![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
jak dobrze pójdzie to 18 kwietnita będą jakieś cyferki - zarezerwowane strojenie w Wa-wie u Witak.
troche podochodziło gratów ... ![]() waga na dzień 20.03.2012 zważyłem dzis auto : - waga 1440 kg - bak paliwa 60 % - dwa kubełki z ruchomym stelażem - prawie seryjne hamulce - lekkie felgi 19" BBS 8,5" i opony 235/35/19" Co przybędzie jeszcze z wagi ? : - mocniejsze hamulce 15-20 kg - spoiler tylny 5 kg (dupa lekka i trzeba dociążyć bo przy +200 km/h miota nim jak szatan) Co ubędzie jeszcze ? : - bak paliwa 10-13 kg - RS4 body lekkie 10-15 kg - maska przód i tył klapa 14-18 kg - dywaniki i przednia wykłądzina :-) 4 kg - boczki i elem. drzwi 5-6 kg - lusterka na lekkie 2-3 kg - szyberdach z dachem (będzie lekki) 10-15 kg - kotpit (będzie lekki) 6 kg - troche kabli i innych dupereli 5-10 kg - zmiana climatronika na coś lżejszego 3-5 kg - akkumulator lekki 8-10 kg Szyb przednich i silników do nich nie ruszam, nad tylnimi sięzastanawiam, wszelkie klamki i zamki mają działać auto służy jako codzienne ;-) No to teraz mam co robić przez najbliższe miesiące :-D Podsumowując waga 1400 kg z połową baku paliwa, a waga 1350-1400 kg przy jakiś mega odchudzaniach w S4 B5 sedan ![]() było ... ![]() jest teraz ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() niebawem wejdą wszystkie kratki i czarne silikony i rury ![]() ![]() ![]() chinskie tanie atrapy wlotu powietrza posłuża niebawem do budowy prawdziwych wlotów w innej lekkiej masce, na foto takie sobei przymiarki ![]() ![]() założyłem dzis lekka klape na tył, jest za delikatna by ja otwierać i zamykać :-) (no ale się trzyma niezle). Znaczek audi wpadnie niebawem i jakis spoiler którego szukam narazie ![]() ![]() ![]() ![]() tak spodobał mi się ten ala carbon że rzuciłem obowiązki świąteczne i gaz do garażu obklejać resztę rewelacyjnie mi nei wyszło ale robote na drodze robi, na zdjeciach nie widać jak dobrze auto wygląda, jutro zrobie na zewnątrz bo 30 min temu skończyłem :-) Jeszcze lusterka do obklejenia, ale to za kilka dni. Obkleiłem : tylnią klape, dach i maskę. ![]() ![]() pod koniec kwietnia auto idzie do zrobienia klatki, usunięcia zbędnej stali kg i zrobienia body RS4, przez lato dopracuje środek estetycznie i niebawem założę do tyłu większe hamulce. -------------------- |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
no teraz to wyglada konkret agressor!
-------------------- Ford Fiesta MkIII N7A 238km 244 nm przeszlosc
Vauxhall Astra GTC Vauxhall Vectra 1.9CDTI |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 27 November 2002 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
Ostatnio wazylismy S4 Avant przed liftem.
W skórach z pododawanymi elementami odpowiedzialnymi za moc 1550kg. Moim zdaniem bardzo malo jak na taki samochod. -------------------- CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning http://www.compsport.pl 696030909 696030910 33 8213118 GG 3643857 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
Fakt mało bo moja S3 wazy 1450kg z 1/4 zbiornika
-------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
Witam pytanko gdzie można zakupić takie fajne chińskie wloty
![]() |
|
|
![]()
|
|
Witam pytanko gdzie można zakupić takie fajne chińskie wloty ![]() allegro - 14 zł to auto w papierach ważyło 1635 kg mam zabawy do końca lata aby zejść do 1350 kg :-) ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
O jakim skrzydle myślisz, takim jak w A4 STW/BTCC (klasa Super Touring)? A4 b5 chyba nie miało dużo innych sportowych 'odmian' z policzonym/sprawdzonym skrzydłem. Chodzi mi o coś takiego:
![]() Jakie będą docelowe koła, 17, 18, 19? 18tki chyba są najkorzystniejsze jeśli chodzi o dobór opon (najtańsze sliki itd). |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
SID, 2 pytanka, skąd wytrzasnąłeś te atrapy na maske, jak mozna to lepsiejsze foty wrzuć prosze bo coś takiego mnie potrzebne będzie
![]() to jest ten duży 32x10? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
Nowy wykres, Witek znowu dal rade a K04 maja jednak mega potencjal
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 22 May 2010 Skąd: Węgrów ![]() |
Mega
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 15 April 2010 ![]() |
Przy tak wyprutej budzie to będzie robiło zamieszanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
no w koncu, troszke sie w bólach ta moc rodziła ale sie urodziła !
gratulacje !!! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
bolach? kazdy by chcial miec tylko takie bole.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 06 June 2006 Skąd: warszawa ![]() |
te turbiny naprawde daja rade ! bardzo fajny przebieg krzywej mocy dobra robota Rogal.
-------------------- Mini r53....
sprzedam adapter 1jz/2jz - 350z 6speed . pw |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
SID gratki wyniku. Jak dalsze modzenie wnętrza celem odchudzenia budy ?
Jak nowa maska ? -------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
SID mega projekt i szacun. Tak naprawdę niewiele ludzi ma takie podejście do tuningu.
Powiedz mi jeszcze, bo zaciekawiło mnie twoje stwierdzenie że przy tak lekkim aucie 1440kg "miota nim jak szatan" przy prędkości 200+km. Moje quattro waży 1280kg znaczy to, że lepiej nie rozpędzać się więcej jak 200?? ![]() -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Auto na chwilę obecną waży około 1380-1390 kg (docelowo 1350 kg ma być)
Moc 552ps i 626Nm Dziś w Wa-wie było z 30-32st a na hamowni 31 st ciepła więc pogoda na strojenie sami wiecie :-) Do domu wróciłem już o 19.45 więc przetestowałem sprzęta przez 265 km. Idzie łądnie ale już czuć powoli niedosyt mocy, ale na to chyba nie ma lekarstwa ! Skrzynia niebawem idzie do roboty bo od początku szwankowała a dziś po korkach w Wa-wie nawet chwilami "gubiła bieg 1 i wsteczny", w tej chwili o szybkim przepinaniu 1-2-3 można zapomnieć. Jako "wisienkę na torcie" drugi zapasowy komputer dostał zabawki dla startu i inne Podziękowania dla : Rs-service za sprawy techniczne, serwis i przygotowanie skorupy Witka R-Performance za wystrojenie auta i walke 3-krotną z nim Dla aw69 Adama za obecność i pomoc podczas strojenia i przy aucie. ![]() w ostatnim czasie doszło parę zmian nowy lżejszy akku ![]() ![]() wleciały nowe mocniejsze hamulce 365x34mm zaciski 8-mio tłoczkowe klocki Pagid na przód i na tył 312x22mm z RS4 B5 które i tak dalej są za słabe dla mnie :-) ![]() ![]() ![]() ![]() doszło trochę carbonu i niebawem na dach też ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i niebawem wejdzie RS4 Body, ale to jeszcze trochę czasu minie jak i też z ogarnięciem na tiptop środka -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 06 June 2006 Skąd: warszawa ![]() |
czy celowo moment jest zachowany na tym poziomie - bo zdrowo ? czy porostu tak wyszło ?
-------------------- Mini r53....
sprzedam adapter 1jz/2jz - 350z 6speed . pw |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 28 November 2008 ![]() |
Co to za akumulatorek?
-------------------- Nie ma takiego okrucieństwa, do którego nie posunie się rząd, kiedy braknie mu pieniędzy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 10:01 |