![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Nie udawaj, że nie wiesz o co mi chodzi. Podejrzewam, że po odchudzeniu rozkład masy miedzy osiami się pogorszył i przód jest stosunkowo jeszcze cięższy niż w serii. SID znośna jest podsterowność w tym setupie? No właśnie staram się zrozumieć, ale gdy ktoś nie jeździł nigdy kłatro, a powiela jakieś bzdurne mity z sieci, to ciężko mi to przychodzi. Przejedź się jakimś b5, dopiero potem można rozmawiać - bo czysto teoretycznie, to 90% aut nie ma prawa dobrze się prowadzić, a jest zupełnie inaczej. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 24 October 2011 ![]() |
No właśnie staram się zrozumieć, ale gdy ktoś nie jeździł nigdy kłatro, a powiela jakieś bzdurne mity z sieci, to ciężko mi to przychodzi. Przejedź się jakimś b5, dopiero potem można rozmawiać - bo czysto teoretycznie, to 90% aut nie ma prawa dobrze się prowadzić, a jest zupełnie inaczej. Nie wiem o jakich mitach piszesz PININ, poważnie. Zobaczyłem w temacie auto seryjnie źle wyważone, które po zjęciu nieco masy prawdopodobnie ma jeszcze gorszy rozkład masy to zastanawiam się czy nie prowadzi się gorzej, zadaję pytania, nic nie twierdzę, więc może pozwolisz mi się dowiedzieć jak prowadzi się to konkretne auto w tym setupie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Nie raz ten temat się przewijał przez forum. To są właśnie mity - każdy widzi, że auto jest źle wyważone, większość myśli, że nie ma prawa się prowadzić w zakrętach. Temat wałkowany był już nie raz, wiele razy odpowiedź była udzielana - tak, da się jeździć audi w zakrętach. Nie jest to formuła 1, ale chwila wprawy i działa to całkiem fajnie.
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 ![]() |
Auto z linków jest jeszcze "gorzej wyważone", jeszcze "gorzej skręca", ma jeszcze bardziej "zły rozkład mas"
widać w lusterku wstecznym jak kierowca krzyczy...."no skręcaj no..." ![]() http://www.youtube.com/user/034motorsport?.../13/ABG6cQU1kqs http://www.youtube.com/user/034motorsport?.../16/8y15t6P-hRI http://www.youtube.com/user/034motorsport?.../37/YOoLpjwq3C4 mimo to wygrywa eventy, jak auto nie skręca to się je do tego zmusza. -------------------- Bóg też jeździ quattro.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 24 October 2011 ![]() |
Czy w dziale projekty należy pisać tylko posty typu
Łoł, fajnie! ... albo Super projekt. Bardzo mi się to wszystko podoba ... i zakładać że wszystkie Audi prowadzą się tak samo niezależnie od modów? Bo takie odniosłem wrażenie. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 24 March 2003 Skąd: Niepolska ![]() |
Nie, ale trzeba się przejechać Audi żeby wypowiadać się jak się prowadzi taki samochód.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 25 January 2006 Skąd: Krosno ![]() |
jak chcecie to wam powiem po kolei
![]() ![]() A tak powaznie to nic dziwnego ze po odchudzeniu tylu bardziej miota dupskiem.... -------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Sorry SID że w Twoim temacie ...myśle że dla Krzyśka 3 bedzie to kropka nad i ...i już słowa o podsterowności nie bedzie ..a więc audi 200 w wersji torowej oczywiście quattro oczywiście z wysuniętym w dal R5T...+ zawieszenie typu Mcpherson z dolnym wahaczem poprzecznym
![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 09 March 2007 ![]() |
na tych czarnych bbs'ach lepiej wygladal
![]() -------------------- yaris TS 120hp ---> Tjet Ess
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
na srebrnych 18" BBS LM przyjechał, obecnie jezdzi na 19" BBS CH
wczoraj zmieniłem zwrotnice na aluminiowe z RS4 (różnica 2,3 kg na szt). kawałek nocy z tym zeszło ![]() dzisiaj wreszcie auto trafiło na zbieżność i ustawiona ! nie miałem w drodze powrotnej sprawdzić auta bo posłużyło dziś na zakupy w centrum handlowym i z 300kg na tył doszło ![]() Ogólnie auto samo nie będzie zle skręcać, nie będzie nad sterowne i podsterowne jeśli "kierownik" dopilnuje a to już moja "brożka" i moja zabawa ! kolejne progresy pewnie za tydzień bo brak czasu. jutro idzie na przyciemnienie szyb folią, w czwartek pewnie założę większe hamulce ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzisiaj przyszły kolektory z WT odlewane, więc teraz mam dwa komplety,
odlewane i spawane z setapu 536ps i jedne idą do sporupy ale nie wiadomo które, ![]() rurki dolotowe z poprzedniego projektu zastąpią ori bi-pipe (leżą więc je wykorzystamy) ![]() przyszły szyny do siedzenia - stalowe i bardzo ciężkie, w swoim S4 mam aluminiowe lekkie, więc szukam dalej aluminiowe :-| ![]() wczoraj zakupiłem fotele z zwykłej A4 aby wydrzeć stelaż do przesuwania, dzieki temu będę miał regulowane fotele tył/przód, niestety z tą wagą trzeba będzie się pogodzic ![]() ![]() odebrałem wreszcie turbo RS6 :-D więc na gwiazdkę będzie pewnie 500 ps ! ![]() silnik dziś umyłem na myjni i założyłem carbony ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 18 May 2009 ![]() |
Może trochę po za tematem, ale co z Twoim S/RS4 Avant ?
|
|
|
![]()
|
|
Może trochę po za tematem, ale co z Twoim S/RS4 Avant ? czekam na głowice które mają przyjść za tydzień z DE wraz z sprzęgłem dla skorupy -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
na srebrnych 18" BBS LM przyjechał, obecnie jezdzi na 19" BBS CH wczoraj zmieniłem zwrotnice na aluminiowe z RS4 (różnica 2,3 kg na szt). kawałek nocy z tym zeszło ![]() dzisiaj wreszcie auto trafiło na zbieżność i ustawiona ! nie miałem w drodze powrotnej sprawdzić auta bo posłużyło dziś na zakupy w centrum handlowym i z 300kg na tył doszło ![]() Ogólnie auto samo nie będzie zle skręcać, nie będzie nad sterowne i podsterowne jeśli "kierownik" dopilnuje a to już moja "brożka" i moja zabawa ! kolejne progresy pewnie za tydzień bo brak czasu. jutro idzie na przyciemnienie szyb folią, w czwartek pewnie założę większe hamulce ![]() SID a w tym zawiasie nie ustawia się przypadkiem krzywej zbierzności? Bo nie widzę ramy do tego na geometrii. -------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Zasadniczo ustawia się. Ale 99% wielowahaczy by VAG śmiga po standardowej regulacji zbieżności i działa to wyśmienicie. Co nie znaczy, że nie należy tego robić.
-------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 ![]() |
S4 a RS4 mają te same rozstawy kół. RS nie jest szerszy?
-------------------- Bóg też jeździ quattro.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 23 December 2002 Skąd: z R-performance ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 23 December 2002 Skąd: z R-performance ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Powoli się robi ...
Lepiej jej w czarnym ![]() przyszłe zegary ![]() Mocniejsze sprzęgło na kole jednomasowym ![]() ![]() ![]() nowa cała alu chłodnica wody ![]() ![]() małe kręcenie przed wyjęciem silnika :-) [video]http://www.youtube.com/watch?v=YuYH-rSzdHk&list=ULYuYH-rSzdHk&feature=player_detailpage[/video] trochę śmieci z bagażnika ![]() pora wydzierać w Rs-Service ![]() ![]() będzie gałą z R8 ![]() ![]() Nowe alu mocowania fotela ![]() ![]() Panu już dziękujemy :-) ![]() ![]() głowice do koloru do wyboru (seryjne okazały się mocno popękane, częsta objawa w RS4) ![]() za tydzień może będzie jezdzic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() koncepcja hebli się zmieniła, będą 350x34mm na zaciskach 6-cio tłok lub 365x34mm na zaciskach 8-mio tłok, mam z czego wybrać ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
zawsze można pospawać i mieć po 2 zaciski na tarcze, jak nie umiesz się zdecydować które wybrać
![]() -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 11:23 |