![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_mat13por_* |
![]()
|
![]() |
zamiast segera dotoczyc tulejke i ją przykręcić do dyfra. fabrycznie jest tam dystans łożyskujący i seger, który siedzi w rowku. jak dasz buta, to wypycha to zabezpieczenie i nie masz napędu.. przerabialem dwa razy az w koncu zrobilem taki patent i trzyma
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 09 March 2007 ![]() |
gdzie kupowałes wskazniki?
bo mocno choruje na Stack'a, ale jak patrze na ceny w niektórych sklepach to mnie głowa boli -------------------- yaris TS 120hp ---> Tjet Ess
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
re5pect, Hyperformance
-------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
re5pect
![]() Początkowo miałem zamontować 3 wskaźniki autoguaga ( które i tak wyszły by taniej niż dwa stack) ale zostałem skutecznie odwiedziony od tego planu ![]() -------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 23 April 2009 ![]() |
To na kiedy planowane jest odpalenie i pierwsza jazda autem?
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 09 March 2006 ![]() |
Wydech nie za ciasny? Do f4r N/A optymalne jest 2,5' - takie jest wyjście z seryjnego DP.
Z czego wtryski? -------------------- F4R
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
albo zlapac segera spawarka w kilku miejscach.
|
|
|
gość_mat13por_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Ciekawie i nietypowo - gratuluję. Ciekawe co z tego wyjdzie. Kibicuję w oczekiwaniu na konkrety
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Jedyny minus to filtr, zważywszy że przód mam dość nisko postawiony.. ale niestety było to najlepsze wyjście, jutro cyknę fotkę na szybko to zobaczycie dlaczego...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 December 2008 Skąd: wuwua ![]() |
NIepozorny francuz
![]() Wrzucaj jakieś onboardy.. -------------------- 206 S16T 300KM 400Nm by ital-performance
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 17 April 2004 Skąd: Łódź ![]() |
proponowalbym dla "darmowej" mocy
![]() ![]() przy montazu kolektora bedzie problem z cewkami i na ta sa dwa rozwiazania ![]() 1) kupujez kolektor z ostatniej fazy clio II sporta i tam jest juz miejsce na cewki lub kupujesz kolektor jakikolwiek i montujesz jedna cewke wraz z przewodami ze sporta zmiana wiazki z 4 cewek na 1 wspolna cewke to 2 mintuy roboty ![]() ps.temat przerabialem przy okazji montazu silnika ze sporta do laguny ![]() ps2. powodzenia z projektem i czekam na efekt koncowy ![]() -------------------- Łódzki Związek Motorowy
_http://www.motosportklub.pl |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 March 2009 Skąd: Kraków ![]() |
Jak ten filtr jest tak nisko to zainteresuj się czymś takim:
http://www.einjen.com/product/injen-hydro-...er/Default.aspx |
|
|
![]()
|
|
![]() Jutro odbieram autko to zrobię większą fotorelację. No i jutro umawiam się na strojenie. tomiw, a orientujesz się czy jakiś polski sklep ma ich produkty? bo chciałbym w miarę szybko coś takiego zakupić, a niechce mi się czekać na paczkę ze USA. wasq, dzięki za podsunięcie pomysłu. a jak jest z kanałami ssącymi? mają ten sam rozstaw? -------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 18 January 2009 Skąd: Katowice ![]() |
Jak by co, to mam takowy kolektor z Clio Sport ph1 na sprzedaż z przepustnicą
![]() I w sumie głowicę, tylko wałków muszę poszukać bo leżą osobno w graciarni ![]() -------------------- Megane Sport F1 (było)
JEST Megane Sport R26 :) Megane R26 Gripper in progress ;) |
|
|
gość_mat13por_* |
![]()
|
![]() |
jaki koszt uturbienia takiego 1.8?
![]() |
|
|
![]()
|
|
narazie czekam na strojenie. jutro będę gadał z gościem odnośnie terminu.
Wrażenia z jazdy.. hm.. raczej żadne biorąc pod uwagę prędkość 55km/h i nie przekraczanie 2000 obr/min. hehe Ale tak.. nie jest wcale głośno ( mimo przelotu 2.25') - chociaż może to wynikać z tego że gaz był tylko muskany ![]() EGT na wolnych 400 stopni.. w czasie jazdy 550.. więc jak na cąłkowicie nie wystrojone nie ma tragedii :roll: Więcej wrażeń brak, gdyż nawet nie dojechałem do domu, tylko zostawiłem auto w pracy, żeby nie przesadzać. ( Poza tym jak by jutro udało sie wystroić to bym miał od razu auto pod nosem). Generalnie czuć w aucie brak wygłuszenia na ścianie grodziowej, i naprawdę szybkie nagrzewanie od kolektora - i to przy jjeździe bez używania turbiny. Kolektor jest owinięty.. ale i tak muszę ogarnąć maty termiczne na ścianę grodziową, bo przy pałowaniu może być gorąco. Jak jest pod maską każdy widzi... brak całkowitego miesjsca na co kolwiek... minus jest taki że trzeba było zrezygnować z płyty pod silnikiem.. bo już wszystko przeszkadzało. Pierwsze tygodnie jazdy pokażą co i jak się będzie zachowywać. wszystko jest tak naprawdę poskładane na milimetry jeśli chodzi o orurowanie pod maską, dlatego też dostałem prikaz, że jak coś będzie stukać pukać to mam przyjechać na poprawki gwarancyjne ( spoxik) ![]() Mam nadzieję że jak najszybciej uda się to wystroić bo to męka będzie patrzeć codziennie na autko, które jechać nie może :vmad: :vmad: -------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 March 2009 Skąd: Kraków ![]() |
Niestety nigdzie w PL nie widziałem hydroshielda
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
A po co hydroshieldy?
Przeciez tam mozna samemu oslone zrobic np z blachy aluminiowej. Ze zdjecia wnioskuje ze jest do czego zamocowac a i nadmuch na stozek bedzie. Chyba ze zdjecie nie oddaje dramatyzmu... -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 18:05 |