciela) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
tylko kiedy odbierał ktoś merca, to nie ma pojęcia o tym, że zardzewieje w tym wypadku powstaje pytanie: kiedy te rysy się pojawiły ? jeżeli po tym jak klient obejrzał auto i poszedł je rejestrować.. to sprawa jest prosta: nie odbierać i dać sprawę do prawnika Nie wiem jak u Ciebie ale w innych zakątkach Polski klient NIE IDZIE REJESTROWAĆ AUTA TYLKO ROBI TO ZA NIEGO SALON NA MOCY ODPOWIEDNICH UPOWAŻNIEŃ . Nie zmienia to jednak faktu że takiego auta z wadami odebrać nie powinno się -nie podpisując protokołu odbioru/finalnej umowy . Ten salon autora też dziwny bo gdyby wierzył ,że polerka pomorze to by to uczynił i tak przygotowane auto przygotował klientowi do odbioru . Niestety ,ale tuszowanie takich rzeczy zdarza się w salonach różnych marek - w niektórych da się to załatwić po gentelmeńsku w nie których na kurwa mać ,albo w sądzie ![]() -------------------- quattro
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Nie wiem jak u Ciebie ale w innych zakątkach Polski klient NIE IDZIE REJESTROWAĆ AUTA TYLKO ROBI TO ZA NIEGO SALON NA MOCY ODPOWIEDNICH UPOWAŻNIEŃ . nie wiem jak u Ciebie z czytaniem.. ![]() ale: problem wygląda następująco: kupiłem w jednym z autoryzowanych salonów nowe auto. zapłaciłem zaliczkę, dostałem fakturę, opłaciłem resztę gotówką (całość), dali mi papiery i auto zarejestrowałem oraz ubezpieczyłem. |
|
|
![]()
|
|
tylko kiedy odbierał ktoś merca, to nie ma pojęcia o tym, że zardzewieje w tym wypadku powstaje pytanie: kiedy te rysy się pojawiły ? jeżeli po tym jak klient obejrzał auto i poszedł je rejestrować.. to sprawa jest prosta: nie odbierać i dać sprawę do prawnika U mnie dobrze ...ale u Ciebie słabiutko ![]() -------------------- quattro
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
skoro potrafisz czytać, czytać ze zrozumieniem...
to po co pijesz do mnie w poście, skoro autor opisał sytuację, że "sam rejestrował" ? tak z czystej i płytkiej złośliwości ? |
|
|
![]()
|
|
skoro potrafisz czytać, czytać ze zrozumieniem... to po co pijesz do mnie w poście, skoro autor opisał sytuację, że "sam rejestrował" ? tak z czystej i płytkiej złośliwości ? Przeczytałeś 1 zdanie ,czy cały mój post ?? Nie pompujmy tego tematu takimi uszczypliwościami ,więc albo Sobie daruj(emy)...albo zapraszam na PW ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 16 November 2002 Skąd: Wawa ![]() |
ale się rozkręciło.
![]() sprawa zakończyła się pozytywnie. wieczorem przedstawie szczegóły, bo nie mam "papierologi" przy sobie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 15 May 2007 Skąd: Oświęcim ![]() |
no to gratuluje czytam temat od początku
danielsiespieszy ty chyba bardziej nawiązujesz do ludzi którzy odkładają kilka lat albo biorą na raty i kupują clio albo inne małe dupowozy gdzie ich dochod roczny nie przekracza połowy wartości auta ale samochód musi być z salonu (h*j ze będziemy robić na niego przez 5 lat ) P.S. mam kilka aut od nowości z salonu na firmę bo jestem głupi bo było mnie stać -chyba nie o to ci chodzi ??? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 09 July 2025 - 00:15 |